Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ghostdog32 11. 1. 2011 20:11

2 Kycltov: Protože CZC neprodávaj BULK verzi (bez krabice, kabelu a možná čehosi ještě) je to asi obdoba OEM u seasoniců

2 0mira: Jestli sis zde četl poslední vlákna ode mě tak zjistíš že bzučí a v zátěži hnusně vibrují i S12II (M12II) za 1600,- . je pravda že to bez gtx460 nedělalo, ale 520W verze navíc seasonic by s tím opravdu neměla mít problém...
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal R4, LG W2220P @75Hz
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 11. 1. 2011 20:22

Tak to je divný i M12II to dělá? i 620W S a M? Jestli jo, tak je to špatný, hodně špatný, protože mě nevibruje / nebzučí (leda v Trackmanii) ani 400W Seasonic (oba EnergyKnight, které jsou horší než oem bronze), mám dva, oba se chovají stejně po všech stránkách, v zátěži jsou hlučný (taky je nijak nešetřím, co napájím), a přesto, že větráky jedou na plno, tak to nevibruje

Jinak ten tvůj zdroj má ten větrák přes ty gumový průchodky přišroubovanej nebo ne?
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 1. 2011 20:29

BULK verzi chybi POUZE cerna kartonova krabice + 4ks sroubku. To je za tri stovky, nebo kolik je rozdil, vcelku vec, ktera se obetovat DA.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 11. 1. 2011 21:07

Tak to je jasný u toho enermaxu s tou bulk verzí, ale já bych si u CZC zdroj nekoupil, maj je notně předražený, například seasonic 500w oem, kterej dnes už stojí všude lehce pod 1000Kč je v czc za cenu nad 1100, což není zanedbatelný, pak už se oplatí jít do nějakýho drahýho zdroje...
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 1. 2011 21:17

0Mira: Pravdu mas.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Kycltov 11. 1. 2011 21:47

Fakticky mi můj současný zdroj vystačí? To jste mě překvapili, myslel jsem že je 355 W na tu grafiku málo... Tím bych dost ušetřil, to je plus samozřejmě. Pětistovka by se samozřejmě hodila i pro případný budoucí upgrade, ale tak pokud by to zatím vystačilo, asi bych hned neplašil. Taky to sice jít může, ale aby to v zátěži nepadalo, ne?
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 11. 1. 2011 21:56

Tvoja zostava teraz (ATi 3000 + Athlon X2 240) má v záťaži spotrebu okolo 90W (velmi podobnú zostavu mám zmeranú). Máš tam vcelku kvalitný 350W zdroj, takže tú 5770 to s prehladom zvládne (ATi u 5770 deklaruje max. spotrebu 110W - predpokladám, že tá ani nie je prakticky dosiahnutelná).
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 11. 1. 2011 22:02

maximálně ve furmarku bude mít karta 100W-110W odběr, ten zdroj si to dá s prstem v nose, sorry za ten výraz :-)

mě jenom štve, že u nás není kompletní nabídka zdrojů chieftec, jejich nabídka je "obrovská", ale každej nabízí něco jinýho, kdyby se dali sehnat ty nejvyšší řady :oboze

zatímco *****ů je na našem trhu plno, teď řeším z jedním člověkem na fóru výběr zdroje, říkal, že nedávno koupil novej 400W zdroj a zase vyhozený peníze, no jo, ale Eurocase, ten zdroj má tak slabou 12V větev až bych blil, navíc mě štve, že plno těch noname zdrojů je prostě past na nezkušené uživatele :-\
Naposledy upravil 0mira dne 11. 1. 2011 22:08, celkově upraveno 1
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod ghostdog32 11. 1. 2011 22:06

tak to asi dělá jen dražší seasonic paradox, ale nic není nemožné.... každopádně to byla velká chyba, jít do tohoto seasonicu

jinak na alfacompu když si porovnám ty dva enermaxy, tak u normální verze je uveden napájecí kabel, u BULK ne.... ale kin to bude asi vědět lépe, jak to doopravdy je
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal R4, LG W2220P @75Hz
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 11. 1. 2011 22:09

tak OEM verze u většiny HW je prostě verze bez příslušenství v pytlíku (doslova), samozřejmě, že u modulárního zdroje asi modulární kabeláž bude :twisted:

já si myslím, že Chieftec vyrábí dobré zdroje ne? Vždyť skříně má až serverové bigtowery, ty zdroje taky nevypadaj špatně
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod ghostdog32 11. 1. 2011 22:12

0mira píše:Tak to je divný i M12II to dělá? i 620W S a M?
Jinak ten tvůj zdroj má ten větrák přes ty gumový průchodky přišroubovanej nebo ne?

S= klasika kabely
M= modulární kabely

jako PRO vs MODU u enermaxu

nevím jestli tam jsou nějaké další větší rozdíly

jinak ty průchodky to byla otázka na me?
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod Kycltov 11. 1. 2011 22:21

Asi dám na vás, je to vážně na hraně, ale uvidíme :-) Koukal jsem na kalkulátor žravosti - :arrow: http://educations.newegg.com/tool/psucalc/index.html a vyšlo mi, že má sestava s grafikou bude žrát 357 W, bez grafiky žere 247 W. Zdroj mám 355 W a jak říkáte, v maximální zátěži stejně počítač nikdy není.
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 1. 2011 22:22

Aha, Ghost ma pravdu. Tak krabicka, manualek, kabel a sroubecky. Kabel je kolik, padesat korun? Stejne jich kazdy ma doma igelitku, kdo uz mel alespon jeden, nebo dva pocitace, nebo nekdy menil zdroj, monitor... U vseho ty kabely jsou.

PRO vs MODU jediny rozdil (ne)odpojitelne kabely, elektronika je TOTOZNA, a to vzdy.

Chieftec nejsou zle. Nektere hlucnejsi.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 11. 1. 2011 22:32

ghostdog32 píše:
0mira píše:Tak to je divný i M12II to dělá? i 620W S a M?

S= klasika kabely
M= modulární kabely

jako PRO vs MODU u enermaxu

nevím jestli tam jsou nějaké další větší rozdíly

jinak ty průchodky to byla otázka na me?

Sorry, ale musím napsat, že zaprvé vím co znamená to S a to M, nemusíš ze mě dělat blbce :-)) a zadruhé jsem se ptal jestli těmito neduhy trpí všechny seasonicy S/M 520W/620W? A ano otázka s průchodkama byla směřována tobě, protože si psal, že ti vibruje větrák... (bohužel co jsem koukal, tak máš větrák ve zdroji taky z části zakrytý plastem)

No takhle, co jsem koukal na CZC, pročetl diskuze, pročetl recenze, koukl na reklamace a napadlo mě, jak dlouho máš ten zdroj? Napadlo mě totiž, jestli se náhodou nevyrábí jiná revize, než která byla prodávána při uvedení, protože všichni si na hlučnost nestěžujou, recenze jsou taky v tomto směru pozitivní...

/EDIT: jinak do dvou let záruky, zákonné záruky, tě nějaké nálepky, které ti brání v dostání do zdroje nemusí zajímat, podle českých zákonů nic takového neplatí, po dvou letech by ti to uznat nemuseli(museli pokud bys měl třeba 3letou záruku na faktuře napsanou jako tříletou a ne dvouletou + 1 letou), protože se může změnit postoj k tomu, kterej má třeba výrobce...
Takže směle do odstranování "ucpávek" ventilátorů, popřípadě měnění ventilátorů :twisted:

jinak, které chieftecy jsou hlučnější?
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod ghostdog32 11. 1. 2011 23:01

nevím co v něm vibruje, ale radši to prodiskutujem v mém topicu dole než naštvem kineczka :D

se zdrojem jsem nic nedělal. nevím jestli tam jsou průchodky od výroby. nekoukal jsem se.

zdroj mám 3 měsíce úplně novej, takže mě taky napadlo, že začli dělat šity až teď
ghostdog32
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka