Vyměnit větrák nebo chladič

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod r34ktor 25. 11. 2015 21:26

Pokud to chápu správně, všechny ventilátory jsou napojeny do CPU_FAN. Zkoušel si použít předvolený profil Standard?

kohoutekkk píše:ve speed fanu to jde nastavit plynuleji?

Ano, křivku lze nastavit libovolně dle potřeb.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kohoutekkk 25. 11. 2015 22:29

Standard hlučí jako prase. Potřeboval bych si ujasnit jednu věc v tom biosu. low a high temperature a ty rychlosti k tomu. Tak jak je to tam vysvetlene to vypada, ze pod teplotou low se to toci tema dvaceti procenty, pak se to toci libovolne a od teploty high to nasadi tech 70 procent, co tam mam nastavenych. je to tak?
kohoutekkk
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 26. 11. 2015 13:36

Pokud je teplota pod hodnotou Lower, točí ventilátor dle nastavení Min. Duty Cycle. Po jejím překročení nastává lineární regulace daná horními limity teploty a otáček. Co se stane po překročení nastaveného maxima není jasné. Předpokládám, že se ventilátor rozjede na 100% (nezávisle na hodnotě Max. Duty Cycle).
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kohoutekkk 28. 11. 2015 11:51

Tak to znamená, ze se dostávám na horní hranici, což se před výměnou nestávalo. To mě dost překvapuje. Může to bejt tím, že mám nasazené ty tlumiče vibrací? že je mezi tělem chladiče a větrákem cca 3mm mezera?
kohoutekkk
Junior

Odeslat příspěvekod Behemot2077 28. 11. 2015 19:57

JoPe píše:Ten Cooler master má kluzné ložisko, takže to má prostě za sebou.

Co to jako znamená? Kluzný ložisko je v podstatě nesmrtelný, dokud je tam mazání. Nejspíš stačí přidat vazelínu a bude to dobrý, pokud už to není vydřený nebo se tam nedrhne něco jinýho.
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod w100i 28. 11. 2015 21:49

to už bych radši koupil regulátor otáček ZALMAN PWM MATE na tu Noctuu než se s tím takhle mordovat ,chvíli si budeš hlídat teploty a pak už budeš vědět kolik přidat při hraní a kolik ubrat v klidu .
w100i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 29. 11. 2015 02:32

kohoutekkk píše:Tak to znamená, ze se dostávám na horní hranici, což se před výměnou nestávalo. To mě dost překvapuje. Může to bejt tím, že mám nasazené ty tlumiče vibrací? že je mezi tělem chladiče a větrákem cca 3mm mezera?

Zkus to bez nich a uvidíš.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 29. 11. 2015 03:00

Tlumiče jsou snad jen na skříň,stejně by to neměl být důvod proč to neběží správně. Bych to radši přepastoval, možná ani nemusí být závada ve špatném prvním větráku.
polda
Junior

Odeslat příspěvekod kohoutekkk 13. 12. 2015 13:39

Přepastoval jsem. nepomohlo to. TAky má trochu problém, core temp ukazuje krasne teploty, speedfan v kolonce CPU ty stejne, ale pak je tak hodnota Temp1 a ta je vysoká a podle té se točí větráky (vypozorováno). V biosu mam u core taky tuhle teplotu, je mozne, ze se to nějak pomotalo a proto to tohle dělá?
kohoutekkk
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 13. 12. 2015 14:14

Jaké teploty ukazuje HWiNFO?
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kohoutekkk 13. 12. 2015 15:53

Obrázek takhle to vypada vsechno to bylo po zapnui, ted uz jsem na 57 a to jen z internetovani. Asi jsem to napastoval blbe co?
kohoutekkk
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 13. 12. 2015 21:33

Čtení teploty na těchto starších AMD je poněkud komplikované: http://www.overclock.net/t/1128821/amd- ... -and-guide

Klíčová je teplota Core (CPU 0). V zátěži by neměla přelézt 70°C.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kohoutekkk 14. 12. 2015 10:30

To znamená na mým obrázku těch 42 stupňu. Teď už jen zjistit, jak to vysvětlit Biosu. Asi začít používat k řízení speedfan, že?
kohoutekkk
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 14. 12. 2015 10:33

kohoutekkk píše:To znamená na mým obrázku těch 42 stupňu.

Ano.

kohoutekkk píše:Asi začít používat k řízení speedfan, že?

Ano.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kohoutekkk 14. 12. 2015 11:18

Díky. Zkusím to
kohoutekkk
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka