Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod skype 11. 5. 2011 15:45

Přepěťová ochrana není všemocná ;) ale může pomoct, to ano.
Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 5. 2011 19:33

Nikoliv prepetovka, ale UPSka je tim spravnym resenim - pokud uz.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 12. 5. 2011 08:58

hledám náhradu za Chill Inovation 520W, vím co to je za šmejd, proto bych ho chtěl vyměnit, CPU, AMD 64 4000+ ale půjde tam to stejný jen X2, VGA X1800XT, ale půjde tam něco pasivního jako třeba 5450 od Saphiru. 2x HDD
když bude tichej nebudu se zlobit

omlouvám se za znovu postování,
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod jirka852 12. 5. 2011 09:51

AMD Athlon X4 640 3,5Ghz , ATI radeon HD 5850 OC , Gigabyte M57Sli-S4 , A-Data 3x1GB ram ,500W seasonic ,WD 250GB
jirka852
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 5. 2011 10:29

Ano, OEM 400W Seasonic bude dostacovat. Bez zateze tichy je.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod MDP 12. 5. 2011 11:25

Jen tak mimo se chci v tomto tematu zeptat. Nikde jsem tu nevidel zdroje Nexus. Ani mezi doporucenymi, ani mezi oznacenymi smejd. Jak na tom tyto zdroje jsou - hodnoceny od nekoho kdo dokaze posoudit vnitrek. Pouzivam je v 3 pocitacich, posledni 3 roky a jsem spokojen s pomerem hluk/vykon/cena.. myslim modely jako http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NMSNL nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NNVUT Je kvalita treba srovatelna s Seasonic SS-XXXHT-F3 nebo Corsair HX, AC Fusion? Diky
MDP
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 5. 2011 11:33

Osobni zkusenost nemam. O uplny smejd by jit snad nemelo, ale "papouskovat" tady neco, co najdu na Googlu, nebo si nekde prectu ... to opravdu nebudu. Jak rikam, ja sam zkusenost nemam.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 12. 5. 2011 14:11

Co vím, tak jsou to většinou fortrony, pokud jsou tichý, tak bych se jich nebál a klidně bych ho používal, ale seasonic bude lepší
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod soap mactravish 12. 5. 2011 15:42

Zrovna RX6300 som chcel zakupit, ale kedze mal kratku kabelaz siel som do Enermaxu. Podla recenzii na zahranicnych strankach su to dobre a tiche zdroje, inak skusenost s nimi este nemam.

Seasonic bude lepsi, ale az vo vyssich radach, OEM vezia je nechutne hlucna.
soap mactravish
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Carls 12. 5. 2011 19:04

KineCZek píše:ErPRO mam kratce osahane, parkrat nasazene. Je to Enermax, jedna z mych oblibenych znacek.

Tak je doma tichoučký a co se týká kabelú pro mně akorád aspoň sem je mohl natahat tak jak sem potřeboval
|Měl sem pruser svou neopatrností smekla se mi ruka sem odtrhl z past chladičř mustku pod procákem no nic mužu si za to sám pasta byla ztvrdlá tak sem tam dal mx 2 po očištění
teplota podle biosu je 42-43 °v zátěži ( je to normální teplota u těhlech desek?)a nejsem si jistý jestli sem udělal dobře neměl třeba použít jinou pastu
A to mám za sebou cca 15 kompu sesazených tot se mi stalo poprvé
desku mám tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 09758D16BV
Carls
Junior

Odeslat příspěvekod soap mactravish 12. 5. 2011 19:16

42-43 je lahoda, tieto chipsety bezne pecu aj 70.
soap mactravish
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 5. 2011 19:18

Pro chipset je teplota okolo 70°C naprosto normalni, bezna provozni teplota. Takze ano, 40°C je luxus. Dokonce ted, s novou pastou, mas teploty nizsi, nez s tou "zvykackou", co na chladici byla v originale.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Carls 12. 5. 2011 20:20

Děkuji moc to jsem si šeredně oddychl kdyby ste věděli jak sem si v tu chvíli nadával
Tak takle to mám v klidu cca 10 min po zátěžovém testu který probíhal cca 50 min
V zatěži sem neudělal obr. ale teplota procáku byla okolo 47 na jádrech cca 50

Obrázek

Ps ta grafika je tam prozatímně byla doma jako náhradní a až budou prašule koupí se lepší tahle pude zase po depozitu
Carls
Junior

Odeslat příspěvekod soap mactravish 12. 5. 2011 20:53

Mas velmi dobre teploty
soap mactravish
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 15. 5. 2011 20:05

Ahoj,

jednoduchý dotaz - potřebuji pro známého - je třeba vyměnit horší zdroj v PC. Tuším, že je tam osazen 400W.
Je klidnou a celkem tichou volbou tento? ... ano s rezervou.

Nechci řešit dostatečnost zdroje - to by mělo být v pohodě. Jde mně o kvalitativní stránku věci. Jinak předpokládám, že u těchto zdrojů je kabeláž napevno, že ano?
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka