Artic Cooling Silencer 64 Ultra TC nebo Freezer 64 Pro

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Samuel Gordon 1. 1. 2006 12:21

Ktery chladic byste mi spis doporucili? Popr. se kterym z nich mate zkusenosti? Predpokladam, ze oba budou tiche, i kdyz ten Silencer bude asi o neco tissi a hlavne ma regulovatelne otacky. Budu sice taktovat, ale prepokladam, ze by to meli bez problemu uchladit oba.
MacBook 13" Late 2008 :: Core 2 Duo 2GHz :: 4GB 1067MHz DDR3 :: nVidia GeForce 9400M 256MB :: Intel 320 120GB SSD :: WD Black 320GB HDD :: Mac OS X 10.7 Lion
Samuel Gordon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šarik 1. 1. 2006 12:45

Artic Cooling Silencer 64 Ultra TC mám už rok a jsem spokojený. Měl by uchladit až A64 4000+.
Ale je zas pravda, že můj CPU je většinu času podtaktovaný. Pokud budeš přetaktovávat, tak asi moc nevyužiješ TC, tak bych řekl, že je celkem jedno, který chladič vezmeš.
Blbý můžeš být, ale musíš si umět poradit...
šarik
Junior

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 1. 1. 2006 13:27

oba jsou velice tiché ... ale pokud máš na Freezera ber jeho je to Heatpipovej chladič hchladí parádně ... :) vřele doporučuji ...
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod huncut 1. 1. 2006 13:36

Taky doporucuju freezera predevsim kvuli jeho konstrukci a umisteni ventilatoru, ktery pomaha proudeni vzduchu uvnitr case.
huncut
Junior

Odeslat příspěvekod adams 1. 1. 2006 13:46

Keramická ložiska mají oba dva, chladící plochu má větší freezer 64 pro, pokud nešetříš každou korunu, AC Silencer bych vůbec neřešil.
A větrák se dá jednoduše zpomalit odporem (Upravujeme PC: zpomalovač větráčků, ale na verzi 2 s 12-5=7 zapomeňte, to je o zdraví), a nebo si pořídit panel.
Regulace otáček na chladičích procesoru s TC stejně IMHO nemá dostatečnou a dostatečně rychlou odezvu, a když se vytočí trochu víc, stejně freezera přeřve.
-
adams
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mersa 10. 1. 2006 22:08

Silencer 64 Ultra Tc mám taky a můžu jen doporučit.Velice tichý a hlavně i účiný.Prostě spokojenost.S Freezerem nemám zkušenosti. :D
mersa
Junior

Odeslat příspěvekod hekrhy 10. 1. 2006 22:44

mam freezer a nemuzu jinak nez doporucit...i pri hodne zvysenem napeti a poradnem pretaktovani se mi teplotu procesoru nepodarilo dostat nad 51 stupnu...overeno, vyzkouseno...s puvodnim boxem se to vubec neda srovnat, ten jel na 55 a vic jsem nemel odvahu, pac by uz to asi neuchladil :D silencer neznam, nezkousel jsem, ale podle vseho je na chlazeni slabsi a v tichosti zhruba stejny (pri nizsi teplote je tissi, pri vysoke jde slyset vic)
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod ---> ondratel <--- 11. 1. 2006 00:25

ma cenu silencer menit za freezer? pomuzu si tim ...teda pomuzu tim snizit teplotu svyho opteron 144@2700 MHz z 56° pri zatezi? asi jo, ale kolik? stupen a pul...?
Taoism: Sh*t happens
Buddhism: If sh*t happens, it isn't really sh*t
Islam: If sh*t happens, it is the will of Allah
Catholicism: If sh*t happens, you deserve it
Judaism: Why does this sh*t always happen to us?
Atheism: I don't believe this sh*t
---> ondratel <---
Junior

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 11. 1. 2006 00:32

no já bych řekl že zrovna u taktovanýho Opterona by byl Freezer 64 určitě výhodou ... silencer přece jenom to sice uchladí ale zdaleka ne tak dobře ... BTW: koneckonců se přesvěč sám: http://www.svethardware.cz/art_doc-91D1 ... 5548F.html
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod umi 11. 1. 2006 00:56

Silencer TC mi slouzi dobre, za nizke otacky zpusobene autoregulaci zaplatite o neco vyssi teplotou (ale zase slysim vic zdroj Fortron nez Silencer), na bezne taktovani (1800 -> 2400, 2500) v pohode, na extremni taktovani uz to chce neco lepsiho..
umi
Junior