od JakubCh 10. 3. 2014 09:06
Asi měsíc provozuji tento zdroj bez nejmenšího problému. V pátek jsem zprovoznil kvůli NAS gigabytovou LANku, vše chodí jak má. Jenže jsem začal kopírovat soubory do NASu a z NASu na zkoušku a najednou pískání jak hejno komárů. Zkoušel jsem odposlouchat, odkud to jde, připadalo mi, že zdroj, což mi přišlo jako blbost. Okamžitě po nakopírování souborů zvuk přestal. Usoudil jsem, že pískání dělá Sračkotek aka Realtek síťovka na desce a nechal to být, smířen s tím, že při práci s NAS si PC bude pískat. Jenže včera jsem projížděl Recuvou SSDčko (menší fail) a najednou - to samé pískání! Odpojil jsem i kabel ze síťovky a pořád to dělalo, je to jednoznačně zdroj. Nedělá to při plném zatížení CPU a celého PC, nedělá to při kopírování souborů z disku na SSD a naopak. Dělá to jen při přístupu na NAS, pak to dělá skenování disku (jak SSD, tak plotny) Recuvou a ještě se mi to podařilo vyvolat při benchmarku disku - AS SSD Benchmark, dělá to ale jen při testu 4K-64Thrd. Jindy zdroj nepíská, ani při plném zátěži PC, ani v klidu. Tak nějak nevím, co dál. PC 100% stabilní, vše jede cajk. Reklamovat zdroj? Dělá to minimálně, nejsem si úplně jistý, jak se k tomu Alza postaví. Navíc by to znamenalo PC rozkuchat a co hůř - po dobu reklamace být bez zdroje, náhradní nějak není. Co radí znalci? Celkem mě to mrzí, zdroj je jinak fajn, hlavně tichounký,