Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mickl 25. 8. 2011 18:50

Vezmu přeci jen 600W i protu rezervu do budoucna...
Ještě jestli bych se mohl zeptat ,když se na to tak dívám ,tak tendle zdroj:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514500400000014HP
Má 5 let záruku a kdybych tedy za ty 2 roky měnil sestavu ,tak aby tam zbyla i ta záruka.
mickl
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 8. 2011 18:55

GSko je o kousek hlucnejsi, nez CXko. Ma (vypinatelne) modre podsviceni.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 8. 2011 18:57

CX můžeš mít i se zárukou 60 měsíců. Jen musíš změnit obchod.

http://www.alza.cz/corsair-cx600-v2-d237950.htm
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod mickl 25. 8. 2011 19:35

KineCZek píše:GSko je o kousek hlucnejsi, nez CXko. Ma (vypinatelne) modre podsviceni.

Malinko je asi kolik?
Pokus se to vleze do těch 19dB ,tak si myslím že to nebude tak hrozné...

The Shitman píše:CX můžeš mít i se zárukou 60 měsíců. Jen musíš změnit obchod.
http://www.alza.cz/corsair-cx600-v2-d237950.htm

Obchod měnit nechci už jen z důvodu horší dopravy...
mickl
Junior

Odeslat příspěvekod PC 25. 8. 2011 22:02

Konfigurace je zatím pořád totožná

Q6600 @3.6GHz +Noctua
GTX275
1x320GB Disk (ale pořád uvažuju že si koupím aspoň ještě jeden 1TB-)
Současný zdroj je Seasonic OEM 600+
Rozhodně nechci slabší nežli je ten co mám, spíše třeba ještě o (matla)fousek silnější.(Takže třeba 750-800W ? - na 1KW už asi nebudou peníze.)

Limit ? Okolo 2.5k. (Zlatý časy skončily, budu rád když dám dohromady i to...)

Požadavky: Použití i v budoucí sestavě, s minimálně Quad CPU opět zřejmě přetaktovaným,silnou grafickou kartou a 3xHDD nebo 1XSSD - 2xHDD, DVD-RAM, chladičem, zvukovou kartou. Ideální je něco čemu říkám přebytek výkonu,
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 8. 2011 23:18

Kdybys chtěl nedej bože něco opravdu koupit, co třeba ten 600W Corsair, co visí o dva posty nad tebou?
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Mrak 26. 8. 2011 07:09

Ježiši :D :D PC, takovej výkon v životě nevyužiješ.. Vždyť spotřeba komponent je stejná nebo klesá a na normál PC to stačí.. I já mám zbytečně moc výkonnej zdroj.. Beztak si to zas nekoupíš :D Vem, jak psal Shitman.
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod soap mactravish 26. 8. 2011 09:14

PC, cela ta tvoja zostava ma z prsta vycucanu spotrebu maximalne 400W, tak neviem co riesis.

V buducnosti pojde spotreba dole, vykon hore, to iste plati u grafik. Cize ak mienis mat single gpu riesenie, aj 700W je SILNE naddimenzovany zdroj (nepocitam pouzitie kariet ako Mars atd). 3xHDD +1xSSD, to bude mat spotrebu spolu tak 50W, Chladic mi neni zname ze by mal odber(aspon teda jeho pasivna cast, aktiv je zanedbatelny).

Ked uz chces mat prebytok a kvalitu, vezmi Pro II 625W alebo Cougar CX / CMX / GX radu
soap mactravish
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PC 26. 8. 2011 11:25

Jak se ty jednotlivé zdroje liší ? Kdysi jsem četl že pro corsair dělají různé firmy a některé z nich jsou méně kvalitní a jiné více kvalitní. Mají tam builder, gamer, enthusiast,Profesional,některé s účinkem gold, jiné bronze, další jen plus... Docela by se mi líbil nějaký s modulární kabeláží. Hlavní je aby byl tichý. Záruka je koukám všude stejná-pět let.
PC
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 26. 8. 2011 12:00

Nejde ani o to, od koho jsou vnitřnosti, buď je to Seasonic nebo Channel Well Technology, ale i ten pro ně dělal třeba HX750/850 zdroje a to jsou high endový zdroje...

Pokud máš peníze, tak Builder a Gamer mi přijdou takový "levný", jejich Enthusiastic série teď dostala nové modulární TX serie, verze 2.

Pokud chceš modulární, tak zkus vzít TX750M - 750W modular... (popřípadě slabší verze). Kdo ti dá dnes 5 let záruky :-)
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod PC 26. 8. 2011 12:20

Aha a co další zdroje - Seasonic nebo Enermax ? Kdysi sem koupil Enermax Liberty a to byla lahůdka, sice první mi v czc kvůli nějakým problémům vyměnili (už ani nevím proč) ale ten druhý šlape mamce v mém ex-pcčku dodnes.

Já právě teď už nemám tolik peněz jako dřív, takže můžu dát maximálně těch 2.5k.
PC
Junior

Odeslat příspěvekod PC 26. 8. 2011 16:06

Tak sem se splet - je to jen 600W - tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40558
PC
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 26. 8. 2011 18:54

Tu tvojí sestavu by zvládl i 400W OEM Seasonic, sic by jeho větrák jel na plno... Seš si jistej, že je chyba ve zdroji? Výkonem by to zvládal, jenom je asi tedy vadnej...

Seasonic je taky možnost...
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod testicko 26. 8. 2011 19:22

mickl : Nevim, co tady porad resis. Kup Corsair CX500 nebo 600W a je to :-) Pokud chces tichy zdroj zakup Enermax ErPRO80+ 500W.
Intel Core i5 750 - 3.4Ghz ~ CM Hyper 212 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII Kingston ~ Asus GTX650Ti DC2T ~ Asus Xonar DG ~ SSD Vertex 3 60GB ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P

CS:Global offensive ' SteelSeries
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 26. 8. 2011 19:33

Enermax erPRO/PRO/MODU
Cortair CX/GX/TX
Seasonic X series

Dobré jsou všechny, buď tak hodný, ušetři nám dalších deset stran diskuse a jeden prostě vezmi. ;)
The Shitman
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka