Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 2. 2011 02:16

Tech 60% nemyslim, ze by bylo u testu nejakeho aktualne prodavaneho typu. AD edit ... pokud ma zdroj od 20% do 100% (siroky rozsah) efektivitu merenou a garantovanou dame tomu 94% (Enermaxy Revolution, napriklad, ackoliv se "jmenuji" 85+), je uplne jedno, jestli jede na dvacet, nebo na sto procent vykonu.

Pro "sestavu" o spotrebe 20W je ale i 150W "priserne moc" a cim levnejsi ("mensi wattove") zdroj, tim zpravidla horsi efektivita.

Zkus koupit dva zdroje (150W micro z Chiny a 350W Enermax) a jeden wattmetr. Udelej porovnani a hod to na forum.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod A310 26. 2. 2011 02:51

Jak jsem psal, odhaduji spotřebu od cca 30 do 70 W. Proto 120-150 Wattový zdroj.
Porovnání bych rád udělal, až najdu sponzora na zdroje, určitě to na forum hodím. Přesto si dopředu myslím, že to překvapivě nebude výrazný rozdíl :potichu . Jen sehnat nějaký ten čínský zdroj. Tím ovšem nemyslím Enermax :D
A310
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 26. 2. 2011 10:08

ticho u takoveho HTPC neresis? "cinsky" 150W zdroj bude mit ve finale stejny odber jako ten kvalitni 350W.

-- 26. 2. 2011 09:10 --

jinak mam tady sestavu kde odhaduju spotrebu ~ jako zacate a mam tam 300W zdroj a nic co pise Kin se mi tady nedeje, to je chyba nebo vlastnost?

A jinak hlavni vyhoda pico je ABSOLUTNI TICHO(pokud to neni nejakej piskavej šmej).
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 26. 2. 2011 11:48

Já mám třeba jednu old-school herní mašinu, kde je P3 slot1 pasiv, Voodoo3 pasiv, dva disky a taky tam mám 400W Seasonic. Hlavní výhodu to má, že ten 12cm větrák jede na nula nula nic a pěkně odvádí tu trochu teplého vzduchu, která tam je :-) Ani o účinnost bych se nebál, že bych nějak mohl "ušetřit na elektřině" :lol:
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 27. 2. 2011 10:34

A310: Pokud hledáš nízkovýkonový udroj, měl bys uvést, do jaké skříně. Narazil jsem na 200W zdroj http://interlink.tsbohemia.cz/fortron-z ... 38989.html , je však v provedení microATX a má jen 60 mm ventilátor.

PS. Ten příklad s Oktávkou je dobrý, jen bych ho posunul trochu dál. Kdyby se tedy nabízela i s V8 motorem za stejnou cenu a pokud by ten motor měl stejnou spotřebu, hmotnost i servisní náklady, tak co myslíš, s jakým motorem by se nejvíc prodávala?
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Junior

Odeslat příspěvekod A310 27. 2. 2011 18:15

Denkez: díky za link. Deska je mATX a uvažuji nad takovým typem skříně http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0US1NY13YU .
Jinak překvapivě bych si vybral 2,0 TFSI ;-) . Někdo holky, jiný vdolky. A V8 nikdy nemůže mít stejnou hmotnost atd. :pozor . Nechme však planého tlachání.
A310
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 27. 2. 2011 18:27

Já bych byl pro ten Enermax. 350W je sice nechutně moc, ale jak už tu zaznělo, než by se ti vrátila investice několika tisíc do stejně kvalitního a stejně tichého zdroje, který bude mít výkon nižší a tím pádem o několik jednotek procent vyšší účinnost, budeš mít vousatá vnoučata. :)

Denkezem odkazovaný Fortron vypadá zajímavě, ale chlazení my mě asi odradilo. Maličký ventilátor se s krásně tichým Enermaxem prostě nedá srovnat.

Buď drahý pikoPSU, nebo ten Enermax. Nic jiného mi prostě nedává smysl.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod hawllas 27. 2. 2011 18:36

Zdravím,

měl bych dotaz ohledně zdroje i-tec700W. Rád bych slyšel Váš názor na to, zda utáhne mou sestavu.
i7 980X extreme, 4gb Kingston 1600, HD 5970 2gb, SSD intel X-25 160gb, wd 750gb, MB sabertooth X58.

Jde o to, že mám již GK objednanou a úplně jsem při objednávání vypustil zdroj a zda bude dostatečně výkonný. V nejhorším případě investuji do silnějšího, ale snad mě potěšítě positivním názorem i když vědět budu více až spustím sestavu již osazenou jmenovanou GK, ale nehodlás strpět případné pády systému.
Předpokládám, že mi budete radit, že jsem si měl pořídit zdroje typu seasonic, corsair atd, ale pokud to půjde zůstanu u tohoto zdroje.
děkuji za případné info
hawllas
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 27. 2. 2011 18:52

vsiml si nekdo u toho fortrona by denkez jakou tam ma ucinnost????
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod A310 27. 2. 2011 19:38

Jistě.
A310
Junior

Odeslat příspěvekod skype 27. 2. 2011 19:44

hawllas:
Jak může někdo jen pomyslet na neznačkový zdroj pro HIGH-END sestavu??
Taková sestava si zaslouží minimálně http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V4000VQC
Odeslat příspěvekod karlos00x 27. 2. 2011 19:50

pak nechapu proc to resis kdyz jsou tu jen dve pragmaticky vyhodny reseni ktery shrnul Shitman.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod A310 27. 2. 2011 20:02

Koukám, že vám poněkud unikla původní myšlenka dotazu.
A310
Junior

Odeslat příspěvekod kukecSK 27. 2. 2011 20:45

hawllas:
za mna jednoznacne Seasonic serie X. Alevsak pozri si recenzie.Ma este o cosi nizsie zvlnenia ako Enermax s Gold certifikaciou. A do 20 percent sa vobec nezapina ventilator=ticho.Plus ma kondiky stavane na vyssiu teplotu.Popravde neexistuje,aspon podla mna,ziadne rozumne vysvetlenie,preco brat o tisicku drahsi Enermax(okrem marketingu)

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BR1NN1284

-- 27. 2. 2011 20:10 --

... a samozrejme ten i-tec700W ROZHODNE NIE !
kukecSK
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 27. 2. 2011 21:56

hawllas:

Pro takovouto highend sestavu opravdu myslíš vážně, je třeba koupit i highend zdroj. Nejde jen o výkon. VELICE důležitá je kvalita osazených kompoent. V tomhle směru je Enermax na špici a proto bych volil stejně, jako Skype. 700W bude mít velkou rezervu, ale i to je jeden z pilířů highend PC.

Vyšší řadou Seasonic zdrojů mám malé zkušenosti, takže k nim bych se vyjadřoval nerad. Radši doporučím to, co se mi mnohokrát osvědčilo...

Mimochodem. Polož s otázku, jestli takový stroj vážně potřebuješ... Já razím heslo, že lepší koupit dvakrát počítač za poloviční cenu, než jeden takto výkonný. Ono to teď vypadá hezky, ale za rok nebo dva, až budou opět jiné tituly, tě podrtí kdejaká skládanka za 20 tisíc. ;)
The Shitman
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka