Ukážte Vaše PC - foto

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Ste spokojný s vzhľadom Vášho PC?
áno, páči sa mi a nič už nezmením 145 %  32%  [ 145 ]
čiastočne, ale plánujem ešte pár zmien 132 %  29%  [ 132 ]
nie, no v dohľadnej dobe s tým niečo urobím 68 %  15%  [ 68 ]
je mi to jedno a ostatných to nezaujíma 103 %  22%  [ 103 ]
Celkem hlasů : 448

Odeslat příspěvekod Jozeff84 21. 5. 2014 10:57

Asi tak. Radšej tie Arctic-y než Fractal-y.
Jozeff84
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 21. 5. 2014 11:13

Freezer13 PRO je volba vyslovene spatne, outtake fany jsou take vyslovene nespravne zvoleny. Kabelaz je nespravne vedena, horni kos na disky je zbytecne vyndany, zdroj zbytecne hlucny, deska pod dane CPU prilis levna ...

Cely ten vyber je spatne. Vim, ze to jede a vim, ze tohle slyset nechces. Ale bohuzel ... je to fakt.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod iPakos 21. 5. 2014 20:04

Abych to uvedl na pravou míru, deska je z původní sestavy, neni nikde psané že se dožije příštího měsíce :)).. Zdroj opravdu hlučný není, nevím jakou s tím más zkušenost, ale já ho neslyším ačkoliv mi o hluk ani nejde když vezmu v potaz to, že u PC trávím čas s nasazeným headsetem, takže mě opravdu nebude rušit kdejaký šramot z bedny. Kabeláž je špatně? To je mi argument, zajímalo by mě, co je tam špatně (rád se přiučím kudy přesně by kabel měl vést), koš na disky je vyndán zcela logicky, nemá sebemenší opodstatnění když do něho nemám co dát :)) .. Ano pro někoho kdo podporuje pouze Noctua fany, tak mi neschválí natož pochválí Acrtic, ale teploty mám parádní a hluku taky moc nenadělá. Tak bych to shrnul, deska bude nová co nevidět, stejně tak ram, které se divím, že jsi nezmínil, přece jen jsou také levné :D.. A s výběrem jsem spokojený .)) Doposud a i do budoucna .)
CPU: AMD FX 8350 4.0 GHz+Arctic Freezer 13 Pro, GPU: Gigabyte N970 G1, MB: MSI 990FXA-GD80,PSU: Seasonic M12II-620, Mouse: Roccat Kone Pure, Keyboard: Roccat Isku, Case: Fractal Define R4 Black Pearl, Headset: Razer Kraken 7.1 Elite
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 21. 5. 2014 20:17

Jop, tak to potom ano. Pokud se deska bude menit, nemam vyhrad. Arctic fany samozrejme schvalim, ale spravne. Ne tyto. :))

Jak ma vypadat kabelaz, resp vnitrek R4 zcela logicky napr zde:

Obrázek

Kompletne Arctic, nesrovnatelne tissi.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod iPakos 21. 5. 2014 20:27

Ok, s cablemanagementem si zítra pohraju a doladím to, je fakt, že jsem to tam nacpal včera na rychlo a ihned zabouchl . Deska je tedy na cestě no a fany čeká změna taky vše tedy od arctic 140 ? Nebo 120? F12 PWM..
CPU: AMD FX 8350 4.0 GHz+Arctic Freezer 13 Pro, GPU: Gigabyte N970 G1, MB: MSI 990FXA-GD80,PSU: Seasonic M12II-620, Mouse: Roccat Kone Pure, Keyboard: Roccat Isku, Case: Fractal Define R4 Black Pearl, Headset: Razer Kraken 7.1 Elite
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FHRFHRFHRFHR 21. 5. 2014 20:30

Ja mám ve svojí Fractal Define R4 2x Xeon L5520 + GTX560, 2x intake (dole+vepředu), 1x outtake vzadu (všechno původní Fractal fany) a zeshora to mám zadělaný. Teploty při max zátěži kolem 45C průměrně na všech jádrech. Všechny fany (kromě toho outtake) běží na 7V. Ale asi budu muset vyměnit jeden z těch CPU chladičů, aby byly oba stejný; moc se mi to takhle nelíbí :/
1898289_830336106995686_1133487633_n.jpg

Nějaké nápady, co na tom zlepšit?
FHRFHRFHRFHR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 21. 5. 2014 20:43

F14 PWM dolu asi neosadis, s tim zdrojem, co mas.

- - -

FHR: Ten picture jsem v tomhle vlakne uz videl. Proc duplikaace? Zmenit? Chladic jednoho z CPU? Ventilatory za F14 PWM?

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod iPakos 21. 5. 2014 20:57

F14 by tam sedět měla, místa je tam dost.
iPakos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 21. 5. 2014 21:04

Nejlepsi kombinace je 3+3 á cca 300/500rpm cca. Snekterymi modular zdroji se F14 nevejde. Fotky mas natolik hloupe postnute, ze hledat ktery z tech odkazu to byl, aby tam bylo videt aspon neco, to promin, ale nebudu. Ty neco chces po mne, nikoliv ja po Tobe, tzn bys to mel Ty mne mit snahu udelat co nejednodussi. ;)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod t0x!n 21. 5. 2014 21:08

Obrázek Obrázek

Muj starecek :-D
Intel E6750 @ 3.4GHZ
GB P35-DS4
6GB Patriot LL DDR2 800 @ 850MHz
Radeon 5770 muj accelero tuning mod, aby pasoval na 5770 :-D @ jadro 960 pameti 1300
SSD Samsung EVO 250GB
HDD 2x Hitachi SAS 15000ot. 147GB RAID 0
Hitachi SATA2 320GB 7200ot.
Troska hrani s mikrobruskou kdyz onen Chieftec nema moc cablemanagment, aby to bylo kudy tahat + 2 vrstvy odhlulcneni AKASA AK-PAX-2 a Nexus Damptek = celkova vaha skrine 35kg :-D

No v lete planuju uz upgrade CPU+MB+RAM+GPU, tech 8 let provozu je uz znat :-D
t0x!n
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 21. 5. 2014 21:12

Ty fany maji byt obracene. P patri na P-rocesor. a S patri na S-krin.

Ty SASy musi byt i tak rachot... :))

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod t0x!n 21. 5. 2014 21:17

Ani ne uz jsem to mel i obracene, P ma vetsi prutok a jelikoz mam rizenou predni S 1200 ku na 600ot, na cpu a gpu mam taky dano 600 tak tou zadni mam co nejmin co mi povoli otacky na roztoceni aby to jen pomalu tahlo se zdrojem ven to teplo

Kdyz si vemes kolik ta NINJA ma hliniku a to same Accelero tak na tyhle komponenty to nic neni, cpu v OCCT neslo v nejvyssim linpacku na jadrech pres 58°C, GPU pri hrani ma smesnych 38-45...

Ty SASy ani ne, puvodni gumovy uchyceni boxu jsem si par let zpatky hral, vyrezal jsem to pouzil jen puvodni "kovovy" kusy, ktery pak zalil do silikonu, tzn boxy vysi na silikonovach uchytech slysim max. cvakat obcas hlavicky a to se musim hodne soustredit

Mj. Vem si ty SASy mam od roku 2008 to jeste nejaky SSD ani nikdo neznal :-D Kazdymu s Raptorem jsem natrhnul prd-el a to jsem je haluzove tehdy koupil za 1500 / ks uplne novy s 5 let zarukou akorat ten radic k nim za dalsi 3000 :-D
t0x!n
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 22. 5. 2014 08:17

Safra už bych si měl udělat čas na to to přeskládat do nové CASE a doladit to :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 5. 2014 09:45

No to bys mel. :)) Myslim, ze nebudu lhat, kdyz reknu, ze nejsem zdaleka jediny, koho vysledek zajima!

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 30. 5. 2014 10:39

Další malá ochutnávka :)
Přílohy
2014-05-30 10.13.45.jpg
Tvorba otvoru pro spodní FAN. (příprava v obyváku na koberci jsem to vážně neřezal :) )
2014-05-28 11.41.56.jpg
Nene HDD v PC nebudou, ty budou v MiniServeru :) Který se bude taky tiššít, protže to 6k RPM kňučítko by mě zabilo :D
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Předchozí stránkaDalší stránka