Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 20:42

Tam mas taky VELKY rozdil v S12 vs S12 II, Blizzarde. Mas uz dvojku? Ono i ta dvojka mohla mit vice revizi. Na tohle narazi tady kolega Mira, ale je to velmi bezna vec. A to zdaleka nejenom u zdroju.

Revizemi prochazeji CPU chladice, (viz Freezer i30/A30, kde doslo ke zmene fanu a minimalne u i30 (u A30 nemam overeno) i ke zmene montazniho mechanismu) graficke karty, desky (pak je sranda, ze deska stejneho jmena rev 1.0 a treba 1.3 maji navzajem nekompatibilni BIOSy, napr.) ... nebo disky, SSDcka (viz Vertex 2 kdysi s osmi kanaly a najednou se ctyrmi, vykon sel do kytek, vydrz sla dolu ... ale cenu nechali stejnou)...

A tak bych mohl pokracovat v psani hodiny. Tzn, pokud vyrobce ma vice revizi jedne veci, napriklad Seasonicy X byly v prvni generaci 650/750/850, ve druhe 660/760/860 a vetreti opet 650/750/850 ... nazev stejny, Seasonic X650. Najdes si recenzi ... ale ona muze byt na ten stary zdroj, takze totalne absolutne irelevantni. Jestli udelali to same s Mkovymi zdroji, to nevim. Ale mozne to klidne je, zalezi jen jak je ta recenze stara.

Opet rikam, neni v silach jednoho cloveka pokryt vsechny revize veskereho hardwaru. To nemaji pokryte kolikrat ani productmanageri ve velkoobchodech, o eshopech ani nemluve. I je kolikrat ja sam upozornuji na nesrovnalosti u nabizenych produktu, napr. B. Pesakem s Bohemky (ktera se stara i o Alfu) jsem v kontaktu za tim ucelem nekolikrat do mesice...

A prvni revize Seasonic X byla jeste pred Vanoci k dostani u CZC, meli dva X650, levny a drahy. Jak to je ted, jsem nehledal, jen uvadim priklad.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 18. 1. 2014 20:44

Mám jedničku, dokonce snad jednu z prvních, ne-li úplně první. (kupoval jsem ho z doby, kdy začínal Athlon X2 :-) ) Bojím se, abych nekoupil dnešní S12 II a nebyl horší.
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 20:49

Tak to horsi bude - hlukove si 100% pohorsis. A mame hned rozlustenou zahadu tichosti, ze ano... ;)

To je pak tezko, kdyz jste na mne ve dvou, ale jeden z Vas mi argumentuje veci, kterou dneska uz nekoupime... :))

BTW, s Mirou jsme si to vyrikali do SZ.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 18. 1. 2014 20:53

Já proti nikomu nebojuju :-)). Jen jsem se zde nachomejtl a zjištuji hlučnost. V čem je tedy dnešní S12 II horší? To dříve byly tak kvalitní a tiché? Nebo se hlučnost nezvyšovala podle vytíženosti?
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 21:04

Presnou charakteristiku Ti nepovim. Dneska kazdopadne pokud ja vybiram nekomu zdroj, tak do SemiLN Gcko bez problemu, do LN s primhourenim jednoho oka. No a do ULN alespon Xko, nebo radeji P -cko.

Problem (jehoz duvod otevrene receno nechapu) u vyssich vykonu je ten, ze napr. G rada konci na 650W. Coz je na OC R9 280X proste jeste porad malo na to, aby jel v dlouhodobe zatezi dostatecne potichu. Existovat tak G750/850 ... ale neexistuji. Vyse jdou jen X, nebo P. A pak ten zminovany Platimax.

U Enermaxu to mas take jednoduche. Serie NaxN ani neni Enermax, plus jsou hlucne. Serie Triathlor uz Enermaxy jsou, ale jsou hlucne. A pak tam mas az Platimax. PRO/Modu 82/87, ktere byly tiche a kvalitni, prestali vyrabet. Pak je jeste Revolution. Prvni rada byla Revolution, pak to prejmenovali na MaxRevo, pak zase zpatky na Revolution ... takze stejna vec s revizemi, jako u Seasonic X. A opeti nejsou nijak (na prvni pohled viditelne) oznacene a clovek musi hlidat P/N.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 21:14

řeknu to takhle, nevím přesně označení, ale to je fuk rev.1 starý rev2. středně rev3. nejnovější co jsem měl (reálně tak 4 roky starý)

Seasonic 400W OEM (nebo OEM energy knight u rev.2 a rev.3)
rev.1
založen na Seasonic S12, hnusný kondy (číny - OST), tichý i v záteži
rev.2
nezaložen na S12, dobrý kondy (japan - nippon), hlučný v záteži
rev.3
nezaložen na S12, hnusný kondy (číny, už nevím co, to co se dnes prodává), hlučný v záteži

takže tak, všechny byly bez zátěže tiché (ne pro KineCZech) ;)

Rád bych zde ale řekl KineCZechovi, že je mi jasné, že do ULN jsem ten zdroj nedoporučil, ale podívej se na cenu, pro tazatele určitě tichý (je pravda, že tu charakteristiku neznám) bude, pokud ne, tak se s tím stejně smíří, protože nedá 9500Kč za 1500W platimax že ;)
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 21:16

Tak to jsem nedal za PSU ani ja... :)) Ale taky zase nemam pozadavky na tichy chod se 2x R9 280X po OC. ;)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 21:24

myslím, že tazatel nemyslel slovem tichý to co ty ;) navíc ty jeho 280x tiché nebudou
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2014 21:30

Kdyz na ne da Accelera 7970, tak budou. ;) A kdyz koupi Fractal Define XL R2, coz BTW znamena Rev. 2, i s temi Accelery se mu dokonce vlezou do skrine. :))

Vsechno je to pouze o penezich, jinak i se 2x R9 280X lze udelat kompletni a krasny LOW NOISE. Se dvema 7970GHz jsem LN sestavu uz delal ... a toto jsou stejne karty, jen preznacene.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2014 21:38

kdyz na ne da accelera , a když koupí skříň a když.... a když

já neříkám, že KDYŽ, ale viděl si tazatelovu reakci při pohledu na ceny takových zdrojů, tazatel chce "tichý" zdroj, co nebude křáp a bude spokojen, proto jsem si dovolil navrhnout mu k tobě alternativu
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewSimek 20. 1. 2014 15:46

Ahoj,
na postarší X4 965 s ATI 7750 1GB DDR5, 1x 2GB HDD, 1xSSD potrebuji novy zdroj za zřejmě již dosluhující.

Koupil bych asi Seasonic SS-500ET T3 s tím, že mi pak poslouží do nového PC až tohle rozprodám na díly.

mám ale 2otázky:
1) je to asi dobrý zdroj za 1200? (víc se mi dávat nechce)
2) pozná nějak PC / systém W7 že vyjmu starý zdroj a dám tam nový? Rozběhne se vše jakoby nic?
AndrewSimek
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 1. 2014 15:49

Pocitac to nema sanci poznat. Limit financi moc vysoko opravdu nemas. Osobne bych mozna vzal CX500, ale i ten uz bude drazsi.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod AndrewSimek 20. 1. 2014 16:15

Super, nikdy sem to nedělal a napadlo mě jestli třeba nebudu muset reinstalovat systém :-)

Beru teda CX500, je jich ale strašně druhů. Na ALFĚ může být třeba ten http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... %5B%5D=370 prostřední za nec 1400?
AndrewSimek
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 1. 2014 16:39

CX500 je jen jeden. VS nechces, to je nizsi rada. A ten nejdrazsi je CX500M, tam ma ALfa chybu v popisku.

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BR1NL1R5X

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 20. 1. 2014 19:10

KineCZek píše:Problem (jehoz duvod otevrene receno nechapu) u vyssich vykonu je ten, ze napr. G rada konci na 650W.

Nechapes? No to je jasne, jsi IT a nikoliv obchodnik.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka