Pomoc se ztisenim PC

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod renegade789 29. 12. 2006 13:50

Chtel bych vas pozadat o pomoc se ztisenim meho kompu. Co se tyka chlazeni jsem docela lama :| . Nejvetsi hluk dela vetrak v casu (12cm), jako druhy v poradi je box vetrak na cpu. Teploty v kompu jsou furt nizke - v BIOSu: System Temp 27°C, CPU Temp 19°C (CPU Fan Speed 1230 RPM, System Fan Speed 1470 RPM). Jakym zpusobem ztisim ty vetraky? Ten hluk uz me docela s... :twisted:.

Mam PC:
AMD Athlon 64 3500+ (AM2) BOX
Gigabyte GA-M55plus-S3G
2x Transcend DDR II 512MB 800MHz
Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620AS - 250GB 16MB
Thermaltake Mambo VC2000 - Middletower
Fortron ATX-400PNF 400W
Naposledy upravil renegade789 dne 29. 12. 2006 14:05, celkově upraveno 1
renegade789
Junior

Odeslat příspěvekod Master Awast 29. 12. 2006 13:54

Ztišíš je tím, že jim snížíš otáčky... i když 1230 a 1470 nejsou vůbec vysoká čísla...
I´m walking the golden path... at least I hope!?
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod V.I.P-er 29. 12. 2006 14:03

A to žiješ kde, že na CPU máš teplotu 19°C?
A s tím odhlučněním PC, můžeš postupovat tak, že si buď koupíš ventilátory většího průměru, jestli je možno je tam namontovat a nebo použít spomalovací káblíky.
Bůh stvořil muže a ženu, ale zapoměl si to dát patentovat, pročež toto může dělat každý hlupák...:)
V.I.P-er
Junior

Odeslat příspěvekod renegade789 29. 12. 2006 14:03

No prave, taky se mi zda, ze je to nejake divne. V programu Speed Fan mi to ukazuje podstatne vyssi otacky: 3340 a 20400 RPM. Takze se v tom fakt nevyznam :roll: . Neni jeste nejaky jiny program nez SpeedFan (ten totiz nepodporuje moji desku)?

A CPU teplotu mi to ukazuje v Biosu
renegade789
Junior

Odeslat příspěvekod V.I.P-er 29. 12. 2006 14:08

Řiď se podle hodnot otáček v BIOSu, ale stejně se mi nezdá tak nízká teplota CPU, to máš doma 5°C nebo to provozuješ v ledničce? :o
Bůh stvořil muže a ženu, ale zapoměl si to dát patentovat, pročež toto může dělat každý hlupák...:)
V.I.P-er
Junior

Odeslat příspěvekod renegade789 29. 12. 2006 14:20

:lol: Ne je to samozrejme pri temer nulove zatezi (net, word). Pri grabovani videa apod. se dostavam tak na 35°C. Ale o to nejde, hluk me stve nejvic prave pri techto cinnostech, kdy zdaleka neni vyuzita kapacita cpu.
renegade789
Junior

Odeslat příspěvekod Master Awast 29. 12. 2006 14:22

Poradím ti to nejideálnější možné řešení... dej PC do jiné místnosti... ty už s tím nic víc nenaděláš... pokud tě rozptyluje i ten nejmenší svist větráčků a sem tam to zahrabání disku (pak seš na tom stejně jako já) zachrání tě pouze celopasivní PC (téměř neuskutečnitelné) nebo jiná místnost.......
I´m walking the golden path... at least I hope!?
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod V.I.P-er 29. 12. 2006 14:22

Tak jak říkám, buď chladič s větším ventilátorem, nebo spomalit ventilátory pomocí spomalovacího káblíku s odporem.
V.I.P-er
Junior

Odeslat příspěvekod tomzvule 29. 12. 2006 14:49

Resim podobny problem. Ztisoval jsem stavajici PC a neni to ono. Chci koupit casem nove a uz bych mel rad co nejvetsi klid - jak rika Master Awast nejlépe celopasivní a nebo jen jeden tichej ventilátor, ale nevím jestli je to uskutečnitelné, protože jeden ventiláror už je ve zdroji a ten to asi neuchladí ani se super pasivy na cpu a gk.
tomzvule
Junior

Odeslat příspěvekod renegade789 29. 12. 2006 16:06

Master Awast píše:... pokud tě rozptyluje i ten nejmenší svist větráčků a sem tam to zahrabání disku .......u/quote]

Ono to neni zrovna prijemny svist vetracku, ten systemovy je podstatne hlucnejsi, nez bych si predstavoval. Ale asi jsem moc narocny :roll:
renegade789
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 29. 12. 2006 20:35

PC vydávající hluk? Nemám ... teda mám, ale ne u sebe v místnosti, takže nic neslyším ...
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod 500 30. 12. 2006 01:26

X píše:PC vydávající hluk? Nemám ... teda mám, ale ne u sebe v místnosti, takže nic neslyším ...
...byl jsem namyšlenej frajer a myslel jsem si, že jsem sežral svět. Zapracoval jsem na sobě....JSEM BŮH.
500
Junior

Odeslat příspěvekod KillmanCZE 30. 12. 2006 01:37

mel bys jednu cihlu nezazdenou. vzdycky bys ji vytahl a pak zase zadelal :idea:
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
KillmanCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod quichote2000 30. 12. 2006 03:54

Master Awast píše:Poradím ti to nejideálnější možné řešení... dej PC do jiné místnosti... ty už s tím nic víc nenaděláš... pokud tě rozptyluje i ten nejmenší svist větráčků a sem tam to zahrabání disku (pak seš na tom stejně jako já) zachrání tě pouze celopasivní PC (téměř neuskutečnitelné) nebo jiná místnost.......t/quote]

Jen tak pro zajimavost k te hlucnosti, zkuste si nekdy skaknout do nejakyho shopu kde maj iMac, a uslysite, teda vlastne neuslysite nic :-)

Jinak k te hlucnosti, stejny problem mel spolubydlici, narval do toho nejaky ty penizky. Vetraky: case, hdd, procesor. Koupil takovou tu piramidkovou penu a vlepil do kompa, rozdil oproti tovarnim vetrakum tam byl, ale ted asi po cca pul roce, to rve stejne jako za stara.
Nejlepší OS = MAC OS X TIGER
quichote2000
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 30. 12. 2006 15:50

No, zazdít ho můžete, jestli bydlíte v jedné místnosti. Já ho mám na půdičce kde se suší prádlo a matka si to nemůže vynachválit, holt Prescott :lol: Nebo si z té místnosti můžete udělat saunu :lol:
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Další stránka