Nahrada za EXTREMNE HLUCNY Seasonic S12II-520W Bronze

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2011 12:45

no předpokládám, že grafika nechává teplo v case, takže nasávání spodem, pak přes grafiku, otočit hypera, kterej to bude posílat dál nahoru kde máš tu zelenou šipku...
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod WulFgaR77 18. 1. 2011 12:49

Jak je ta žlutá šipka, tak tam to maj řešený "napytel"...
Ten větrák je jednak v prachovym filtru, druhak musí nasávat vzduch z postraních perforací (pokud nedstraníš přední dvířka) a za třetí musí promlátít vzduch přes ten koš....čili z toho větráku je tak maximálně chlazení na HDD a když je nemáš, tak je tam vlastně zbytečně :(

Jj s tim Seasonicem sem upravil svůj příspěvěk. Postupoval bych jak jsem napsal v EDITu. Najednou sem žil v domění, že máš Enermax :)
WulFgaR77
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2011 13:20

Zdroj DOLE = minus 20°C teploty. Nebude brat vzhduch od chladice CPU, ale studeny venkovni. Proto pojede i s FLX bez prehrivani.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod karlos00x 18. 1. 2011 13:38

proc to vyrobci skrini nevymysleli drive ze je vyhodnejsi dat zdroj dolu?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 0mira 18. 1. 2011 13:56

já ti nevim, mě ten zdroj nahoře vyhovuje :-)
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 1. 2011 14:49

Karlos: Puvodni koncepce ATX je >> vsechno nechame na ventilatoru zdroje, jen at se kluk cini. Nekteri uzivatele fora to dokonce proklamuji a protlacuji jako spravne reseni.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod WulFgaR77 18. 1. 2011 14:51

OT: Jako dycky karlosi...
Protože "něco" vymyslet a realizovat na výrobní lince stojí prachy, tak proč něco měnit...?
Ale ten nápad už měli 10let před tim...
Klasika :)
WulFgaR77
Junior

Odeslat příspěvekod ghostdog32 18. 1. 2011 21:06

já ten průhledný plast sundám rovnou. Nenapadá mě jediný důvod proč by tam měl zůstávat. Už jen to že půlka ventilátoru vyvíjí vélký tlak vzduchu k ničemu... ventilátor nevím jestli hned měnit za FLX, ale proč neudělat vše naráz že... stejně bych k tomu dospěl :D jen by to chtělo zjistit na netu jestli už někdo měnil vent. u tohoto zdroje.. jak se chová třeba nějaká ochrana termoregulace a tak.

grafiku mám tuto

Obrázek

takže částečně vzduch odchází záslepkou ven ale na druhém konci dovnitř case no.. tam by ho ofukoval ten spodní fan

ten hyper no nechám ho natočený klasicky a pokud budou stejné teploty jako mám teď tak ho už tak nechám. já jsem totiž ten chladič na cpu nemontoval takže se bojím že bych něco podělal. pasty je tam asi akorát páč mám teploty výborný.

sice tam nemám šipku ale napravo od té zelené je taky otvor pro 140 mm fan... že bych dal teda jeden dolů, jeden přímo nad ním nahoru a pak klasicky dozadu?
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal R4, LG W2220P @75Hz
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 19. 1. 2011 09:12

KineCZek píše:Karlos: Puvodni koncepce ATX je >> vsechno nechame na ventilatoru zdroje, jen at se kluk cini. Nekteri uzivatele fora to dokonce proklamuji a protlacuji jako spravne reseni.

...protože to pro obrovskou spoustu kancelářských a domácích neherních PC je dobré a levné řešení. Takové PC se dá bezpečně a současně tiše odvětrat jen ventilátorem zdroje.
Pokud to někomu nevyhovuje, není snad až takový problém vybrat skříň se zdrojem dole.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Junior

Odeslat příspěvekod WulFgaR77 19. 1. 2011 11:40

ghostdog32: odpověď bude stejná jako sme dali před tim...navíc... "nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko" :)

Věci začni řešit, až budeš mít Fractal v ruce. Dřív jsou to jen pouhý spekulace.

Zdroj bych tam taky zkusil v základu. Mám proto jdnoduchej důvod. Teď nerozebraný je stále ještě v záruce. Čili postupně
1. zkusit v základu
2. odebrat plastovej fuj (ztráta záruky)
3. mrsknout tam FLX
(Jediný co bude blbý je, že až ztišíš všechny fany, tak zas víc vynikne pískání)

a upřímě...Když zvládne člověk rozebrat zdroj a osadit jiným fanem...na 95pct. zvládne výměnu chladiče u procesoru. Není na tom zas nic extra zvláštního. Vždyť jsou to v dnešní době furt jen šroubky. (Až na extra-geniální voloviny typu: pushpin, spona apod.). Jediný, co je demon týhle práce, že neexistuje exaktně dáno, kolik pasty na proc dát. Dá se možná zobecnit rada, že "málo je někdy více" :) Návodů např. na TyTrubko.com jsou stovky. Dokonce i pro Tvůj konkrétní chlaďák. Jestli jde otočit, Ti odpověď nedám. Nikdy jsem ho neměl v ruce, ale na foru tu někdo takvej musí přeci být....Nemáho třeba skype ? :)

http://www.youtube.com/results?search_q ... r+212&aq=f

Mno a ohledně airflow. Jak jsem už psal. Nejdřív je potřeba zjistit, jestli jde odebrat ten koš. Pak můžeš testovat další varianty přeci. Čim víc tam bude místa, tím líp.

Taky vyzkoušej fany, který dostaneš k bedně. Nekupuj hned nový. Kvalita bude kus od kusu jiná. Jedna z výhod Noctua fanů je, že jejich kvalita je oproti jiným značkám stálá. Já měl u svýho Fractalu "smůlu", že kvalita byla o trochu horší, tak jsem je vyměnil, ale zkusil jsem je !

Tak asi tak.
WulFgaR77
Junior

Odeslat příspěvekod 0mira 19. 1. 2011 11:43

1. zákonnou část záruky 2 roky na 100% neztratí tím, že zdroj rozebere...
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod WulFgaR77 19. 1. 2011 11:54

Fajn, nejsem expert na právo...
Tak trochu jsem čekal, že když z toho odebere byť hloupou plastovou folii, automaticky jsi do toho zařízení zasáhl a přicházíš o záruku.
Je pravda, že ji tam můžeš vrátit zpátky :)
WulFgaR77
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 19. 1. 2011 12:04

- Pokud zdroj neni zapeceteny tak si folii schovat, treba nemaj moznost jak to zjistit ze byl zdroj rozebran.

- co se tyce airflow tak bych to zkusil prvni tak, ze vyfukovat bude zdroj dole + horni fan + horni-zadni fan a dovnitr to pujde podtlakem otvorama ve skrini. pripadne pridat ten dolni intake. takze predni fany bych zatim vypnul a nechal airflow ciste ve smeru zdola nahoru.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 19. 1. 2011 12:07

Hyper nech Hyperem. I ve Fractalu vzadu vetrak bude, ne? Ale otacet jde.

Skype ma Gelida.

Reakce na Karlose: Pro zdroj je NEJEFEKTIVNEJSI a NEJPROSPESNEJSI, kdyz si sam hraje na vlastnim pisecku, tj. ZESPODA nabere venkovni vzduch dirou ve dnu skrine a vzadu jej vypusti - do airflow NIJAK NEZASAHUJE.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod ghostdog32 19. 1. 2011 19:38

četl jsem na ehw foru jak člověk měnil ventilátor u S12II 330W a tam prej ten plastovej krám není ale musel nějak napájet drátky do konektoru jinak se zdroj nezapl... zdroj si myslí že se vent. neotáčí a tak se nezapne

fractal budu objednávat zejtra takže příjde asi až v pondělí... doufám že to příjde v pořádku. na jednom slovenským foru jsem četl jak maníkovi až na potřetí přivezli neporušený kus.

mohl bych dát poznámku k objednávci aby tam dali nálepku křehké že?
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal R4, LG W2220P @75Hz
ghostdog32
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka