Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Sonnyxyz 18. 1. 2014 18:16

Jo je mi jasný, že právě zdroj ted dostava dost nařez, kord při max vytížení karty. Každopádně děkuji za radu.
Sonnyxyz
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 19:10

nejlevněji seženeš Seasonic M12II 850W za cca 3500Kč

tady je recenze
http://www.kitguru.net/components/power ... -review/7/
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 19:19

Ale ten bude v zatezi rvat stejne, jako ten stavajici. Hmm ... pokrok.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 19:26

jo jasně, 520w vs 850w bude řvát stejně jo?
navíc v recenzi je jasně nameřeno i slovně napsáno, že do 500W je tichý
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 19:47

Zeptam se takhle. Kolik jsi jich mel v ruce? Ja sice jenom dva. Ale tipnul bych si, ze Ty presne o dva min. Doslovne miluju lidi, co se hadaji o "nekde nekdy psali". BTW nemusime chodit pro priklad daleko. Primo na Zive pred Vanoci (panove z redakce, ne nikdo z fora) psali, ze BOX chladic je tichy i na quadcore v zatezi.

Aneb: "Bohousku, nesmis verit vsemu, co rikaji v televizi." (jde o citat z nejmenovaneho filmu)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 19:53

diskuze s tebou nemá cenu, 520w zdroj bude stejně hlučný jako 850w zdroj... ale to je fuk, žij si v te sve iluzi, že si každej koupí 1500w platimax, končím, je to tvoje forum, ty si tu pan

a ještě ten tvůj dodatek, že je dlouhodobě optimální provozovat zdroj na 50% zatížení, to je tak optimální pro eurocase, a narozdíl od tebe se znám s reálným recenzentem zdrojů, který říkal, že tohle zažité dogma miluje, kvalitní zdroj nemá problém s dodáváním 100% zatížení dlouhodobě
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 19:59

Myslis tim, doufam, tu svou snahu presvedcovat o sve vysnene vizi cloveka s realnymi zkusenostmi, zatimco jsi absolutne bez argumentu a svou snahu opiras o pouhe "nekdepsali", zatimco ten druhy ma realnou zkusenost s danou veci? ... Promin mi, ale to se opravdu neda.

- - -

K tematu: Tyhle lowend Seasonicy proste nemaji tak dobre ventilatory, ani tak dobrou regulaci, aby byly tiche v takovehle zatezi. Ten zdroj, resp. jeho ventilator, ma tri rezimy. Uplny idle, pak cosi od 20% do cca poloviny zateze (kam se mozna vleze, mozna taky ne, pokud ma tu grafiku nataktovanou) a pak startujici Boeing, nad 50%.

Do 20% ten zdroj jakz takz neobtezuje, ackoliv i tak by mohl/mel byt tissi. Treba pri srovnani se Seasonic P / Enermax Platimax, ale i s "obycejnym" Seasonic G ... ale to bys musel ty zdroje mit nekdy v ruce a hlavne slyset - pak bys mluvil jinak.

Nad 20% jiz obtezovat zacina, pricemz hluk postupne nabira na intenzite. Pokud nekdo vyslovene zada tichy chod, je mu predem jasne, ze si bude muset priplatit. To je jako kdybys zajemci o rychle a pohodlne auto na dalnicni presuny napric Nemeckem nutil Fabii se slovy, ze nekde psali, ze je docela rychla.

Jakmile zatez preleze pres nejakou polovinu vykonu (spis pres 40%, ale to je vedlejsi), nepral bych takovy zdroj ani svemu nepriteli. Sice takovy hukot, jako NaxN, Triathlor, nebo OEM Seasonic to neni, ale daleko k nim nema.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 20:08

vzhledem k tomu, že platimaxu 850w (bronze vs platinum účinnost) na stejném serveru naměřili stejné hodnoty hlučnosti, tak abych ještě nevyjádřil svůj názor

http://www.kitguru.net/components/power ... m850ewt/6/
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 20:14

To vis, to na jinem serveru namerili i ventilatorum Silentium a Noctua. A jaka je skutecnost, si dokaze spousta lidi domyslet. :))

BTW: Uz jsem zazil i kousek Platimaxe, co do tydne od koupe odesel. Zazil jsem specialne pro recenze vybirane samply karet (opet nechodme raleko, staci si vzpomenout na R9 290) ...

Dale pak napr. na EHW, jejichz redaktory pozval Enermax primo k sobe do fabriky, do laboratore (mj uz myslim potreti letos), jednou dostali (tusim ze to bylo pred asi dvema lety) vzorek zdroje (opet tusim, ze to byl Modu 525?), ktery dokonce ani nesplnoval specifikace ucinnosti. Proste sam vyrobce (nechtene) dal (ze sveho expedicniho skladu) tem lidem na test ve vlastni laborce nepovedeny kus.

Stat se muze ledacos a az pokud s danym HW ma clovek zkusenost s vice kusy, muze soudit, co je vlastnost a co byla anomalie.

Kazdopadne, neni mym ucelem nekoho presvedcovat. Mas svou pravdu, mej ji smele dal. Ale nesirme, prosim, na foru bludy, a to ani kdyby se "kdekoliv" psaly. On papir, resp web, toho snese hodne...

K tem zkusenostem: Mne toho projde pres ruce hodne. Ale vsechno merit, popisovat a publikovat nemuzu. Nikdo by mi to nezaplatil, konec koncu ani za tu praci/cas, co foru venuji, mi nikdo nic nedava. O to by ale mozna ani tak neslo. Hlavne to neni v silach jednoho cloveka. Uz ted tak nejak zvladam chodit do prace, starat se o forum, obcas vest vice, ci mene konstruktivni debaty/diskuze. Nemluve o tom, ze sem tam nekomu odladim, nebo od zakladu sestavim LN/ULN pocitac, takze o tichosti/hlucnosti komponent si troufnu rict, ze neco malo vim. A v neposledni rade take (na IT mozna netypicky) vedu i soukromy zivot.

- - -

Tento prispevek, stejne jako par (vyhradne mych vlastnich) predeslych prispevku na teto strance, byl nekolikrat editovan.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 20:27

Ale nesirme forem bludy.
to je ten problém, já tvůj názor taky neschazuji, ale ty zkoušíš naznačit, že já šířím bludy. Z tebe se za tu dobu zde stal samozvaný expert?

na jakém serveru recenzuješ zdroje ty, ať si mohu počíst

Ty tazateli doporučíš zdroj v ceně 6500-9500Kč... to se mu nezdálo, tak jsem mu doporučil trochu v jiné cenové kategorii, pokud se mu nebude zdát, tak ho může vrátit, já seasonic používám (mám různé) a krom OEM sérií (tedy 650w je tichá, ale nemám to jak vytížit) jsou tiché, možná ne ULN

ještě k enermaxu, zřejmě měli na kitguru špatný kus, nebo je to spiknutí proti enermaxu, nebo změnili postup, že? Jasně 400W OEM seasonic jsem měl, bez zátěže tichý, v zátěži vysavač, ale také jsem měl 400W OEM seasonic založený na S12 designu a ten byl tichý i v zátěži
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 18. 1. 2014 20:31

Tak to mám asi kouzelný droj, už 8. rokem mám Seasonic S12 430W a ten i v plné zátěži, kdy PC bere klidně přes 400W, je stále stejně tichý.
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 20:35

To asi mas a bud za nej rad, a nebo mas hlucnejsi zbytek PC a o zdroji tak moc nevis. ;) Ono v zatezi je dost hlucne i Gcko. Hodne zalezi i na tom, jake ma kdo usi, kde clovek bydli ...

Pro mne je u 120mm ventilatoru uz 600rpm sileny, naprosto neakceptovatelny hukot.
Nekdo jiny tvrdi, ze 900rpm je tichoucko a "o ventilatoru nevi". Tak mozna bude problem v tom. :hm

- - -

PS: Nad Enermaxem aktualne preferuji beztak Seasonic, o zadne osobni preference s Platimaxem nejde. Slou pouze o to, co bylo aktualne sehnatelne v Alfacomp.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 20:38

ne, vnímání hlučnosti je silně subjektivní, já jsem taky vyměnil u E8400@4GHz+8800GTX@Ultra (na jádře) Seasonic 400W OEM za S12 500W a najednou místo vysavače v záteži bylo ticho

navíc je třeba si uvědomit zbytek sestavy, kdy ostatní věci můžou tvořit větší nebo menší hluk než zdroj

a to KineCZek:
jasně že 1500W Platimax bude tišší, než 850W Seasonic , když při 850W to pro Seasonic bude 100% zatížení a pro platimax 56% :-D
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 18. 1. 2014 20:38

Spíš si myslím, že se ani otáčky podle zátěže nezvyšují a nebo je to i přesto tak tichý. Měl jsem v plánu ho vyměnit za výkonnější, ale když vidím jak šlape a je tichý, tak asi ho ještě nějakou dobu nechám. ;-) Nebo že by dříve dělali zdroje poctivěji? Respektive S12 nebyl dnes tak dobrý?
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 20:40

pak je jasný, proč je s KineCZkem diskuze takova jako je, 600otacek 12cm vetrak nebude pro 99% (to jsou ty lidi, kterým doporučuješ OPTIMÁLNÍ varianty zde na fóru) lidí jako hukot
0mira
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka