VLC Media Player - skvělý přehrávač

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kherold 21. 9. 2008 21:41

Všem doporučuji VLC Media Player k přehrávání všeho, od mp3 přes stream po DVD. Tento program zvládne snad všechno a to i bez kodeků.

Screenshot:
Obrázek

Oficiální web:
http://www.videolan.org/vlc/

Podporované formáty:
http://www.videolan.org/vlc/features.html

Moje hodnocení 9.5/10 :tleskani
Obrázek
kherold
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 21. 9. 2008 22:08

budu slovíčkařit...

bez "kodeků" to zvládne každej přehrávač, jelikož k přehrávání jsou potřeba dekodéry...

a ani VLC to nezvládne bez dekodérů, jen využívá svoje vlastní, interní...což taky není nic extra výjimečnýho, MediaPlayerClassic zvládá všechny obvyklý formáty za pomoci interních dekodérů, například...a to vše za zlomkové velikosti a plně portable...

devátá verze VLC sice zlepšila spouštění a běh aplikace, nicméně nejpalčivější problém, v podobě lepší konfigurace zobrazení titulků a především bolestivá konfigurace "letterboxu", přetrvává...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod kherold 21. 9. 2008 22:44

máš pravdu, nejsem tak zběhlý v těchto výrazech...
kherold
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod abeced 21. 9. 2008 22:50

Ta nova verzia az tak skvela nie je. Mne hned pri prvom pusteni prehravac spadol :-l
abeced
Junior

Odeslat příspěvekod pompo362 22. 9. 2008 00:30

Ja pouzivam GOM player, kterej funguje na pdobnym principu, ale jeho prostredi se mi libi vic. umi taky vsechno...
pompo362
Junior

Odeslat příspěvekod kohutisko 22. 9. 2008 00:51

vie VLC zobrazit vo fullscreen mode seekovaciu listu na posuvanie sa vo filme a bude na celu sirku monitora?
kohutisko
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 22. 9. 2008 02:17

umí, nebude
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod blackknight 22. 9. 2008 08:02

Já osobně také používám GOM. Je v základu hezčí, přehlednější, sice nemá tolik integrovaných filtrů, jako VLC, ale co nepřehraje GOM sám, to přehrají filtry v K-Lite codec packu.

Jinak u nejnovějšího buildu VLC (0.9.2) se mi nezobrazovalo hned video, ale musel jsem nejdříve film o kousek posunout a pak už se video zobrazilo, tak jsem VLC odinstaloval.

Jinak GOM najdete zde:

http://www.gomlab.com/eng/
blackknight
Junior

Odeslat příspěvekod tomcop 22. 9. 2008 08:31

Ja zase pouzivam KMPlayer a tiez zvlada vsetko "bez kodekov". ;-)
PC : MacBook Air (late 2010), 11.6" LCD, 2GB RAM, 128GB SSD HDD, MacOSX Snow Leopard
Mobile : Nokia N9, 64GB, White
tomcop
Junior

Odeslat příspěvekod JRD 22. 9. 2008 12:49

VLC používám ale podle mých zkušeností je lepší Media Player Classic.
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 23. 9. 2008 19:38

pouzivam ako vlc tak i KMPlayer balik kodekov ffdshow a nemam problem prehrat nic a nikdy mi ani nic nespadlo. nepoznam coje to problem z prehravanim a "zasekanim" videa a to v pohode prehram aj na plazmu hd video v mkv na nb asus.
armaman
Junior

Odeslat příspěvekod hans12 29. 9. 2008 23:34

VLC Media player sa síce na prvý pohľad zdá byť ako skvelý prehrávač,pretože dokaže prehrať temer hocičo,no má jedno obrovské mínus a to neprívetivé prostredie.
Veĺmi mi na ňom vadí hlavne to,že keď je vo Fullscreen mode a posuniem kurzor myši smerom uplne nadol obrazovky,tak sa tam automatiky nezobrazí seekovacia lišta ako u iných prehrávačov.
Intel Core 2 Duo E8200 | Gigabyte G33M-DS2R | 2x1GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition |SAPPHIRE HD 3870, 512MB DDR4+Accelero S1 rev.2 | HD Western Digital WD6400AAKS 640 GB+WD10EADS 1000GB | Zdroj Fortron 400 W (FSP 400-60THN-P)
hans12
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 30. 9. 2008 00:21

asi to máš vypnutý...hned první stránka nastavení > [x] show a controller in fullscreen
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod hans12 30. 9. 2008 01:01

Mal som staršiu verziu VLC 0.8.4a,preto mi to nešlo.Len tak zo zvedavosti som si teraz nainštaloval najnovšiu verziu a už to seekovanie vo Fullscreene ide,ale nejako sa mi to nepáči.
Nejako blbo je to tam vyriešené,teraz pre zmenu pri defaultnom nastavení pri Fullscreene neukazuje čas a ani čas pri seekovaní.
Ono to ukazuje síce čas pri inom nastavení na Fullscreen,no za cenu toho,že sa neskryje lišta,ktorá je roztiahnuta na celú spodnu stranu.
Ja už dlhšiu dobu používam KMplayer,ktorý je oveľa lepší a ovládanie je oveľa lepšie a prehľadnejšie.
Intel Core 2 Duo E8200 | Gigabyte G33M-DS2R | 2x1GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition |SAPPHIRE HD 3870, 512MB DDR4+Accelero S1 rev.2 | HD Western Digital WD6400AAKS 640 GB+WD10EADS 1000GB | Zdroj Fortron 400 W (FSP 400-60THN-P)
hans12
Junior

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 30. 9. 2008 09:40

hans12 píše:pri defaultnom nastavení pri Fullscreene neukazuje čas a ani čas pri seekovaní.

Mam 0.9.3 a pri default nastaveni normalne ukazuje cas, aj pri seekovani (screen) a lista sa schovava. Ale je fakt, ze im trvalo strasne dlho (par rokov), kym taku zakladnu vec, ako je lista pri fullscreen, konecne zaviedli. Ja som pouzival len WMP, ale musel som prejst na VLC, pretoze dokaze prehrat DTS zvuk. Inak mne jednoduche GUI vyhovuje, mne by dokonca stacili len 3 tlacitka, play, stop and pause. ^^
TheTOM_SK
Mírně pokročilý

Další stránka