Takhle - když si projdete recenze na MSI, zjistíte, že někdo si stěžuje na cvrlikající větráček, dalšímu přišel hlučný.
Bráchovi jsme pořídili k Vánocům XPG Core Reactor 750W, všechny recenze skvělé, 10letá záruka, modulární, stál nás 1 600 korun. Do 50 % zatěže měl točit 650 otáček. Po zapojení nepříjemný zvuk, reklamace neuznána, po napsaní kritické recenze na Heuréce mu bylo vyhrožováno trestním oznámením. Brácha chtěl zdroj na místě vyzkoušet, zamítnuto, prý mají málo místa. At prý přiveze celý počítač. A to se bráchovi úpřímně nechtělo tam tahat comp za x desítek tisíc.
Podle mě jsme měli smůlu na kus, 650W XPG vyhrála i test zdrojů v Computeru a podle něj měla být až do 500W zátěže neslyšná, nám hučela i na volnoběch. Záleží, jak jste náročný na ticho.
Nejlepší samozřejmě je mít do co nejvyšší zátěže pasivní režim. Mám FOCUS GX-550, a když vypnu pasivní režim, slyším v něm cvrlikat větráček. Ale je to tím, že moje sestava je při běžném surfování jako vypnutý počítač, a žere kolem 30W.
Můj brácha má Ryzen 5600 + 3070Ti a utáhne ji v poho i 500W BQ PP 11. Když budete mít smůlu, můžete si vytáhnout Černého Petra ohledně hlučnosti i u značek jako Seasonic nebo Corsair. Pokud chcete fakt ticho, berte tohle:
https://www.mironet.cz/fractal-design-i ... +dp431465/
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)