Ahoj,
potřeboval bych si trochu srovnat v hlavě myšlenky a poradit se s výměnou chlazení celého PC, trochu to ztišit atd.
Po 8 letech začínají mít větráky už dost, navíc jsem loni měnil původní absolutně netopící pasiv hd7750 za semipasiv GTX1060 a toho tepla je tam teď trochu více...v loadu má CPU i 70° a GPU 75°. Idle teploty obou 40°, než naběhla druhá covid vlna jsem moc nehrál, tak jsem to moc neřešil, při běžném použití se mi PC poměrně fláká a vytěžuje jen krátkodobě, teď i trochu hraju a začíná mi to vadit
Aktuální konfigurace:
i5-3470 + Scythe Mine 2, na něm 1x Nanoxia 140mm/1100rpm
Gigabyte 1060 3GB WindForce semipasiv
case Nanoxia Deep Silence 1, aktuálně osazená pouze 1 120mm intake a 1 120mm out.
deska G1 sniper M3, umí CPU + 3 další okruhy PWM i napětím.
Zdroj semipasiv Seasonic G360
Case
Bedna má možnost použití 140mm, ale jen vzadu (1), nahoře (2), dole (1), spodek bočnice (1).
Vepředu je možnost osadit pouze 2x120.
Nechci, aby výkon výdechu byl vyšší než nasávání, ať to netahá zbytečně prach mimo filtry.
Mám tedy tyto možnosti:
a) 2x in + 2x out, P12 PWM
b) 3x in P12 PWM + 2x out P14 PWM, s tím, že jeden z intake bude dole...
Celý "problém" je v tom, že přední filtry jsou krásně píštupné, ale abych vytáhl a vyčistil spodní, musím vysunout PC z pod stolu (a pohnout i stůl), filtr se vysouvá směrem dozadu...
Tzn. dokud neosadím spodní fan, nemusím tam lézt pěkně dlouho, jelikož zdroj nasává jen při hraní her, při běžném používání je v pasiv módu, takže zatím se filtr zanáší minimáně...PC jede běžně 8-12h denně (homeoffice + RDP), takže při osazení case fanem se bude zanášet rychle...
c) jiný návrh?
že bych tam strčil nasávání do té bočnice, tzn. přímo pod GPU? Nejsem moc zastánce větráků zboku, ale možná za těchto okolností?... Případně jiný, lepší návrh?
CPU
přepastoval bych MX4 + fan vyměnil za P14 PWM, aktuálně je fan uprostřed, je možné osadit 2, bude-li nutné.
Co vy na to?