Výběr vhodné skříně

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 27. 4. 2014 10:32

Jo za ty peníze se to dá :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod neoras 19. 5. 2014 23:05

Zajímavá novinka od žalmana pro příznivce mini. (na czc aktuálně za 15 stovek)
neoras
Junior

Odeslat příspěvekod neoras 10. 6. 2014 10:30

Fractal Design ARC MINI
Po nástupu nových modelů zajímavá aktuální cena 1275kč (původně něco málo pod 2k)
http://www.czc.cz/fractal-design-arc-mini/95103/produkt
neoras
Junior

Odeslat příspěvekod TDMKiller 26. 6. 2014 08:58

Dobrý den,

Chtěl bych se Vás zeptat na Vaše objektivní hodnocení těchto skříní?

Použití: Do budoucna pro různé komponenty PC a nastavení PC s možností co nejlepší organizace ač disků tak přidáním komponent atd.

Tak co myslíte? Dá se nějaká použít jako nej varianta pro cena/kvalita/použitelnost? ;-)
TDMKiller
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 26. 6. 2014 09:10

Nesmyslný dotaz, napiš jaké komponenty máš/chceš osadit a my ti řekněme ano tahleta je vhodná nebo ne, téhle se vyhni.
Každá skříň je vhodná na něco jiného, každá má jiné parametry - chlazení, rozmístění komponent, počty pozic, velikost, celkové zpracování apod.
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 6. 2014 09:13

Já to nevím za tu cenu bych šel do něčeho jiného. Můj favorit NZXT H2 nebo Fractal R4 což je dobrej allrounder slušně prověřený a takový slušný základ. Nanoxia DP2 německá kvalita, slušné zpracování
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod The Shitman 26. 6. 2014 10:56

Ten EC bude nejspíš hnůj co se kvality týče. Navíc šířka jen 185mm znamená omezení ve velikosti chladiče CPU.

Ostatní by asi šly použít. Chlazení ve všech případech dobré, původní vrtulky by se vybrabčily a na jejich místo přišlo něco pořádného a hlavně v dostatečném počtu. V rukou jsem ale měl jen ten CM a to ještě ve starší verzi. Byla poměrně kvalitní, ale stejně jako Python bych v téhle ceně už volil úplně jinak.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod TDMKiller 26. 6. 2014 12:23

aaa, jakto že jsem si těchto skříní nevšiml :-( jsou univerzálnější než ty moje navrhované :-(
teda, klobouk dolů za výběry CASE. Moc jste mi pomohli.
F R4 vypadá velmi schopně pro budoucnost.

Jinak momentální vybrané komponenty jako PC jsou do 4k Kč (celer, H81 (6xUSB2,6xUSB3), 2GB RAM, 350W - to ještě změním asi na 500-600W)

Starý komp je (AMD 5000+,3GB RAM,8800GTS,400W)

Zkoušel jsem i měnit kompa za i5-2500K, SAPHIRE 7850, GA-UD4, 8GB RAM, 600W, CM 639 - ale prodán (bejvalé přítelce)

Momentálně nemám nic, jen stařešinu viz výše - nepoužitelný PC proto co potřebuju -> skomírající disk, CPU vyhořel, funguje velmi obtížně a s chybami, ale jede, MB upe mimo, vyhořelý porty i nějaký řadič na desce atd.
TDMKiller
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 26. 6. 2014 17:07

No vidíš ze to jde. Z mé strany taky R4 nebo nanoxia.
Jen pozor u zdroje, abys měl dostatečně dlouhé kabely!
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 26. 6. 2014 17:39

Proc menit zdroj(myslim tim to brutalni predimenzovani)?
Radsi tam dej 4GB RAM. 2GB je dneska tak akorat pro mobily nebo toastovac.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mmmjack 26. 6. 2014 18:11

Třeba má eurocase nebo evolveo a chtěl by to wattazi zachránit...
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TDMKiller 27. 6. 2014 05:37

Wattáž je do budoucna, když se podíváte na komponenty (z minulých PC) tak je vidět posun jak GPU tak CPU výkonu, proto 500 - 600W.
(ikdyž si myslím, že pro dnešní hry by stačil i 20th pentík / taktovací deska / max nV 750 a to ten 350W zdroj utáhne)

Jsem si vědom, ty 350W zdroje maj krátké kable, ale daj se najít i s dlouhými (delšími).

Ten "S.IT" PC do 4k Kč je jen pokus se zvukem, proto 2GB RAM, celer a H81.(+ zdroj SSP-350GT ale CASE mi napadl lepší do budoucna-snad vydaj nějakou slušnou strategii. jinak ještě mám notes, ale ten mi nezvládá ani 10 let staré strategie)
Levnějšího jsem nic nenašel. (se 2ma sloty PCIe x1, 4 x USB 3.0 a 1 x GLAN)
TDMKiller
Junior

Odeslat příspěvekod reptor55 6. 7. 2014 05:55

Dobrý den jakou skříň byste doporučili pro g3220+R7 250 4gb ram 1hdd deska je matx

chtěl bych zdroj dole

cena do 1000kč
reptor55
Junior

Odeslat příspěvekod neoras 6. 7. 2014 10:00

Osobně mám za cenu 700 stovek nejradši Zalman Z1, pokud jde o klasickou věž.
neoras
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 7. 2014 10:19

Z1 neni zla. Mam vyhrady k cablemanagementu, ale co by clovek za tech sedm stovek nechtel, ze jo. USB3 to ma, cena je fajn ... a ten zbytek clovek nejak prekousne.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránkaDalší stránka