takže teď koupim novou ODHLUČNĚNOU fractal design define R3 + Acutake Dark Disc 2 Pasive HDD Cooling a později noctua fany
vymyslel jsem tento airflow - BÍLÉ ŠIPKY. dopředu se mi zdá, že se ten tlak vzduchu zbytečně rozbije o klec pro HDD a tak bych tam nic nedával. nevím ale jestli nedat třetí fan 140mm nahoru (ZELENÁ ŠIPKA) co myslíte?

a tomu seasonicu dám ještě poslední šanci - zkusím odstranit to "plexi" , co slouží údajně pro lepší airflow, až budu přemontovávat PC do fractalu . Podle mě je to ta věc co dělá celou dobu bordel. Hodně blbá fičura seasonicu. Vlastně to dává logiku... Když při zátěži přiložím dlaň na mřížku tak se sníží podtlak ve zdroji a to plexi přestane plandat = cvakat

a uvidíme co se bude dít. přeci jen se mi těžko vyhazuje nový zdroj za 1600,-
sice zdroj tak jako tak píská při zobrazování flashe a někdy i sám od sebe, což by se řešilo jen enermaxem, ale třeba to fractal aspoň částečně odtlumí
jen mám strach aby byli dost dlouhé kabely (hlavně 4pin pro cpu a pro HDD co bude pod DVD mechanikou v odhlučňovacím boxu)
jinak 4pin pro cpu je na desce na dost hovadským místě. do desky to připojit asi šlo hladce ale vytáhnout to bude něco. zkusím si udělat místo tím že posunu zdroj dopřední části case.
Kdybych měnil fan..Nevím jestli Noctua NF-S12B FLX je to jediné TICHÉ řešení, co zde doporučuje kineczek, ale možná bych dopřál zdroji nejvýkonější a sice Noctua NF-P12-1300 a klidně taky bez regulace na 1300 RPM, když mi už u i na cpu taky tak běží, tak není šance, že by to dělalo větší hluk a uchladit to musí zcela jistě kor se studeným vzduchem (zdroj dole ve fractalu).
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal R4, LG W2220P @75Hz