Nahrada za EXTREMNE HLUCNY Seasonic S12II-520W Bronze

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ghostdog32 11. 1. 2011 22:10

na stránkách enermaxu jsem se dočetl na plánku, že ten PRO87+ má rozměry ventilátoru 13.9 mm ale 140mm noctuu tam snad tak jako tak narvu, až odejdou za 2-3 roky ložiska.... doufám :-)
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal R4, LG W2220P @75Hz
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 1. 2011 22:20

No nenarves. 140mm Noctua ma jinde upinaci otvory. (!!!)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ghostdog32 11. 1. 2011 22:38

fakt? takže mě nezbyde než vzít PRO82+ pokud chci v budoucnu měnit větrák? no tak aspoň ušetřím...

jo jen takovej dotaz pro ty co nakupují v alfacompu... nevíte jestli se u nich vůbec dají koupit ty samé vázací pásky co dávají do sestav? protože já tam našel jen bílé a 3,2 mm široké . mám doma 3,6 široké a je to na tenké kablíky naprosto nevhodné... ideál by bylo 2,5 mm.

popř. jestli nevíte kde takové tenké pásky sehnat? díky
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal R4, LG W2220P @75Hz
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 1. 2011 23:07

Kdekoliv v obi, bauhaus, elektroobchudek (ne Datart, myslim obchudek na soucastky)...

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 0mira 11. 1. 2011 23:25

no hlavně je maj v těch obchodech s PC (když je maj) Předražený!!!, s velkým P a třema vykřičníkama, jak už psal KineCZek tak obi, bauhaus apod., pak obchody s elektrosoučástkama nebo třeba já je kupoval 150Ks za 60Kč v Tescu (pak je slevnili na 30Kč a nakonec na 15Kč :D nebo to bylo 30/15/7 už fakt nevim) jak maj takovej ten mix zboží...myslím, že v Kaflandu jsem je taky viděl nebo Hypernova a podobný...
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 12. 1. 2011 14:35

no ja koupil vazaci pasky v sirkach asi od 1mm do 5mm taky v tesku a podruhe myslim v kauflande, v tesku to bylo myslim za 39,- v "hrabáku"
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 1. 2011 14:47

Musim dat Mirovi za pravdu s tim predrazovanim. Ja kupuju v obi vzdycky takovy set s vicero sirkami a pak par trochu jinych, s nalepovaci zakladnou. Tim kabely pridelate treba na dno skrine, nebo tak.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ghostdog32 13. 1. 2011 19:33

dobře díky no podívám se kde v praze nějaký takový shop je. v obi ani zde podobné obchody kromě tesca :D běžně nenavštěvuji . vždycky kupuju u alfy přes eshop nebo u alzy osobně v holešovicích
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod ghostdog32 18. 1. 2011 03:20

takže teď koupim novou ODHLUČNĚNOU fractal design define R3 + Acutake Dark Disc 2 Pasive HDD Cooling a později noctua fany

vymyslel jsem tento airflow - BÍLÉ ŠIPKY. dopředu se mi zdá, že se ten tlak vzduchu zbytečně rozbije o klec pro HDD a tak bych tam nic nedával. nevím ale jestli nedat třetí fan 140mm nahoru (ZELENÁ ŠIPKA) co myslíte?

Obrázek

a tomu seasonicu dám ještě poslední šanci - zkusím odstranit to "plexi" , co slouží údajně pro lepší airflow, až budu přemontovávat PC do fractalu . Podle mě je to ta věc co dělá celou dobu bordel. Hodně blbá fičura seasonicu. Vlastně to dává logiku... Když při zátěži přiložím dlaň na mřížku tak se sníží podtlak ve zdroji a to plexi přestane plandat = cvakat

Obrázek

a uvidíme co se bude dít. přeci jen se mi těžko vyhazuje nový zdroj za 1600,-
sice zdroj tak jako tak píská při zobrazování flashe a někdy i sám od sebe, což by se řešilo jen enermaxem, ale třeba to fractal aspoň částečně odtlumí

jen mám strach aby byli dost dlouhé kabely (hlavně 4pin pro cpu a pro HDD co bude pod DVD mechanikou v odhlučňovacím boxu)

jinak 4pin pro cpu je na desce na dost hovadským místě. do desky to připojit asi šlo hladce ale vytáhnout to bude něco. zkusím si udělat místo tím že posunu zdroj dopřední části case.

Kdybych měnil fan..Nevím jestli Noctua NF-S12B FLX je to jediné TICHÉ řešení, co zde doporučuje kineczek, ale možná bych dopřál zdroji nejvýkonější a sice Noctua NF-P12-1300 a klidně taky bez regulace na 1300 RPM, když mi už u i na cpu taky tak běží, tak není šance, že by to dělalo větší hluk a uchladit to musí zcela jistě kor se studeným vzduchem (zdroj dole ve fractalu).
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2011 12:14

Na kabely jsou prodluzky za par korun, to neres. A to plastove svi.n.stvo ... to je bez komentare. Ja myslel, ze jediny, kdo to do zdroju dava, je Corsair. A ono ne. :lol: :roll: To okamzite vyndej. A kdyz uz to vyndas, DOPREJ mu jedno FLXko a nechej si ho. Elektricky neni spatny.

P12 do zdroje NEDAVEJ, uslysis aerodm svist. Duveruj, je to ZKOUSENE. A FLX na chlazeni BOHATE staci.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ghostdog32 18. 1. 2011 12:28

koukal jsem že kabely by stačit měli. takže ok. prodlužky radši ne... někde jsem četl co taková prodlužka dělá se stabilitou PC

tak asi tam to FLX dám ale nevím... sám si nedávno psal že pokud zdroj v zátěži hřeje tak nedávat FLX a on fakt trochu hřeje přes šasi do horního plechu
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2011 12:31

Mě bzučel i Enermax (jeden začal po roce a půl v zátěži, druhý bzučel i bez zátěže, což je neakceptovatelné, a silně v zátěži) :roll: jenže já podezřívám z toho svoji základní desku, grafiky jsem zkoušel (u několika zdrojů) dvě a vždy se chovali zdroje stejně, prostě ta základovka je nic moc a těm zdrojům se to nelíbí...

Takže pokud ti nebzučí pořád a nejseš už z toho na přášky, tak to nech bejt, je to kvalitní zdroj, vyměn ventilátor, co jsem vyzkoumal, tak P noctuy se maj dávat k chladičům, aby je profoukli, zdroj, ale žádná překážka není, tak nevím proč ho tam dávat...

co máš za VGA a s jakým chlazením? Zdroj bude nasávat vzduch zespodu?
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod WulFgaR77 18. 1. 2011 12:33

AD airflow:
1. Zkusit odstranit komplet "koš na HDD", esli máš jen dvě mechaniky 5a1/4
2. Odspodu - nahoru (esli de otočit Hyper)
3. Bílý šipky + zelená nahoře

Pokud selže první varianta, tak druhou atd...

AD zdroj:
ten pastovej nesmysl - tak to je vážně marketigová oblož, to snad nemyslej ani vážně. Zahodit.

Točit v tom větrák na 1300 - to mi příde taky moc. Teď mám toho Enermaxe na FLX na 480rpm (v mojí konfiguraci se krásně fláká) a je krásně studenej i v plnym zatížení. Dřív se chudák trápil nahoře a valil přes sebe teplej vzduch z case. Až nyní sem docenil mít zdroj dole s vlastním chlazením.

EDIT: jo vlastně ty máš Seasonic...Mno zkus ho nejdřív se stejnym větrákem, co má....dej ho do Fractalu, jak tam se bude chovat. Pak sundat plast, pokud bude hlučnej. A pak kdyžtak FLX...Tim že bude dole, si dost pomůže.
Naposledy upravil WulFgaR77 dne 18. 1. 2011 12:42, celkově upraveno 1
WulFgaR77
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2011 12:40

Presne jak pise Wulf.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ghostdog32 18. 1. 2011 12:41

já mám pocit že hyper natočit nahoru nejde. Kluci z alfy mi k němu bohužel neposlali manuál..., ale i tak bych ho nerad natáčel - neumím to :D. zkusím jestli půjde ta klec na HDD dát pryč, pokud budou nejty tak to kašlu.

edit: je otázka jestli váš enermax produkuje stejný množství odpadního tepla jako můj seasonic
ghostdog32
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka