Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Moortyz 19. 3. 2025 11:47

Tak na Smarty mají za 2564,- ten Pure Power. Vyřešeno. Díky.
Moortyz
Junior

Odeslat příspěvekod dankm 20. 3. 2025 00:45

Měl bych prosím dotaz ohledně zdroje Corsair RM750x ATX 3.1, o kterém se tu psalo. Měl jsem do nové sestavy původně vybraný Seasonic Focus, ale nakonec jsem koupil po pročtení diskuzí zde raději Corsair. Při zapnutí PC je slyšet jemné pískání, pokud přiložím ucho těsně ke zdroji. Ze vzdálenosti cca 30 cm už pak není slyšet. Jde o zbrusu novou sestavu, prozatím jedu na integrované Intel grafice, spotřeba je jen 45W (v Biosu). Při vypnutí PC pískání přestane. Ta ruční regulace ventilátoru přes otočný knoflík vzadu na to vliv nemá - píská při zapnutém i vypnutém ventilátoru.
Někde jsem pohledal, že nejsem jediný a že to snad souvisí s nízkým odběrem, kdy je tento zdroj v efektivním režimu. Má tu s tím někdo nějakou zkušenost? Je to důvod to nějak řešit (reklamovat)? Případně jestli to pískání nepřestane (při vyšším odběru např., nebo později ve Win?) Díky předem.
TT GO950T
Mapa: Evropa 855.2885, Severní Amerika 855.2884
TomTom Home 2.7.6.2056
dankm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 20. 3. 2025 19:17

Ehm ... (nejenom) proto Corsair zdroje od urcite chvile neosazuji.

Neprestane to nikdy, nikde. Je to vlastnost. Bud si zvyknes, nebo to hodis od Koruny na Aukro a nechas jit. Nekdy holt i financni ztrata je zivotni zkusenost.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod guma.zelena 25. 3. 2025 22:38

Zdravím! Má někdo zkušenosti se zdroji MARS GAMING? (Mars Gaming MPVU750SI / MPB850SI ) - celý sortiment k dispozici na německém Amazonu.
Teď mi ho doporučoval německý kolega, že mají německou bezpečnostní certifikaci a 7 - 10 letou záruku podle typu...Nicméně cena je podezřele nízká a po pár letech života v Germánii jim něvěřim ani slovo:-) Nic tu nefunguje, nikdo tu nemaká a produktům Made in Germany jsem se začal obloukem vyhýbat:-D - ale třeba je vyrobenej někde jinde...společnost by měla být ze Španělska:-D
guma.zelena
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 25. 3. 2025 23:38

Reakce co jsem našel jsou smíšené a zrovna zdroj není něco, na čem bys měl šetřit; takže za mne spíš nekupovat.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod guma.zelena 31. 3. 2025 18:58

Vzhledem k jednoduché možnosti vrácení zdarma jsem uvedené zdroje MARS GAMING vyzkoušel. Stavba vypadá solidně a chladič krásně tichej i při zatížení... ale při zátěži hroznej Coil Whine, kde se frekvence měnila i při pohledu na oblohu v KCD2. Říkal jsem, že mi hluk nevadí, ale asi se musí jednat o otáčky ventilátoru.. tohle se nedá poslouchat:-D Záruka sice 10 let, ale tohle 10 let nedám:-D.Zdroje jsem předal zpet pánovi z DHL, co mi doručoval jinej balíček... To i původní GIGABYTE P550B s tím fungoval vcelku normálně a ten větrák se dal poslouchat:-D

Z levnějších zdrojů mám jít do Thermaltake Smart BM3 850W (86EUR), nebo ověřený
BE QUIET SYSTEM POWER 10 - 750W (76EUR)?
Nebo něco úplně jiného v podobné cenové relaci, kde nehrozí Coil Whine?
(i7 10700F , RTX 3080)
Díky!
Naposledy upravil guma.zelena dne 31. 3. 2025 19:09, celkově upraveno 1
guma.zelena
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 31. 3. 2025 19:01

Za mne BQ

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod juh0o 9. 4. 2025 13:26

Ahojte, na Alze sa mi zjavil tento zdroj (vyberám nejaký cenovo dostupný pre brata) no s touto značkou skúsenosti nemám, čo som tak narýchlo otravoval chatgpt, je to nejaká Taiwanská spoločnosť fungujúca od roku 2013... čo sa parametrov, ceny a nejakých pár recenzií týka, vypadá to fajn, tak sa chcem opýtať, či s tým má niekto nejakú vlastnú skúsenosť ? :)

https://www.alza.sk/raijintek-cratos-85 ... 910894.htm

Ďakujem.
Victus by HP RTX 3060 i7 11800H 32GB DDR4
juh0o
Junior

Odeslat příspěvekod ja-cz 9. 4. 2025 14:51

Nejdulezitejsi vec u zdroje - tedy ucinnost ochran, kvalita navrhu, kvalita komponent a z toho plynouci zivotnost - se poznaji az po dlouhodobem pouzivani. Nevim kdo rozumny by si koupil neprovereny raijintek, kdyz za podobne penize jsou zakladni (i kdyz hlucnejsi) verze od seasonicu, corsairu nebo be quiet.
ja-cz
Junior

Odeslat příspěvekod juh0o 10. 4. 2025 09:25

V zásade s tebou súhlasím ale pamätám časy keď aj Be Quiet nikto nepoznal a teraz je to často odporúčaný zdroj preto som chcel vedieť skôr či nevie niekto aké súčiastky tam Rajintek používa prípade či ho nemá určitý čas doma alebo o ňom čítal na nejakom zahraničnom fóre keďže inde vo svete je to pomerne rozšírený výrobca :)
Victus by HP RTX 3060 i7 11800H 32GB DDR4
juh0o
Junior

Odeslat příspěvekod ChilliMeat 12. 5. 2025 18:07

Ahoj, prosím o radu ve výběru zdroje.

Výkon 1000 až 1200 W, zdroj i kabely MUSÍ být bílé. V předvýběru mám:

Seasonic FOCUS GX WHITE 1000W ATX 3 2024 V4
    ASUS TUF GAMING 1000W Gold White Edition
    NZXT C1200 Gold ATX 3.1.
Původně jsem myslel, že Seasonic bude volba č. 1, ale po přečtení pár recenzí a komentářů to vypadá, že i tento výrobce šel s kvalitou dolů. Otázka je, zdali i přesto je stále z těch tří uvedených nejlepší :hm
PC->Burson Audio Conductor 3X Performance->Dan Clark Aeon 2 Noire
SONY KD-65AF8, SONY UBP-X700
ChilliMeat
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 5. 2025 18:20

Vertex 1200. Barvu Ti doladí Bílý Tesák. Aspoň do hněda.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránka