Výběr vhodné skříně

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod alfah4ns 9. 9. 2013 16:59

- NZXT: ano
- Nexus - těžko říct, ale, připojuješ běžně více než jednu flashku (za předpokladu, že máš možnost použít ještě dock pro HDD)?
- Ghost: imho proč ne, upřímně, tohle byli moji kandidáti (kromě Pure za 3k, to mi už přišlo dost) na můj PC, má to odhlučnění, má to 4 pozice na fany, má to filtry, má to zdroj dole, dostatek prostoru a není to z papíru (skoro 10kg).
Podle mne nebudou v těch case dramatické rozdíly, každá má něco.
Na Ghostu zaujme možnost dát si panty dvířek na jakou stranu chceš (mít třeba dock nebo čtečku karet v přední pozici, panty vlevo a PC u pravé stěny je trochu opruz) a dock na disk.

U mě to vyhrála Nanoxia Deep Silence, protože panty vpravo, pěkný design, 3 pozice 5.25 (počítal jsem s dockem pro externí USB/eSATA HDD do frontpanelu) a šikovně vyřešeny otvory pro horní fany (plný neděrovaný strop, který se dá nadzvednout a fouká spárami okolo).
Ghost jsem tehdy vyřadil kvůli pantům, které potřebují trochu místa na plné otevření (mám PC těsně u plné bočnice stolu).

Tzn. fakt se zaměř na tyhle detaily a myslím, že ani s jedním neuděláš vyloženě chybu.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 9. 9. 2013 18:28

Delfine Mini nebo Silencio 352 + externí dock pro disk?

Jinak viz alfah4ns - detaily a osobní sympatie, jako celek jsou všechny tyhle bedny dost podobné.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 9. 9. 2013 20:25

Define Mini by byl top(i kvuli rozmerum). ALE externi dock je krabice + 2 kabely. To mi v obyvaku proste neprojde. Kdyby ten define mel aspon 1 pozici hotplug po otevreni dvirek.

Ad 1x USB 3.0 - neni to vyslovene problem, ale pripada mi to, ze dneska inzenyri nejak nemysli nebo co... Jo kdyby ty interni konektory byly po jednom tak ani neceknu. Kdyby rozdil v cene byl 200,- ... Asi to beru moc pragmaticky.

alfah4ns píše:3 pozice 5.25 (počítal jsem s dockem pro externí USB/eSATA HDD do frontpanelu)

dik, nejak mi to posledni dobou moc nemysli nebo co...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 bude resenim pro Define Mini.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 9. 2013 21:24

Pocitam, ze odhlucnovat HDD asi nepocitas, spis nemit vubec a pripojit jen obcas.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 9. 2013 22:46

To má myslím Alfah4ns, nebo něco podobného, IMHO proč řešit odhlučení když to budu připojovat jen na zálohy.

BTW. cítím s tebou, taky mě bude za chvilku čekat výběr PC skříně, ale musí to projít okem "paní domu " :D
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod alfah4ns 9. 9. 2013 22:51

Nn, já mám něco krapet jiného - externí box pro 2,5 + dock do frontpanelu (myslím, že předchozí verzi měl i Kin)
http://www.czc.cz/raidsonic-icy-box-ib- ... 48/produkt
v hlavním pc naplno po sata, u ntb a TV USB 2,0 stačí.

To co chtěl karlos byl přímo dock pro samotné disky.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 9. 2013 07:21

Ja totiz nenasel na alfě nic s podobnou funkci(jestli to bude dock nebo suplik je jedno, ale na docku se mi libi ze neni treba disk do niceho montovat).
S prichodem 256GB šamšuly uz prave plotny budou jen na zalohovani.
Skoro i premyslim, ze casem prejdu na Seasonic-X FL a bude to komplet no-noise.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 1. 10. 2013 09:54

S novym PC prijde nova skrin. Doposud jsem mel neco jako toto - http://image.ec21.com/image/steven8097/ ... T-12BL.jpg - prenosna case. Pozor, slo o normalni velkou case, akorat s madlem, tj. zadne mini ITX. To by se mne libilo i ted, kdyby priplatek za madlo nebyl moc velky.

V jinem pripade bych chtel normalni, pro vas asi nudnou case, ktera ma vepredu alespon 2 zdirky na usb, nejlepe jedna z nich i na usb 3.0. Nevite o necem, prosim?
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 1. 10. 2013 09:58

Záleží, co do té case chceš zavřít, kolik máš peněz a jak tiché to má být.
JInak, co se týče "nudných" case - neboj, tady skoro nikdo není zastánce kolotočářského vzhledu :)
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod anonymní až na IP 1. 10. 2013 10:39

Bude to standard ATX, hádám (něco na způsob ne-li přesně celá sestava z návrhů Kina). Peněz za case moc dát nechci - mně je absolutně jedno, jak case vypadá (chci nějakou černou bednu) - v tomto ohledu jsem praktik. Prostě obyč case s madlem či bez. S tichostí pořád zvažuji nic či LN (doposud jsem měl 8 let starý PC a zvuk, co vydává, mně nevadí) - že prý dnešní sestavy bez LN úprav jsou podstatně tižší než před lety.

Shrnutí: co si myslíte o madlech a máte nějaký tip na nějakou takovou?

Btw, menší OT, byl by podle vás problém, kdybych měl PC v místnosti, kde je v zimě i -10 °C, jinak často okolo nuly? Z hlediska chlazení komponentů ok, ale nebyly by případné rozdíly v teplotách (po zapnutí topení) smrtící pro komponenty?
anonymní až na IP
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 1. 10. 2013 12:32

ne problem to neni.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 1. 10. 2013 14:49

anonymní až na IP píše: byl by podle vás problém, kdybych měl PC v místnosti, kde je v zimě i -10 °C, jinak často okolo nuly?

Záleží na vlhkosti vzduchu [%].
Pokud rosný bod bude nižší než nejnižší dosažená teplota, nijak to neohrozí hw, protože se na něm nevysráží vlhkost (resp. námraza).
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Chipoun 8. 10. 2013 07:24

Dobré ráno přeji,
chtěl bych poradit jakou vybrat novou skříň pro mou již hotovou sestavu (stará skříň ač byla drahá, tak je stará 5 let a neustále někde rezonuje) - Chieftec BX-02B-B-B

Chtěl bych ji nahradit nějakou jinou pokud možno co nejmenší a zároveň odhlučnit jeden HDD co mám, který je nyní nejhlučnější částí počítače v klidu (box na hdd?).

Požadavky tedy jsou:
Velikost - co nejmenší
Hlučnost - přijatelná (LN to asi nebude, ale letadlo nechci :-))
Cena - cca 3000

Komponenty v PC:
Arctic Freezer 13
ASUS P8Z77-M
Corsair Vengeance LP 8GB (2x4GB) 1333MHz
Gigabyte GV-N660OC-2GD
Intel Core i5-3470 (3,8GHz)
Kingston SSDNow V300 120GB
Seasonic G series 550W
SAMSUNG HDD 500GB SpinP. T166 16MB SATAII/300 3RZ
DVD-RW LG
LG IPS237L
Potom tam mám ještě 5 let staré 2x 90mm a 1x 120mm ventilátory Noctua, ale nevím přesný typ (3 žilové) Pravděpodobně nahradit?

Vím že i když hraje velikost a hlučnost proti sobě, trochu větší prioritu má velikost, takže asi nějakou Mini ATX skříň, box na HDD a možná ventilátory?

Předem děkuji za doporučení :-)
Chipoun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 8. 10. 2013 12:23

Ten Chieftec je skvělý, pevný, dělaný snad z naohýbaných kolejnic, ten by rezonovat rozhodně neměl! Není tam spíš problém v montáži? Nedotýká se něco plech na plech?

Jinak požadavkům vyhovuje třeba Fractal Delfine Mini:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Ventilátory v 92mm variantě použitelné bez úprav nebudou, 120mm ano, ale jeden ti nijak nepomůže.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Milanr1 8. 10. 2013 12:50

Chipoun píše: Chieftec BX-02B-B-B

= špičková profi bedna do provozů, kde ticho opravdu nehrozí. :-)
Nemá vnitřní protihlukové filtry, ale na rovné podložce nerezonuje.
Z nouze ho lze odhlučnit ručně příslušnou vystýlkou.

= návrh znalce, který ví své. ;-)
Ber jen v případě, že dokážeš i v téhle malinké bedničce vybudovat perfektní vzduchotechniku.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka