Spravne nastaveni chlazeni. Jak vyladit vetraky?

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 29. 12. 2021 19:04

Dlouho jsem u Noctua nic nereklamoval, ale naposled chtěli fotky znehodnoceného ventilátoru s tím, že ti pošlou ten novej, takže nikam nemusíš.

lepší airflow je prostě lepší. Tady ty "pasivní" a "semipasivní" věci jsou takové meh... u profi a speciálních aplikací to chápu, ale u běžného PC ne. :)

U tvého nevím kde je problém... 4 fany na CPU okruh, nastavit minimální otáčky na který se točí a hotovo. Žádný jiný zdroj tepla tam není a takhle to bude fungovat. Což u tebe bude nějakých 400RPM pak nevídím ani důvod aby se větráky točili na víc jak 600RPM ve velké zátěži.

Případně nechat skříňové na 400RPM na jednom okruhu a na CPU zvlášť. Ale nemáš tam žádnýho extra žrouta.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod broom 30. 12. 2021 17:08

Jiste to chapu, jen doma s tim nechci moc delat hluku.
Jj 4fany na okruh CPU nebo fany + CPu zvlast. Mne slo o to, neuvarit CPU ani MoBo.

Ted foukaji fany i chladic CPU, tak kdyz roste zatez tak nad 50° uz vse slysim. Delal jsem testy a max teplota byla 71 °C. Rad bych to drzel nekde kolem 70. Tak netusim ak to spravne a s minimum hluku vyladit. Myslis, ze tech 400 - 600 ve full loadu bude OK co se tyce chlazeni?
Víc lidí víc ví
broom
Junior

Odeslat příspěvekod vanhouten 6. 1. 2022 13:58

Máš ty ventilátory jen píchnuté do desky nebo jsi i nějak upravoval křivky? Já mám upravené křivky jak u case fanů, tak u CPU, tak i GPU. CPU u mě při běžné zátěži (tzn. hry, občas nějaký render videa) nevyleze přes 52 stupňů (Fera3 + Arctic F12). Kolik otáček mám na CPU nevím z hlavy, ale více jak 650-700 to nebude. Case fany mám nastavené na cca 550 ot., fany na grafice byly prozatím 2x F9, tam byly otáčky vyšší, ale v maximálním zápřahu po odladění case fanů dostávám na nějakých 70 stupňů a 1200 ot. Teď přidávám ještě třetí ventilátor na GPU, tak doufám, že to trochu klesne. Nicméně při hraní ten komp už neslyším, což je super.
Ryzen 7 5700X + Fera3+Arctic F12 | Gigabyte B450 Aorus Elite V2 (rev 1.0) | Kingston FURY Renegade 32GB 3600MHz CL16 | Gigabyte RTX 4070 Windforce OC | WD Blue SN550 M.2 PCIe NVMe | Toshiba P300 3 TB | Corsair RM650x | Fractal Design Define XL R2
vanhouten
Junior

Předchozí stránka