Zdravím, vlastním chladič Endorfy Fortis 5 s procesorem Ryzen 7 7700 a chladič je to dobrý ale 140mm ventilátor který je součástí chladiče už moc dobrý není. Možná je to chybou ale při větších otáčkách divně cvaká (ale tenhle chladič jsem sehnal za asi 700Kč což mě nepřišlo špatné). Proto bych chtěl ho vyměnit za nějaký jiný který nebude mít tento neduh. Přemýšlím že bych koupil i dva aby se efektivita ještě zvýšila. Bohužel neznám moc dnešní odvětví ventilátorů do počítače takže bych potřeboval poradit jaký ventilátory zvolit. Rád bych aby byli tiché když teda nebude žádná velká zátěž procesoru kdy se dá chápat že se už musí nějakou rychlostí točit. Cenu si nedokážu představit ale nejlépe kdyby to bylo kolem tisícovky za oba.
A dále mám taky problém s grafickou kartou (vlastním MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC) kdy taktéž při zátěži jsou ventilátory nepříjemně slyšet. U původní karty (RTX 2080) co jsem vlastnil jsem měl ventilátory taktéž nahrazeny jinými "běžnými" které i při zátěži byli sotva slyšet. Tudíž bych chtěl udělat něco podobného i u této karty. Co jsem koukal na velikost chladiče karty tak největší ventilátor co se vejde je asi 92mm. Běžný 120mm už přesahuje o 15mm. Takže bych potřeboval poradit i tady jaké ventilátory zvolit. Cenu taktéž nevím ale představuji si asi do 2000kč.
Díky moc za pomoc