Já jsem teď taky objednal sestavu, dost podobná.
Ten Matrix VX jsem měl taky dlouho vyhlídnutej, opravdu pěkná decentní skříň s dobře řešeným chlazením, líbí se mi. Nakonec jsem ale objednal Akasu Eclipse - stojí sice trochu víc, ale je to pořádný stroj. Prakticky celá se dá osadit mimo skříň, to může být výhoda, v Matrixu to nikdy tak pohodlný nebude.
U procesoru se taky přikláním k E6600. E6420 taky není třeba špatná volba, ale kvůli těm pár stovkám bych se moc nevzrušoval, nakonec se procesor nekupuje každý 3 měsíce.
Z pamětí jsem dal přednost A-Data vitesta 800, ale to je srovnatelný.
Z MB jsem vybíral mezi tímhle Gigabytem a MSI K6N platinum, nakonec dostal přednost ten druhý. Je to stejná cenová kategorie, podobná výbava. Navíc má ale eSata port, a to se může hodit. Má dost dobrý ohlasy:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813130081
Nejhorší situace je asi s GPU. Je to taková přechodná situace, NVIDIA je na trhu v nejvyšší třídě zatím sama, řada 8800 nemá pořádnou akcelaraci HD videa, to mají zase nižší karty - ty jsou ale zase slabé na hraní. Skoro bych doporučil koupit nějakou šunku a počkat až přijdou výrobci s něčím pořádným - DX10, akcelerace HD, rozumná spotřeba.