Tichy chladic na chipset pre MSI K8N NEO3

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jordi 1. 11. 2005 01:49

Mama dosku MSI K8N Neo3 , socket 754
poradte mi prosim , aky chladicom by sa dal uchladit tento chipset, lebo co je original k doske, je neunosne hlucny :(
Tiez by som chcel vediet aku teplotu by mal mat tento chipset, lebo ..
SPEEDFAN mi ukazuje tri teploty, jedna je pre procesor, to som zistil, zo zvisnych dvoch by mala byt jedna chipset, problem je v tom ze jedna ukazuje priblizne 60-70 :( stupnov a druha cca 30 - 40 :), nejde o hodnoty , ale o ten rozdiel medi nimi... a neviem, ktore je teplota pre chipset a potom to druhe je teplota coho?
Dakujem za vsetky pripomienky k vec :mrgreen:
AMD Sempron 3100+ 64bit, MSI K8N Neo3, 512 MB DDR400 Apacer, Leadtek GF 6600, Hitachi 160 GB, LG DVD-RW 4167B, LCD Philips 107B6CS
jordi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lemur 1. 11. 2005 17:28

Ta teplota 30-40 je pravdpodobne teplota desky, reps. je to teplota merena internim cidlem v hardware monitoru v SuperIO chipu. Teplota 60-70 bude urcite chipset.
Lemur
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod imaster 1. 11. 2005 20:41

Takže, ve speedfanu je teplota TEMP1 Chipset, Temp2 je cpu, temp 3 je nesmysl, mi ukazuje 95 stupnů. Šáhni si na chladič, udržíš na nem ruku, při 90 se Ti přilepí kůže na chladič.
Taky jsem řešil problém s hlučností větráku na chipsetu. Přemýšlel jsem nad pasivem a že bych o ofukoval nějakým tichým větrákem. Ale pasiv zrovna v alfacompu neměli a taky z důvodu záruky jsem to nakonec zavrhnul. Nakonec to vyřešil speedfan. Větrák chipsetu musíš přes prodloužení zapojit do volné zásuvky poblíž grafické karty. Ona totiž zásuvka, kde je odvýroby větrák chipsetu připojen, nejde regulovat. No a speedfani jsem mu nastavil nejnižší otáčky 55% to je 4400 ot, to už není slyšet. Žádanou teplotu jsem dal 41 stupňů. To samé, ale s jinýma hodnotama jsem udělal s větrákem CPU. Tam mám minimum 32% to je 760 ot a teplotu 42. No a komp je tichý, při běžné práci se otáčky nezvedají, a když hraju hry, tak je to jedno, protože se z beden ozývají skřeky.
imaster
Junior