zvukova izolace do case

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 10. 2007 19:50

na trhu je spousta profi zarizeni na zrišení skříně, ovšem nevíte někdo o nějaké cenově přijatelnější variantě?

Kdysi už se tu probírala nějaká CZ firma, ktera se vyrobou podobnych materialu zabyva/la ale jaksi uz mi vypadl název :([/code]
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack64 29. 10. 2007 20:35

Výměna větráků za pomalejší a tišší a přidání tichého fanu pod zdroj a ztlumení vybrací HDD, to je základ. Jinak nemá cenu vystýlat skříň nějakým materiálem.
Jack64
Junior

Odeslat příspěvekod J-o-U 29. 10. 2007 20:52

Přesně to jsem chtěl napsat, záměna větráků, případně upravit otáčky, dát pasivní chladiče a zajistit dobrý "průvan" v bedně.
J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 29. 10. 2007 21:29

Ono dost často pomůže i jen vyměnit skříň za nějakou se silnějšíma bočnicema
AndrewJ
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod WulFgaR77 29. 10. 2007 21:42

a já zas myslím, že Gruppe je chytrej kluk :P :wink: a tohle už dávno ví ...

Nicméně já se připojím k jeho dotazu.Mě osobně by zajímala nějaká hmota ve stylu na kterou naráží Andrew...nějaká samolepící těžká hmota na zeslabení vibrací...
To mám vzít lino ?

Míň už mě zajímá...
Co na snížení "vysokých" a "středních" tónů ?
Chlupatej koberec ?

:oops: Promiň Gruppe, že sem se vetřel :oops:
WulFgaR77
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 10. 2007 22:03

Pánové opravdu tohle všechno už mám :D Ale to odbourá 80% zvuku, co se zbytkem... (názory typu zavři to vedle do skříně neberu, PC mám prostě na stole vedle sebe).

Ale na to jsem se neptal, jde mi o ten material, nevite někdo o něčem???

WulFgaR77: díky,ne každý koukne na počet příspěvků a ne každý s každým se tu zná :)

Jinak lino nepomaha, ani polystyren neni to prave, nejlepsi je nejaka vlaknina ci pvc pěny.

Ale ten koberec je vyborny napad - ve vice vrstvach...ale něco z šeho nebude tolik chlupů?? :D právě jsem měl na mysli ony PVC hmoty...jen nikde nemohu nic najít v dost malé tlošťce do 3cm
Naposledy upravil Gruppe dne 29. 10. 2007 22:06, celkově upraveno 1
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack64 29. 10. 2007 22:06

Přemýšlel jsem kdysi o silikonu.
Jack64
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 10. 2007 22:09

vubec ne, nejlepsi jsou praveze nejake ty kombinace hustych natesnanych vlaken (koberec) a dlouhych vlaken...neco jako vata... mno ale to vedi vyrobci a nechvaji si za to pekelne platit. Mne jde o to, ze by i VALUE PC mohlo byt neslysne.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack64 29. 10. 2007 22:11

Když neuděláš nic s větrákama a hdd tak PC neslyšitelné asi nebude. :roll:
Jack64
Junior

Odeslat příspěvekod Mario1 29. 10. 2007 22:12

Mrkni třeba na CZC.cz nebo TNTrade. Polystyren "zvyšuje vysoké frekvence a navíc je to perfektní tepelný izolant. Koukej po speciálních tlumících molitanech které mají dobrou tepelnou propustnost, ale dobře izolují hluk (útlum 20-30dB :)
Mario1
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 10. 2007 22:13

Jack64: nerad se opakuji, ale TO VSE UZ DEJME TOMU JE a PC je o 80% tissi. Ted jde o zbytek ruchu.

Ja nechapu, proc se nemuzete venovat dotazu a vrtat se v milionu jinych vecech. Pokud k tematu nic nemate, prosim neprispivejte (tusim ze neco podobneho je i v navodu jak se chovat zde na foru).

Mario: ano, vim ze jsou a ze se prodavaji primo v kazdem eshopu, ale jde mi O JINE RESENI. Cili ne primo pro PC skrine...jak jsem psal, nekde uz se to tu objevilo, jednalo se o PVC penove hmoty napr do nahravacich studiiich a cna byla mnohem nizsi!!!
Izolaci tepla neresme prosim, to se odvede i jinak nez pres case, od ceho mame ventilatory a dobrej cable managment. Proudeni vzduchu je ucinnejsi nez tepelna vymena pres skrin.
Naposledy upravil Gruppe dne 29. 10. 2007 22:17, celkově upraveno 1
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack64 29. 10. 2007 22:16

Aha, tak to pardon Gruppe, jdu teda do hajzlu. Třeba se tady po.... Řešíš stejně blbost.
Jack64
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 10. 2007 22:18

Jack64: tak jack mysli ze je blbost mit tichy PC. Taky nazor.

Tak jeste jednou, tiche vetraky, tichy HDD, tichy zdroj uz je. Hledam ted ynejakou tisici hmotu na zbytek ruchu z case.

Rad bych se vas zeptal, zdali nevite o nejakem jinem reseni nez profi materialy v klasickych PC shopech.
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack64 29. 10. 2007 22:20

Seš fakt magor, vystláním PC vyřešíš zanedbatelné odhlučnění.
Jack64
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 10. 2007 22:21

Jack64: Urazky na forum nepatri, pls dodrzuj etiku.

Mam jiny nazor :) Kdyz PC zavres do skrine, neuslysis jej vubec. Proc tedy nemit tlustsi steny rovnou v PC?
Gruppe
Mírně pokročilý

Další stránka