Problém s nahráváním TV v AVI formátu na PC

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jech 5. 12. 2007 16:33

Tvůj postup se zdá být O.K. Jakou verzi používáš? Nejnovější najdeš na http://www.razorbyte.com.au/avidemux/, tak to zkus s touhle.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bouk 5. 12. 2007 22:21

Pravda, nevím jakou mám versi, stáhnu,znovu se pokusím.
Bouk
Junior

Odeslat příspěvekod Bouk 5. 12. 2007 22:39

Super, je po problému, měl jsem 2.3 versi, výše uvedený link nějak nešlo najít, stáhl jsem odjinud v 2.4 a už to jde...Dík..
Bouk
Junior

Odeslat příspěvekod Bouk 16. 1. 2008 22:05

Zdravím, vracím se do"svého" dotazu.Prakticky všechny problémy mám vyřešené, "udělám" si prakticky všechno co potřebuju. Ale přeci jenom mám teď problém - mám nově nainstalovaná Windows, zatím jsou úplně čistá. Nainstaluji soft od AVER TV hybrid Volar. V manuálu se uvádí, že po naistalování xvid kodeku (není součástí instalačního balíku)lze ukládat do AVI. Ostatně jsem tak činil, ale v naprostém "kodekovém guláši", který vnikl v minulé instalaci, následkem experimentování. K přehrávání použiju Media Player a FFdshow.Stáhl jsem si nyní Xvid 1.1.3 je to "exový" soubor, a ještě tam bylo "zabalené" xvidcore 1.1.3.
Z pokusů v minulé instalaci W mám dojem, že spuštěním Xvid.exe dojde k instalaci do adresáře v Prog.Fil. ale Aver tuto instalaci kodeku "nevidí". Fungoval myslím až kodek z nějakého kodekpaku. Nerad bych si zase W "zasvinil" . Dojde spuštěním Xvid.exe k instalaci? Nepotřebuje AverTv k ukládání do avi ještě "něco"? a jestli se může ještě zeptat co jeto "to" xvidcore? Dík za event odpověď.
Bouk
Junior

Odeslat příspěvekod jech 17. 1. 2008 08:39

Ahoj,
XviD kodek sice zapíše nějaké věci i do "Program Files", ale ten podstatný soubor (vlastní kodek) je umístěný v C:\WINDOWS\system32\xvidvfw.dll. Také je v tomhle adresáři xvidcore.dll (zřejmě knihovna funkcí XviD kodeku) a xvid.ax (dekodér pro přehrávání). Tohle všechno se nainstaluje tím XviD instalátorem, proč tam je ten xvidcore.dll ještě jednou navíc, to opravdu netuším. Já si stahuju XviD z http://www.free-codecs.com/download/Koepi_XviD.htm.

Mělo by tedy stačit nainstalovat XviD a to je vše.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bouk 17. 1. 2008 11:30

Zdravím, myslím, že mám ten samej ale odjinud stažený. Díky za radu, nainstaluju a uvidím....
Bouk
Junior

Předchozí stránka