boxák na i3 má hlučný rozjezd

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod marun1 17. 2. 2013 08:40

mám i3 530(box) a DH55TC už přes 2 roky a všiml sem si že se procesor hodně hřál tak sem si od kamaráda co si kupoval i7 a nějaký chladič vzal ten jeho boxák který má podle internetu větší povolené TDP a má uprostřed měď ale tento chladič po zapnutí pc se asi 2 sekundy netočí pak se 2 sekundy točí asi na max a pak se teprve uklidní nevíte kde by mohl být problém?
nechci si na to kupovat nějaký nový chladič protože za 2 roky budu na VŠ a koupím si ntb
taky mě napadlo předělat ten ventilátor z toho starého chladiče na nový ale připadá mě že už má vychozené ložiska
marun1
Junior

Odeslat příspěvekod testicko 17. 2. 2013 09:04

Co bys taky cekal od BOXU ? Vymenit za AC alpine za 260kc a je klid.
Intel Core i5 750 - 3.4Ghz ~ CM Hyper 212 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII Kingston ~ Asus GTX650Ti DC2T ~ Asus Xonar DG ~ SSD Vertex 3 60GB ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P

CS:Global offensive ' SteelSeries
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 2. 2013 23:22

Přesně tak, mě se taky v PC při startu roztočí všechny fany na max a pak už se regulují, ale prč bych to řešil když startuji PC maximálně 1x denně a někdy ani to ne.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod vladimir 18. 2. 2013 07:37

marun1 píše:2 sekundy točí asi na max a pak se teprve uklidní nevíte kde by mohl být problém?
To není problém, ale vlastnost. Odfoukne se prach, který by jinak při pomalých otáčkách zůstal na žebrech chladiče.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod karlos00x 18. 2. 2013 07:47

jj. napeti tam posila deska. fan se zatcoi tak jaky "dostane prikaz".
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marun1 18. 2. 2013 08:01

ale stary chladic to nedelal
marun1
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 18. 2. 2013 08:08

Jsi si jistý? Možná sis toho jenom nevšiml, on je boxák na maximálních otáčkách jak turbína.

Byl předchozí velntilátor taky čtyřdrátový? Ty jsou lépe regulovatelné a tedy rozdíl mezi pracovními a maximálními otáčkami bývá větší.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod vladan500 18. 2. 2013 10:49

u i5 box to nepozoruju - respektive ani na plné otáčky není tak hlasitý - na plné otáčky se určitě nerozjede
vladan500
Junior

Odeslat příspěvekod dodiken 18. 2. 2013 11:27

môj I5 box hučí šuští už pri roztočení prstom, preto som ho radšej ani nemontoval.
na plných otáčkach to musí byť masaker.
ak niekto nepočuje hluk, neznamená že to nehučí.
Define R4, Corsair RM 850x ATX 3.1, Gigabyte B660 Gaming X AX D4, i5-12500 - Fortis 5, ASUS RTX 4070 DUAL 2xP12, Kingston Fury 2*16GB-3600MHz, Kingston KC 2500 1TB, CT1000MX500, WD20EZBX, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5
dodiken
Junior

Odeslat příspěvekod marun1 18. 2. 2013 14:41

vladimir píše:
marun1 píše:2 sekundy točí asi na max a pak se teprve uklidní nevíte kde by mohl být problém?
To není problém, ale vlastnost. Odfoukne se prach, který by jinak při pomalých otáčkách zůstal na žebrech chladiče.

starý to nedělal a navíc pozoruju že tak 2x jen tak cukne jako by se nemoh rozjet

vladimir píše:Jsi si jistý? Možná sis toho jenom nevšiml, on je boxák na maximálních otáčkách jak turbína.

to byl druhý důvod výměny byl tam 2 roky myslím že už má vydřené ložiska

vladimir píše:Byl předchozí velntilátor taky čtyřdrátový? Ty jsou lépe regulovatelné a tedy rozdíl mezi pracovními a maximálními otáčkami bývá větší.

rozdíl mezi nimi je jen takový že
můj je pro i3 530 ten nový byl k i7 3770k
můj nemá měděný střed a má jiný popisek na štítku toho větráku

jinak oba 4 drátové stejné rozměry
marun1
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 18. 2. 2013 14:50

pokud ti vadí hluk ->

testicko píše:Co bys taky cekal od BOXU ? Vymenit za AC alpine za 260kc a je klid.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod The Shitman 18. 2. 2013 22:40

Dvousekundovou prodlevu neřešit, stejně jako to protočení na maximum. Pokud se pak všechno chová korektně, není problém. Některý hardware se tohle prostě dělá.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod alfah4ns 18. 2. 2013 22:45

Jelikož jsem potřeboval testnout reklamovanou desku, tak jsem měl chvíli nasazený i box...
Můžu říct, že se mi to chovalo stejně, nejprve to 2x cuklo, pak se to roztočilo, pak to na chvíli zvýšilo otáčky na dost hlasitou úroveň a pak se to trochu zklidnilo.

Jinak nevím, co bys měl čekat, to, že jsou boxy hlučné, se dozvíš na každém fóru. Ty chladiče jsou tam do počtu, aby se to CPU neupeklo. Upřímně by mi nevadilo ani to, kdyby se chladiče přestaly dávat k CPU úplně (některé CPU se tak prodávají, např. xeony)
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 19. 2. 2013 10:53

imho jsou box chladice vetsi ekologicka zatez nez vykonne grafarny(kdyz pominu ze ta smernice je navrzena dementne). Kolik % sestav jenom tady na foru zustane s boxem? 2%? 5%?

zvlast kdyz i ta pitoma alpina stoji jako 10 piv v hodne levnem kraji.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 20. 2. 2013 10:34

"Kolik % sestav jenom tady na foru zustane s boxem? 2%? 5%?"
Proč? Protože i tam, kde by mohly po zregulování dobře a vcelku i tiše fungovat, je tady každý doporučuje vyhazovat.
Mimoichodem to, že zlomek z celkového počtu všech PC je "poskládáno" tady na fóru a tedy s vyhozeným boxem, nevypovídá nic o tom, kolik jich a dobře funguje.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Junior

Další stránka