Ventilátory pro chlazení skříňky s elektronikou

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Rumíček 28. 7. 2023 22:47

Dobrý večer,
řeším problém s chlazením skříňky s elektronikou.

Ve skříňce bude NAS Synology se 4 disky, APC UPS 500, router, 2x switch, 7x POE injektor (kamery, Wi-fi AP a modem), zdroje 5V a 12V cca 40W (ale to určitě není celé využité). Skříňky z lamina má objem cca 130 l.

Chci do zadní stěny vyříznout otvory pro 4 ventilátory 120 mm. Zadní stěna skříňky bude cca 10 cm od zdi. Dveře příliš netěsní, ale pokud to bude nutné, udělám do dveří vstupní otvory. Protože nevím, jak ventilátory řídit, zvolil jsem ventilátory ARCTIC F12 TC.

Jsou tyhle ventilátory dobrý nápad? A myslíte, že skříňku uchladí?

Děkuji za nápady
Rumíček
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 7. 2023 08:38

Osobně bych tam dal Redux P12 1300 PWM, řízení můžeš buď fixní (Noctua dělá potenciometr), nebo i PWM řízení, klidně dálkově, na Ali najdeš ledacos. Kde to celé máš? Kde mi o prašnost, vlhkost...

TCčka nejsou dobrá volba za mě.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Rumíček 29. 7. 2023 10:02

Dík za rady. Je to v bytě, v celém domě je sucho. 20 let bylo vše na skříni a prach byl minimální problém, jednou ročně jsem vyluxoval žebroví… Teď je skříňka na zemi.

Proč ne TC? Mě to připadalo strašně jednoduché řešení ;-)
Rumíček
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 7. 2023 12:41

Zeptam se jinak. Bude vadit hluk? Pokud ne, TC tam klidne dej. Ale pak nebrec. OK?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Rumíček 29. 7. 2023 14:03

Výborně, hluk celkem nevadí. Testoval jsem rodinu na celkem hlučným ventilátoru a byl jsem jedinej, kdo ho vnímal:) Takže TC!
Děkuji
Rumíček
Kolemjdoucí