Mohli byste mi prosím zhodnotit sestavu

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod poutnikp 7. 5. 2007 19:59

základní deska:Gigabyte 965P-DS4
procesor:Intel Core 2 Duo E6600 BOX
GPU:ASUS EN8800GTX/HTDP 768MB DDR3
RAM:DDR2 Kingston HyperX 1024MB 800MHz 2x
HDD:Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 320GB ST3320620AS
zdroj:Seasonic S12-650 650W ENERGY+
bedna:Thermaltake VD3000BNA Matrix VX

Tahle sestava na alfacomp.cz by mě ještě s LG vypalovačkou a DVD-ROM mechanikou vyšla na nějakejch 38 000,-

A ještě by mě zajímalo jak to je s těma revizema u základní desky.

Předem díky za názory a rady.
poutnikp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oh01 7. 5. 2007 20:06

Hezky sestaveny. To vubec nevypada spatne ;-)

Me se akorat nelibi (vzhled) skrin, ale kvalitni zase je.
Testy 8800GT v SLI

Asus P5N32-E SLI Plus|C2D E6550 @3.1GHz|2xZotac GeForce 8800GT(SLI)+Accelero|A-Data Vitesta 2GB @900MHz|Corsair HX520 520W|Samsung SH-S203L|Seagate 320GB|HP w2408h 24"
oh01
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BlackII 7. 5. 2007 23:21

Obrázek
dnes jsem tu stavěl podobnou sestavu tak pro inspiraci...platí víceméně to stejné-ušetřit 1k na procesoru a taktovat-je zbytečné kupovat E6600...hlavně v té mé sestavě se počítá se 4GB RAM což na hry doporučuji...jinak je to trochu přes limit ale už při výměně ram za A-Data EE(800MHz+, CL4, chladiče-dost dobré ram za dobrou cenu) a case za ten Matrix hned jsme o 1000Kč níž což je cca 6-700Kč přes limit a to se za cenu 4GB RAM alespoň podle mě vyplatí....
BlackII
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jack_spk 7. 5. 2007 23:39

Dosku zober rev. 3.3 - inak k takejto zostave by sa hodila DQ6 tiež v rev. 3.3

CPU určite E6420 - na základnom vcore ide na 3.2 Ghz - a nezabudni nejaký chladič aspon AC Freezer7Pro.

Ešte neodladenú 8800 by som v dnešnej dobe nekupoval - hlavne ak nie sú dostupné hry pod DX10 - až budú dostupné tak to bude minimálne tak za rok a to bude ceny 8800 tretinová. Na dnešné hry bohate stačí X1950Pro a radšej by som počkal na novšie a hlavne odladenejšie DX10 karty.
Jack_spk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 8. 5. 2007 00:03

Já jsem teď taky objednal sestavu, dost podobná.

Ten Matrix VX jsem měl taky dlouho vyhlídnutej, opravdu pěkná decentní skříň s dobře řešeným chlazením, líbí se mi. Nakonec jsem ale objednal Akasu Eclipse - stojí sice trochu víc, ale je to pořádný stroj. Prakticky celá se dá osadit mimo skříň, to může být výhoda, v Matrixu to nikdy tak pohodlný nebude.

U procesoru se taky přikláním k E6600. E6420 taky není třeba špatná volba, ale kvůli těm pár stovkám bych se moc nevzrušoval, nakonec se procesor nekupuje každý 3 měsíce.

Z pamětí jsem dal přednost A-Data vitesta 800, ale to je srovnatelný.

Z MB jsem vybíral mezi tímhle Gigabytem a MSI K6N platinum, nakonec dostal přednost ten druhý. Je to stejná cenová kategorie, podobná výbava. Navíc má ale eSata port, a to se může hodit. Má dost dobrý ohlasy: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813130081

Nejhorší situace je asi s GPU. Je to taková přechodná situace, NVIDIA je na trhu v nejvyšší třídě zatím sama, řada 8800 nemá pořádnou akcelaraci HD videa, to mají zase nižší karty - ty jsou ale zase slabé na hraní. Skoro bych doporučil koupit nějakou šunku a počkat až přijdou výrobci s něčím pořádným - DX10, akcelerace HD, rozumná spotřeba.
xls
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 8. 5. 2007 00:16

poutnikp

Jestli mohu říct svůj názor, pak mně se to líbí ;-)

V každém případě BlackII (IMHO) ví o čem mluví - tudíž je to k zamyšlení.
Minimálně změna CPU na E6420.
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod poutnikp 9. 5. 2007 13:26

Moc děkuju za rady, ale procesor bych nechal mě ta tisícovka navíc nevadí a taktování moc nevěřím.Zajímalo by mě jestli se dá v internetovém obchodě nějak zjistit v jaké revizi je základní deska.
poutnikp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milan Š. 9. 5. 2007 13:42

poutnikp píše:Moc děkuju za rady, ale procesor bych nechal mě ta tisícovka navíc nevadí a taktování moc nevěřím.Zajímalo by mě jestli se dá v internetovém obchodě nějak zjistit v jaké revizi je základní deska.e/quote]

Slušný obchod ti napíše, jakou má revizi desky. Já kupoval tu samou a ptal jsem se (podle nějakého článku), zda mají už revizi 2.0 a nikoliv 1.0. No a oni mě docela uzemnili tím, že mají revizi 3.3 :-) . Teď už jí mám se všemi krásnými heat-"pajpami" pod stolem :-D . Milan Š.
Milan Š.
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 9. 5. 2007 14:05

K téhle sestavě nemám co dodat. Hezky sestavená.
Jinak akorát bych vzal tuhle skříň: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37892
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 9. 5. 2007 20:24

poutnikp píše:Moc děkuju za rady, ale procesor bych nechal mě ta tisícovka navíc nevadí a taktování moc nevěřím.e/quote]

Je dobře, že zhruba víš co chceš. Pakliže nebudeš taktovat a nevadí Ti připlatit - není co řešit ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Junior