Konektor na disketovou mechaniku

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod strzm.zahalka 14. 11. 2015 12:07

Mam u zdroje dost prebytecnych kabelu, ktere prekazeji v Case, predevsim dva s konektory pro napajeni disketove mechaniky. Jelikoz disketovou mechaniku uz nekolik let nemam a nepredpokladam, ze bych si ji nekdy porizoval, premyslel jsem, ze ty kabely prestipnu. Pouziva se tenhle konektor na jeste neco jineho krom disketove mechaniky? Pokud ne, tak je prestipnu.
strzm.zahalka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eLzyx 14. 11. 2015 13:17

někdy na čtečky karet, případně na zvukové karty (mám na Asus Xonar DX/XD)
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 14. 11. 2015 17:50

Někdy na ruzné převodníky, v jednom PC používám staré HDD s EIDE a převodník sata -> eide se z toho konektoru napájí.

Necvakal bych to a kdybych se toho chtěl zbavit rozdělat zdroj a vypájet i s kabelem.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lubokubo76 14. 11. 2015 18:16

a niekedy na grafiku typu Sapphire HD 3650
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod darm 14. 11. 2015 18:50

Neblázni a nic necvakej, prostě si ty kabely srovnej stahovací páskou. Časem se možná hodit budou.
darm
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 14. 11. 2015 18:55

Hlavně je musíš cvakat najednou a pod napětím.

Ušetříš adminům práci s BANováním. :D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod strzm.zahalka 14. 11. 2015 19:55

soban píše:Necvakal bych to a kdybych se toho chtěl zbavit rozdělat zdroj a vypájet i s kabelem.

No ja chci ty dva kabely jen zkratit, na obou jsou tri standardni konektory jak se pouzivaly na PATA HDD a jeden konektor na disketovou mechaniku, zkratim je tak, ze tam necham jen jeden konektor na PATA HDD, ten se muze jeste hodit. Koupil jsem si mensi Case a prekazi to tam.
strzm.zahalka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod harrym 14. 11. 2015 21:29

Já to strkám (nebo spíše soukám) vždycky do tý škvíry nad zdroj. Tam to ničemu nepřekáží.
Core i3-10100F 4.3Ghz/1020mV (undervolting - CPU Lite Load mode1 + offset -20mV); MSI B460M Pro; ADATA XPG Gammix D10 2x8GB; Zotac GTX 1050 Ti Mini; Kingston A2000 1TB; WD10EZRX 1GB; DVDRW Samsung SH-S223C; SS-350ET activePFC. Idle=30W, OCCT burn=151W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod strzm.zahalka 15. 11. 2015 05:48

Do škvíry nad zdroj se mi nevejde žádný konektor, je tam jen cca 2 mm škvíra. Ale už je to vyřešeno, kabely zkráceny, tenhle konektor už potřebovat nebudu.
strzm.zahalka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hlucha 15. 11. 2015 07:31

Problém kam s kabely řeším u každé stavby PC, ale nikdy by mě nenapadlo řešit to jejich uštípnutím :roll: .
hlucha
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 15. 11. 2015 09:35

Doufám, že už ten zdroj nebyl v záruce :D
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod eLzyx 15. 11. 2015 11:19

hlucha píše:Problém kam s kabely řeším u každé stavby PC, ale nikdy by mě nenapadlo řešit to jejich uštípnutím :roll: .

a teď si představ, že mi takhle ucvakli kabel u auta ... na STK :D
Chvíli na to koukal, jak tam jeden plandá, nenašel kam by šel zasunout, tak zašel do kanclu pro nůžky a cvak ... že prý kdyby se uvolnil celý kabelový svazek, tak se tenhle kablík namotá do řemenů alternátoru. Ale aby se uvolnil celý kabelový svazek, to by musela povolit desítka upínek.
Mě to bylo celkem jedno, to auto bylo stejně jen na "doježdění"
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod strzm.zahalka 15. 11. 2015 16:45

vladimir píše:Doufám, že už ten zdroj nebyl v záruce :D

Ne, ten zdroj je stary cca 10 let, tehdy se jeste disketove mechaniky pouzivaly, dnes je tenhle konektor zbytecny.
strzm.zahalka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Behemot2077 18. 11. 2015 23:58

Berg se podle mě měl dát do disků, místo toho čuráci museli být světoví a mít prachy z licencování pro sebe místo aby platili Bergu, takže vymysleli tu nehoráznou sračku k SATA datovýmu. Je to mnohem pevnější a odolnější než SATA, přenese to větší výkon a je to vlastně eště menší. Ty 3,3 V tam nikdy nikdo nepoužíval.
Naposledy upravil Behemot2077 dne 19. 11. 2015 11:29, celkově upraveno 2
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod strzm.zahalka 19. 11. 2015 09:29

hlucha píše:Problém kam s kabely řeším u každé stavby PC, ale nikdy by mě nenapadlo řešit to jejich uštípnutím :roll: .

Tak priste. 8-)
strzm.zahalka
Kolemjdoucí