Zhodno?te prosim zostavu

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod B.F.U 25. 9. 2006 10:24

Ahojte,

chystam sa kupit novu pc zostavu, v obchode mi podla mojich poziadavkoch spravilim tuto ponuku:

procesor: AMD Athlon64 3200+BOX s939
doska: Asus A8N nForce 4 ultra
pamäť: DDR 1GB 400 Mhz GooDRAM
disk: WD 250 GB 7200ot 8MB SATA2
mechanika: DVDRW LG H10N bulk black
grafika: Asus ATI Radeon X1300PRO 256MB PCIE
zvukovka: na doske 7.1
zdroj: ATX 400W
monitor: Benq T721 17" LCD

vratane windows, mysky, klavesnice, sietovky je celkova cena okolo 30000 Sk. Pripada mi to ako dobra zostava, no radsej by som sa este spytal, co byste na mojom mieste zmenili, ci je to takto vyvazene a bude to fungovat podla ocakavania. Ci tam nie je niekde nejake uzke hrdlo apod. Nepotrebujem prilis velky vykon na hry, skor je pre mna dolezite, aby tato zostava nebola po par rokov zastarala a hlavne, aby bola pripravena na Vistu (s pripadnym upgradeom pamäte apod.)

Vdaka vsetkym za vase nazory, pripomienky a podnety.

Miso
běžný franta uživatel
B.F.U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malcolmX 25. 9. 2006 10:37

Mne to prijde az na ten monitor vsechno "spatne/nestastne". Procesor aspon 3500+, pamet alespon giga DDR2, grafiku alespon 7600GS, disk brat s 16 MB cache, zdroj je jaka znacka - stacil by i 350 W Fortron...
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod cektu 25. 9. 2006 10:41

socket AM2, Athlon takový, na jaký máš peníze (nejlepší je 3800+, měl bys na dlouho vystaráno), paměť DDR2 (tolik MHz, na kolik máš peníze), grafiku na hry by to chtělo skutečně alespoň 7600GS/X1600XT
Pomozte odstranit smrt z našich silnic, jezděte po chodníku!!
cektu
Junior

Odeslat příspěvekod Master Awast 25. 9. 2006 11:02

Dneska kupovat celé PC na staré platformě není dobrý nápad. Ber AM2, třebaže paměti teď udělaly psí kusy...
Pokud nehraješ hry, stačí ti integrovaná grafika na desce.
Ušetřený peníz dej do dvoujádra, v tomto případě X2.
Zdroj ti pak bohatě postačí Fortron 350W PNF/THN-P.
GoodRAM se obloukem vyhnout, GEIL, Corsair apod je dobrá investice...
Disk už zmínili kluci, WD2500KS či Seagate 7200.10 jsou dobrými volbami.
Palírna dobrá.
Monitor podle potřeb...
I´m walking the golden path... at least I hope!?
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod chlipnik 25. 9. 2006 11:22

malcolmX píše:Mne to prijde az na ten monitor vsechno "spatne/nestastne". Procesor aspon 3500+, pamet alespon giga DDR2, grafiku alespon 7600GS, disk brat s 16 MB cache, zdroj je jaka znacka - stacil by i 350 W Fortron...

Á tady někdo zaspal a neví že sc 939 nemá ddrII :wink:

jinak možná by taky nebylo od věci koupit si C2D a nVidia desku s integrovkou (chipset 6100) , jestli nehraješ, a máš potom mnohem větší možnost upgradu než se sc 939
Přeji si pravicový převrat ve své zemi!

CSPP (Casova Skupina Pro Převrat) :D
chlipnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malcolmX 25. 9. 2006 11:25

nezaspal... jen jsem v tom vyctu neuvedl u prociku AM2 socket a tim i libovolnou vhodnou desku s automatickou podporou DDR2... mam tam poznamku, ze az na minotor je vsechno spatne...
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod jojaveja 25. 9. 2006 12:12

budu oponovat - kdo z vás upgradoval procík do původní desky? Pokud jste ho nespálili taktěním :D tak asi nikdo. C2D je fajn, ale cenově někde jinde. Procík bych nechal, deska taky OK (jen nevím co hlučnost větráku čipsetu), paměti určitě něco značkovějšího, disk URČITĚ 16MB chache Sata300 NCQ (když už to čipset umí, že ano), palírna úplně v pohodě, na zdroji taky radši nešetřit. Jestli chceš trochu výkon, za pár stovek si kup lepší větrák na procík a dobře větranou bednu. Když ti zbyde pár stovek, jdi do té grafiky 7600GS. I tak by ses měl vejít do tvého Sk limitu ;-). Na budoucí upgrade se vyhul, protože tohle ti chvíli (3 roky?) stačí a pak to budeš řešit od začátku. Myslím, že cena tohohle + cena toho za 3 roky bude dohromady stejná jako cena nyní nadupaného + upgrade za 3 roky (viz kolik dnes stojí táž grafika do AGP a PCIE? a co si myslí ti, co kupovali desky s AGP pro pozdější upgrade?). Řešil jsem nedávno (i tady na fóru) sestavu v podpisu, a jsem moooc spokojený (dokonce i s HDD maxtorem, je super tichý a výkonný). A teď mě kamenujte :D
Gigabyte GA-P35 DS4, Intel C2D E8200, Arctic Cooling Freezer 7 Pro, A-DATA 2x2GB DDR2 800, GigaByte GF 8800 GT 521 DDR3, 2x WD 320 AAKS, DVD RW LiteOn DH20A4P, case THERMALTAKE Matrix černá, zdroj Corsair HX520, Logitech LX710
jojaveja
Junior

Odeslat příspěvekod chlipnik 25. 9. 2006 13:49

hmm, máš pravdu že C2D je jinde...
podel toho kdy chce tu sestavu, na vánoce totiž intel oznámil slevy, takže když si koupí desku s podporou conroe a do ní si pořídí intel pentium (né starý p4, ale intel vydá jednojaderný conroe s názvem pentium) tak má možnost dalšího rozšíření později a nemusí to řešit od začátku...

chlipnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod X3RX3S 25. 9. 2006 14:02

Jako grafiku bych doporučoval Gigabyte GF 7300GT 256 Mb, má takty 450/800 a ještě se dá slušně nataktovat. Potom má výkon větší než 7600 Gs a stojí jenom 2250. Navíc je pasivně chlazená. (dá se přidělat větráček)
X3RX3S
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malcolmX 25. 9. 2006 14:05

Zivotnost/rozsiritelnost puvodni sestavy mi prijde podstatne omezenejsi nez v pripade zalozene na socketu AM2 ci podpore CoreDuo. Pointa je v tom, ze za cenovy limit se da poridit moderneji a vykonnejsi pocitac...
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 25. 9. 2006 15:05

No, vazne je to na starem soc939, ale tak nevidim v tom problem pokud to vazne nechces za nejaky rok prekopavat :) problem je ze CPU na soc 939 je omezeny, vyhoda je v levnych a dostupnych deskach i RAM :)

Rozdil ve vykou AM2 soc 939 jak uzvsichni vime neni! (+/- nejaké to procento ve výkonu v určitých aplikacích) I tak se dnes ale doporučuje AM2.

Vážně ti tady chybí NA CO to bude a ZA KOLIK :)

Rozhodne ne goodram i kdyby TS bohemka byl jediny obchod v okolí :D a taky bych šel do 7300GT/7600GS :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Brut 25. 9. 2006 15:21

7600GST, prostě 7600GS s DDR3, seženeš-li. Dá se z ní udělat 7600GT. Jinak já bych volil AM2.
Brut
Junior

Odeslat příspěvekod chlipnik 25. 9. 2006 15:55

jenže penťák o vánocích bude stát možná o malinko víc než 3200+ ale zato bude při stejnym taktu o dost výkonnější, a to nemluvim o možnosti OC a mimoto do vánoc se určitě objevěj nějaký low-end desky s podporou conroe, počkat si 2-3 měsíce je lepší

chlipnik
Kolemjdoucí