Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 1. 2014 10:24

dB? dBA? Nepleteme si to? Kup si co srdci bude nejblizsi, jakakoliv, byt i dobre minena rada, je asi zbytecna. Az to umre, muzes si rict, ze ten oranzovy b*b mel ZASE pravdu. Vic k tomu asi neni co napsat.

Nejakou dobu asi se dvema nejzravejsimi singlechip kartami planety i ten 850W PSU vydrzi. Ale dlouho to vazne nebude a s uznanim reklamace se predem rozluc, na pretezovani se nevztahuje.

BEZ PRETAKTOVANI jsi minimalne na 700-750W. Tovarne pretaktovane modely klidne o dalsich 100W dal a pokud je lehce popozenes, neni nerealne olizovat 900W hranici.

S nicim slabsim, nez 1200W PSU, bych do toho nesel ani omylem. Uz jenom kvuli ZAKLADNIMU PRAVIDLU provozu napajeciho zdroje: Vis, jak zni?!
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 23. 1. 2014 11:29

osobně bych taky rád něco řekl, pravidlo bych u kvalitního zdroje nepřeháněl jako kolega přede mnou...

ale za ty prachy co stojí ten BeQuiet bych šel do tohohle
Seasonic Platinum 860W
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000002EON
Seasonic Platinum 1000W
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000027EL
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 1. 2014 12:18

Tak to pravidlo je tam kvuli zivotnosti. Dva roky prezije i se 100% loadem. Ale z 50% prezije 10let. Tzn koupim radeji jeden 3x drazsi zdroj, nebo 5x ten levny? Nekdo 5ks levnych. Ja radeji 1ks toho 3x drazsiho a vim, ze mam vystarano.

V soucasne dobe provozuji Enermax Modu82+ 625W z roku 2008. Byl to jeden z uplne prvnich, co do republiky tehdy dorazily, mel jsem na nej jeste predobjednavku. Dodavka byla tehdy nejak z kraje dubna, pokud se nemylim. Tzn ma 6let.

Dale provozuji 400W Liberty nekdy z roku 2005. A? Opet bez problemu. Denne oba dva bezi a jedou oba dodnes.

- - -

P1000 uz by zacinal padat do uvahy, at zbyde alespon nejaka rezerva.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod JakubCh 23. 1. 2014 12:57

Technický dotaz, jak MOC tichý je KineCZkem v ULN sestavách doporučovaný be quiet! Pure Power L7 350W? Sestava na Pentiu G645, bez grafické karty, kolik otáček zhruba bude točit v klidu? Respektive, když mám ve zdroji AC F12, který v klidu točí do těch 350, co bude tišší?
JakubCh
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 1. 2014 13:03

BeQuiet je tam jako z nouze ctnost. Jine poradne tiche zdroje nejsou. Uplny smejd to neni, ale uplne super zdroje take ne.

Co bude tissi ... BeQuiet jsem v ruce mel, ale prime srovnani jsem nedelal. Tissi nez Gcko Seasonic ale byl, tam jsem mel srovnani primo.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod alke 23. 1. 2014 15:27

JakubCh: kouknul bych se po tomhle L8 300W
do 180W točí 570 rpm,to ale neznamená,že ho uslyšíš.hodnocen je jako velmi tichej.
alke
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 1. 2014 16:33

570rpm bych se chtel naucit neslyset. Kdo mne to nauci?

Na druhou stranu, zavisi na motoru, loziskach, poctu a tvaru lopatek, tvarovani ramecku, existenci (a tvaru, pokud existuje) pripadne kryci mrizky ... ovsem 570rpm proste JE slyset i na Noctua ULN fanech.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 23. 1. 2014 17:30

Kine chces to naucit? Vazne chces?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 23. 1. 2014 22:51

Je možný,že jsem měl smůlu na špatný kus G360? V úterý sestavil,včera zprovoznil, dnes aktualizoval sw ,projel 3d mark , nainstaloval kvůli větrákům do bios a kdyz to vše bylo po 3 hodinách hotový, tak najednou smrad, vypnutí a žlutý mihotavy jiskření nahoře ve zdroji ... po vychladnuti to jde zapnout ale *****í a občas skočí jiskra. ...(?)
polda
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 24. 1. 2014 22:12

Reklamace bez legrace...

Seasonic G je tichý tak do LN možná s odřenýma ušima do ULN, ale tak tichý jako X není že :) Každý to máme jinak posazené to ULN, já mám sice citlivé uši, ale né tak jak Kin.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod polda 24. 1. 2014 22:33

Vyměněno, i ten nový *****í taky jako kdyby jej vyndali ze spáleniště, no jsem zvědav. Jinak LN v pohodě spíš slyším varnou konvici v kuchyni než PC pod stolem, zítra jde k dědovi.
polda
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka