Neodporucane zdroje

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod decried 11. 8. 2008 23:05

Niektore zdroje, aj od znamych a zdanlivo dobrych znaciek, mozu byt prepadaky ktore nesplnaju specifikacie a nezvladaju papierovo udavany vykon. Tu sa bude spisovat zoznam takychto konkretnych zdrojov.

P.S.: obcas vyrobca udava takyto podobny udaj: Guaranteed to deliver rated specifications at 50ºC.
To znamena ze zdroj dokaze pracovat na uvedenej zatazi v prostredi ohriatom na 50°C. Pri citani papierovych udajov je dolezite vsimat si taketo veci. Cim nizsia teplota je udana, tym horsie.

FSP Everest 1010W - nezvlada udavany vykon 1010W
http://enthusiast.hardocp.com/article.h ... VzaWFzdA==

FSP Everest 900W - 8x prekrocena norma maximalneho zvlnenia na +5V vetvi pri crossload teste http://www.jonnyguru.com/modules.php?na ... y&reid=103

LC Power LC6550GP 500W - odisiel kvoli poddimenzovanym spinacim tranzistorom
http://www.svethardware.cz/art_doc-DE20 ... 30EB6.html

Chill Innovation CP-520A2 - vypina sa pri plnej zatazi kvoli vysokej teplote
http://www.svethardware.cz/art_doc-F359 ... F3305.html

Eurocase ATX- 550 JSP - velmi nizka ucinnost, nezvlada udavany vykon
http://www.svethardware.cz/art_doc-458A ... DC72D.html

Chill Innovation CP-400P3 - zhorel pri zatazi 350W
http://www.svethardware.cz/art_doc-58BA ... 59786.html

To be continued...

//KiN: Bohuzel DALSI nezvladajici Fortron - nezvlada ani polovinu zatizeni: viewtopic.php?f=1929&t=1140346&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
decried
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod glider 15. 8. 2008 13:18

pridam osobnu skusenost....

Eurocase ATX- 450 JSP

...nezvladne udavany vykon, tichy za cenu strasneho sa zahrievania, uz pri odbere cca 250W sa na nom nedala ruka udrzat
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod decried 6. 10. 2008 18:28

Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
decried
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Rippes 30. 10. 2008 22:11

Dnes jsem z jednoho compu vyhazoval 350W zdroj značky Mercury, nic horšího jsem už dlouho neviděl a jak koukám na netu tak značka Mercury patří mezi zdroji k tomu nejhoršímu, co může na trhu být. Nebrat ani náhodou!!!
Rippes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod puck 3. 12. 2008 11:35

Mercury mozem potvrdit, mal som nejake zdroje a tiez UPSku - vsetko totalny *****
puck
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod salama 17. 12. 2008 22:31

decried píše:Eurocase ATX- 550 JSP - velmi nizka ucinnost, nezvlada udavany vykon
http://www.svethardware.cz/art_doc-458A ... DC72D.html

prave zistujem ze tento mam v PC aj ja :-(

kupovany bol cca pred rokom... zatial vsetko slape jak ma mno... velka nevyhoda je 140x140mm ventilator, ktory sa len veeeeeelmi tazko da zohnat na trhu (asi patentovany rozmer ?) 14cm vetraky bohuzial nepadaju z neba, neni s coho vyberat :-( dal som tam jeden z tichsich 12cm vetrakov co som zohnal :-(

nevyhoda je tiez regulacia otacok v zdroji v zavyslosti od teploty zdroja - tzn. ze tichy dlho nezostane az po case zacne "odchadzat" lozisko vetraku a kedze sa zdroj dost prehrieva, tak otacky su casto tie najvyssie (i ked sa originalny vetrak pisil nizkymi otackami)... ten novo pripojeny 12cm tichy vetrak, ktory som pozhanal som pripojil do maticnej dosky do konektoru na Chasis-FAN a nastastie je regulovatelny napr. utilitou SpeedFan alebo aj skrz BIOS-nastavenie, rovnako ako CPU-FAN
Cesta bez prekážok, nevedie nikam. (Maxim Gorkij)
Všetko čo sa môže pokaziť, sa pokazí. (Murphyho zakon)
-
MB:ASUS M5A97-EVO-R2.0, CPU:AMD FX-6350 (3900 MHz), RAM:2x Kingston 4GB 1866MHz (DDR3), VGA:Sapphire ATI Radeon R9 270X (2GB), PSU:SS-650HT-F3
salama
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 17. 12. 2008 22:42

Ja -pro mnohe mozna paradoxne- nedoporucuji Fortron BlueStormy kvuli hlucnosti :) Sic by se melo jednat o kvalitni radu, tak dle zkusenosti me i mnohych jinych uzivatelu, nejde o zadne zazraky a vetraky v nich jsou hlucne a pri nizkem zatizeny zdroje vydavaji divne zvuky (piskani, divne pazvuky jako seek u disku).
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BlackII 17. 12. 2008 23:47

Gruppe: Bohužel souhlas - větrákům strašlivou rychlostí rády odchází ložiska (zkušenosti jak s 400W, tak i s 500W verzí) a hlučnost jde brutálně nahoru. Jinak napětí jsou ok
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920@4,2Ghz rev. D0 (+TR 120 Extreme BE + 2x Noctua), 3x2GB OCZ 1866Mhz CL8, GTX260 (ano, čekám na nové GF), Asus Xonar DX PCIe, SSD 64GB (system), WD Caviar Black 1TB, CoolerMaster HAF 922, Corsair 850W
BlackII
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Gruppe 18. 12. 2008 00:37

Muj byl hlucny od sameho zacatku, vcera uz mi dosla trpelivost, vzal jsem stipacky a dal tam vetrak od Scythe, ten rozdil je nebetyčný :) Dokonce i lacinne Fortrony jsou tissi nez tyhlety BlueStormy :(

Holt asi dan za design...sory ale radeji mam ticho nez modry plast na vetraku na ktery stejne v zivote neuvidim :D
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod o.dokoupil 1. 1. 2009 22:16

Musím upozornit také na zdroje značky Micase, dřív jsem nic takového neviděl, dali mi ho po reklamaci a nevím jak mohl vůbec fungovat

A když už jste u hlčnosti těch Fortronů tak s řadou GLN mám naopak velice dobrou zkušenost, a to by při tom měly být skoro stejné zdroje
o.dokoupil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soap mactravish 12. 1. 2009 15:23

Oznam : Ak niekto dostane ku skrini zdroj Allied popripade TRUST , vyhodil by som to a skladoval ako radioaktivny odpad. 400W allied ma vykon asi 200W Fortrona. Trust je hlucny ako samohybna hufnica a nema stabilne napajanie. (trust 570W nezvladol C2D E6750 netaktovany)
soap mactravish
Pokročilý

Odeslat příspěvekod x22 12. 1. 2009 17:10

Mercury 350W o chvilu vyhodim asi aj ja. Uz musel ist do stareho PC a piska aj pri vypnutom PC.

Z toho stareho PC musel zase ist prec Eurocase 200W. A to bol uz zdroj po jednej oprave.
x22
Junior

Odeslat příspěvekod ahorek 12. 1. 2009 17:35

Já mám ve svém slovníku tyto značky: LC Power, Eurocase, Redstar, Trust(s Mercury jsem se ani nesetkal, takže to bude nejspíš extra šmejd) - do kompu bych je nikdy nedal, ale zase je pravda že cena EC je 500Kč a cena něčeho lepšího je kolem 1300-1500Kč. Za větší jistotu ty peníze dám, ale věřím, že spousta lidí sáhne po tom nejlevnějším když to má přece taky 400W.

PS: z dalších značek, který nemusím je třeba Genius nebo Labtec, ale to už není o zdrojích...
ahorek
Junior

Odeslat příspěvekod BigT 12. 1. 2009 17:48

Nedoporucuji Fortron 400W-GLN, je to kram hlucnej. V lete, kdyz jsem ho kupoval byl doporucovanym zdrojem do sestav, tak jsem se nechal zlakat... Nyni ovsem a to nejsem sam, jak jsem zjistil, slysim podivne praskani jako seek disku, vychazejici z vetraku...
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Odeslat příspěvekod ahorek 14. 1. 2009 20:13

Přesně toho Fortrona mám, hlučný není a rozhodně v něm nic nepraská(oproti hlučnějším BlueStormům a tišším Seasonicům). Buď máš vadný kus, vydřená ložiska, špatné cívky a nebo se ti do větráku dostal nějaký bordel.
ahorek
Junior

Další stránka