Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 17. 2. 2014 16:57

Zdravím, rozhodl jsem se po pěti letech vyměnit stávající Corsair 750W TX za něco, co bude míň slyšet.

Sestava:
Asus Maximus VI Hero
i7 4770K
32 GB 1600 Mhz RAM
Gigabyte 660GTX 2GB
1x plotnovy disk 7200
1x SSD
1x DVD mechanika

Na desce pripojenych celkem 6 Noctua vetraku, kdyz pocitam i ty na CPU a GPU.

Vyhledove kvuli spotrebe SLI neplanuju, rezervu asi pro lehke taktovani.

Proto jsem se dival na:

http://www.czc.cz/seasonic-s12g-650-650w/145291/produkt?q-category-id=2vksa9205qiol8t1h456qghnc4&q-c-0-producer=s5ek7pl22g2fbf837ki2651udc4

a

http://www.czc.cz/seasonic-ss-660xp2-f3-platinum-660w/132865/produkt?q-category-id=2vksa9205qiol8t1h456qghnc4&q-c-0-producer=s5ek7pl22g2fbf837ki2651udc4

Který zvolit? Samosebou jsem spíš pro ten druhý.
650W předpokládám stačí s přehledem.
Dzacovsky
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 2. 2014 17:06

Seasonic X 650. Ten 660 je starsi rada, pozna se podle kulatych kabelu - nove Seasonicy maji kabelaz plochou.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 2. 2014 21:05

100%.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 17. 2. 2014 21:12

Ok, díky. Doufám, že nebudu litovat.
Přece jen jsou podezřele levné (za Corsair jsem před pěti lety dával skoro 6000,-) a hlavně u každého druhého Seasonicu čtu problémy se bzučením... :)
Dzacovsky
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 2. 2014 21:16

Ja kupoval kdysi 486ku. Jen procesor. Stal 15tisic. Dnes ma vykonnejsi procesor moje mikrovlnka. Ta stala take 15. Ale stovek.

Pokrok.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 17. 2. 2014 21:22

Ocenil bych spis reakci na tu cetnost stiznosti na piskani zdroje.
Koukni na zkusenosti uzivatelu pod zbozim na CZC.
Kolik ti tech Seasonicu proslo rukama?
Kolik jsi jich poradne otestoval?
Jde mi proste o to, aby to nebyl smejd.

:)

-- 17. 2. 2014 21:32 --

Poslední smělý dotaz - ani toto nebude lepší než ten Seasonic X?

http://www.czc.cz/enermax-platimax-600w/98935/produkt?q-c-0-price=r3560-3900&q-category-id=2vksa9205qiol8t1h456qghnc4
Dzacovsky
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 2. 2014 21:38

Ruce jsem si v lete urezal na cirkularce. :-( Od te doby mi vse prochazi uz jen nohama. :hm A abych neco nedej Boze TESTOVAL? :shock: Neblazni!

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Bari007 17. 2. 2014 21:38

Reakce uživatelů, stejně jako údaje o reklamacích, nejsou, nebyly a nejspíš ani nikdy nebudou relevantní zdroj informací...
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neoras 17. 2. 2014 22:28

Všude se tvrdí něco..chce to projít více názorů a obrázek si udělat sám. Tady se doporučuje gigabyte, jinde je to největší šit apod...
neoras
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 2. 2014 12:28

Tady se doporucuje to, co je realne odzkousene. Tzn doporuceni je na zaklade zkusenosti a testovani, alespon v mem pripade to tak je. Tzn pokud nedoporucim napr desku od ASUSu, je to tim, ze neumi zrychlit ventilatory skrine ve chvili, kdy se vice zahreje graficka karta. Dale pak, pokud mam ULN stroj, ASUS mi nebude umet ridit 3pin Noctua ventilatory, kterych 2ks sedi na Accelero Extreme na graficke karte, podle teploty grafickeho jadra. MSI a Gigabyte oboje dovedou. Tzn. doporuceni je treba u toho Gigabytu a MSI podlozene realnymi vlastnostmi, ktere ASUS nema. Napriklad.

Pokud uz se budeme bavit o zdrojich, tak s piskanim jsem se u Seasonicu X setkal jednou jedinkrat, a to z celkovych vice nez stovky. Obrazek necht si udela kazdy soudruh jiz sam.

A o objektivite toho, ze hned ted si mohu zalozit 8 registraci na CZC a ANIZ BYCH TAM COKOLIV KOUPIL, mohu smele hatovat libovolne produkty v "diskuzich", bych radeji pomlcel. Pokud UZ chce nekdo referenci => Heureka.cz => POUZE reference od lidi "overeny zakaznik" ... protoze POUZE tak mas jistotu, ze si ten clovek danou vec fakt koupil.

Dalsi veci je zamysleni nad tim, ze ze 100 spokojenych lidi svou spokojenost vyjadri kolik? Jeden? Dva? A ze sta nespokojenych lidi mas 300 nespokojenych reakci ... kazdy si postezuje minimalne na trech mistech. Alespon tady v Cesku to tak je.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 18. 2. 2014 13:31

Díky, tahle odpověď mi přijde lepší :)
Jinak - stručně mi řekni, prč ne ten 660W Seasonic Platinum? Díky moc :)

PS: u toho Asusu by to teoreticky mohli řešit updatem Biosu, ale nedoufám.
U MSI tomu tak prý bylo, co jsem si nedávno někde dohledal.
Dzacovsky
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 2. 2014 14:10

ASUS oboje umel jeste u desek s chipsetem P55, sam jsem kdysi P7P55D-E PRO mival. U desek Z68 uz zmizela podpora 3pin ventilatoru, ale s PWM ventilatory jeste rizeni slo. Od desek Z77 druhe revize (treba Z77-A) dal, tzn vcetne Z87 desek, jiz nejde ani to. Tzn. zadny update BIOSu to nevyresi, ASUS proste ty funkce odhazuje. Duvod je mi zahadou, ale beztak to usetri nekde par centu - jinak by to nedelali.

U MSI nekterych desek ano, treba Z77-G43 se to tyka. Update vec resil. Vetsina MSI desek podporuje ovsem oboje uz od okamziku koupe. I tam jsou ale vyjimky, treba Z77 G43 Gaming nikoliv. Tzn je potreba mit realne zkusenosti s hardwarem z praxe. A nebo cist forum Zive, kde ty zkusenosti nejaky KineCZek verejne a zdarma predava.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 18. 2. 2014 14:13

No jo, ja jsem se proti MSI zarekl v tom, ze jsem od nich mel desku (Neo 2-FR P35) a to byl nehorazny *****. Ta znacka si u mne udelala spatou povest a ted zjistuju, ze ma byt na pomyslnem vrcholu soucasne nabidky. :)
Dzacovsky
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 2. 2014 14:16

Ano, pred par lety, a to lze dohledat i v mych postech z te doby, jsem sam vsem rikal, ze MSI ne. A rikal jsem to z opatrnosti jeste par let pote, co uz kvalita byla v poradku. Kdyz kvalita/spolehlivost stale rostla a roste, nemam problem je zacit doporucovat. Kvalita u ASUSu byla kdysi prikladna, nyni je reklamovanost jiz vyssi (vyssi nez MSI, vyssi nez GB), tzn kvalita jde u ASUSu dolu - setri se. Casto bohuzel na nespravnych mistech. Ostatne tak tomu bylo kdysi prave i u jmenovaneho MSI.

Ale dost uz OT.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránkaDalší stránka