Jak dostat video z VHS do PC??

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod I.Indigo 29. 9. 2008 21:30

Potřebuju sestříhat staré VHS z dovolených atd. na DVD. Jenže jak to dostat do PC?
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod I.Indigo 29. 9. 2008 21:54

Jo ještě..potřebuju to dostat do notebooku. Vždy jsem kopíroval přímo z miniDV kamery přes 1394. Žádný jiný vstup tam nemám. A stříhám v Pinnacle Studio 12.
Vyřešilo by se to tímto?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... F0000003OK

Připojit k video k S-video výstupu a přes usb k PC? Jak se to detekuje ve Windows? Jen a to třeba speciální software?
Jde o to že ten kabel není vůbec levný, tak proto ať vím. Popřípadě navrhněte nějaké řešení.
Jo a dělám to ve Vistě...takže ten kabel asi nepůjde co jsem tady uvedl :-(
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 29. 9. 2008 22:00

O tomhle jsem už četl. někdo to zkoušel. bohužel je to nějaký čas a nevím kde to bylo. Takže snad to šlo. Jen budeš mít problém se střihem, lépe řečeno s přechody a efekty. Ukládá to ve formátu mpeg a s tím si hned tak nějaká střižna neporadí. jednoduše chybějící snímky v komprimovaném videu neumí nahradit.
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 29. 9. 2008 22:20

nejlepsi je koupit do booku (nebo PC? neni mi jasne v cem to chces upravovat) nejakou TV kartu (USB, ExpressCard slot) a pres ni to prevadet. Je to ale utrpeni. Popr jestli v PC tak ti staci karta s video vstupem (oznacuji se jako VIVO - video IN a video OUT)

Vlasten pustis video a budes nahravat z jeho vystupu pres kartu do notasku v realnym case. Cili hodina videa, hodina nahravani. Zvolis si nejaky format a pak muzes upravovat. Korunovat to bude jeste to, ze jestli to budes delat v noteboooku, kde jsou disky skoro 2x pomalejsi nez klasicke v PC , tak u toho nejspis zestarnes :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod djadja 29. 9. 2008 22:51

Já to dělám přes digi kameru Sony, která má vstup pro kompozitní signál z videa - nahrát digitálně na pásku v kameře - přes kabel FireWire do PC - formát DVSoft - 1 hodina = cca 13 GB - VirtualDub - sestřihat - filtr pro deinterlaci - compession kodek DivX - na titulky a jiné ozvučení kašlu, je to moc pracné - 720x576 - 2000 až 3000 kbps - v nastavení kodeku DivX to nejlepší - 1 pass. Vypálit na DVD - většina stolních přehrávačů avi DivX zvládá. Ztráta snímků nulová.
djadja
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 1. 10. 2008 06:35

Dalši možnost: Dazzle moviecompressor 2006 (nebo možná existuje i nějaký novější model) - výhoda je, že volitelně ukládá video i v nízkokomprimovaném formátu DV, tedy stejném, jako digitální videokamera přes firewire (viz přispěvek djadja výše)

Nahrávání přes videokameru jsem už taky použil, v mém případě (kamera Panasonic s analogovým vstupem) nebylo nutno nahrávat na pásku, protože signál z analogového vstupu se v reálném čase přenáší a digitální výstup.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod glock69 6. 12. 2008 21:31

Kde může být problém, když Pinacle nenajde VIVO kartu a jako zdroj videa nabízí jen DV camcoder?
glock69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JRD 7. 12. 2008 15:32

Už zase, to nikdo neví k čemu je odkaz "hledat".

převod VHS na CD/DVD
viewtopic.php?f=939&t=927865

Ako dostat video z kamery do pc ?
viewtopic.php?f=920&t=1001970

Video z Hi8 jednoduse na DVD...
viewtopic.php?f=939&t=952017
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Pokročilý