bzučící zdroj - neuznaná reklamace

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pytlík 21. 4. 2010 15:24

Též dobrý den,
i když šlo o vyjádření externího dodavatele, tak technik měl ucítit závan něčeho *****ého a ne jenom jakousi listinu přemístit z místa A do místa B. Trvám na tom, že technik kráčel cestou nejmenšího odporu, tj. cestou snahy ošidit zákazníka.
.....
Dotaz pro redakci:
Jak to, že zcela spisovné a neurážlivé slovo (vypisuji s tečkami mezi písmeny) "s.m.r.d.u.t.ý" je považováno za nevhodné a tudíž nezobrazitelné? To se snad vracíme do dob královny Viktorie, kdy se za nepřípustné považovalo slovo nohy!
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibika 21. 4. 2010 18:24

Ad cenzura
IgnorStoupa píše:
cernakus píše:Edit:
může mi někdo z redakce vysvětlit co je nelegálního "slově" na s m r d (bez mezer)
aha už to tuším. Pánové z Zive.cz, víte, že Z M R D (bez mezer) se píše se Z a ne se S na začátku? Styďte se vy "češtináři"...

Ne, netusite. Mate tam navic prvni pismenko. Doslo?
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod USER47 21. 4. 2010 18:38

Cenzura se dá vypnout v nastavení:).
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 21. 4. 2010 19:51

no tak dobře abych to uvedl na pravou míru

v pátek mi přišel dobropis, v pondělí jdu na reklamační oddělení a dostává se mi po otázce "Děkuji za dobropis , přesto mohli byste mi ukázat jak dopadla druhá reklamace zdroje" odpovědi: nemůžu vám říct jak byla reklamace vyřízena, protože tady k nám na reklamační oddělení zdroj ještě nedorazil

:shock: co to?
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 21. 4. 2010 20:12

CZC proste radeji dal jeden dobropis, nez aby se nechal potahovat po foru a kazit si jmeno. Mne dokonce dali dobropis den pred koncem zakonem stanovene lhuty.

Klavesnici tez poslali, ale v dobe psani prispevku jsem o tom nemel poneti.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 2. 6. 2010 13:34

po tom co jsem vyšel z reklamačního oddělení jsem zdroj viděl na prodejně ve výkladu jako použité zboží a prodával se dál... (se stejným SN, který jsem reklamoval)... takže ho "nevyměnili"

nevím jestli bych si tam někdy ještě nějakej zdroj koupil...

novinka:

nevíte mi pomoct, už si nevím rady, mam cca 1,5 roku accelero s1 rev2 , při koupi mi ho v CZC namontovali na radeon 4850(ten už rok nemám, problém je s accelerem), a dali mi na něj díky přehřívání a nestabilitě v zátěži 12cm větrák, neřešil jsem to(v tý době, jsem se nezabýval tou montáží, jestli je potřeba nebo není potřeba ventilátoru), problém je, že mi accelero špatně chladí jednu grafiku (už ne tu 4850), podle recenzí na netu maj bejt teploty při použití takové karty a accelera a ventilátoru cca 60°C , mám 90°C(ve furmarku) (zkusil jsem ho namontovat 2x jestli se jádro s pastou(AC ceramique) obtisklo rovnoměrně do accelera a ano, ale rozdíl teplot nebyl)

k dnešnímu dni jsem trochu hledal, a zjistil jsem (třeba zde http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... =38&t=1895 ), že 4850ka se dá pasivně chladit, z toho soudím že accelero , když mi na něj museli dát tehdy vetrák , je vadný už od prodeje...

problém je, že reklamace mi byla vždy úspěšně zamítnuta (když jsem psal že špatně chladí), tak jsem to zkusil tak, že jsem do reklamačního protokolu napsal, "že radeon 4870 se pasivně neuchladí" (CZC na stránkách nic o ventilátoru nemá), a výsledek reklamace je ten, že podle stránek arctic-coolingu vetrák být musí a reklamace není zase uznána...

a chci se zeptat není to rozpor s kupní smlouvou ? podle stránek CZC.cz a specifikaci produktu accelero s1 , http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45817 , bych měl jako kupující nabýt dojmu, že by accelero mělo podle vyjádření prodejce CZC, uchladit grafiku 4870 zcela pasivně

nevíte jak mám postupovat? (je mi jedno jestli mi vrátí nové accelero nebo peníze)

zatím a hodně zdaru při reklamacích i ostatním
Naposledy upravil 0mira dne 2. 6. 2010 17:35, celkově upraveno 1
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Niky 2. 6. 2010 13:46

Pasivne asi jo, ale kdyz nekdo si utesni case a nema tam zadny prutok vzduchu (coz nerikam, ze je tvuj pripad!), tak at se nedivi.
Niky
Niky
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 6. 2010 13:52

Zalezi kolik rpm ma ten vetrak na acceleru, plus taky na tom, co je za case a jaky ma airflow. Ale 90°C s aktivne ofukovanym Accelerem se mi zda i ve Furmarku trosicku moc.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 2. 6. 2010 14:01

tak jo napíšu adekvátní věci:

skřín(asi nemá moc velkej průtok) coolermaster centurion 534 (intake origo coolermaster 12cm 900ot/min, outtake 12cm arctic fan 12L 900ot/min + 12cm ve zdroji), no a na grafice-x1950xtx tedy chladič: accelero s1 rev.2(víc už se šrouby nedaj utáhnout), pasta: arctic silver ceramique, fan: 12cm nexus 1000ot/min, ve furmark teplota něco málo pod 90(co si pomatuju)

možná špatná pasta?

edit: původně to byla ta samá skřín s vetrákama (vpředu coolermaster 12cm origo a vzádu nexus 12cm 1000ot + zdroj, takže +- stejný jako ted), když se to kupovalo, a ten radeon 4850 se v ní neuchladil pasivně?
0mira
Junior

Předchozí stránka