B!B0 píše:No právě ty videa schválně nejdou stáhnout.
Většinou videa i když stáhnout "nejdou" tak stáhnout jdou (získat link ze zdrojového kódu nebo z nějaké pomůcky prohlížeče nebo zachytit nějakým způsobem stream). Bylo by asi nějlepší se nejdříve pokusit o stáhnutí videí. Nebyl by link?
human200 píše:Snad nemusím připomínat, že dnes nic než X.264 nemá smysl používat pro enkodovaní videí.
Nesmysl. Pokud někdo chce přehrávat na běžném DVD přehravači, tak proč nepoužít xvid? A navíc je xvid stále na ripování nejpoužívanějsí kodek.
human200 píše:Doporučuji encodovat plně pod 64b. Na webu jsou rady jak na to... snadné.. (x264vfw64b+64b kodeky+64b veedub+OS 64b) Získáš 10% rychlosti navíc. Těch 10% sedí přesně. Sám jsem to vyzkoušel. ...
Nevím co máš za procesor. 40minut video s tímto nastavením. I s pomalým dvojjádrem to do 24 hodin převede určitě. Navíc je to jen text, takže ten převod bude výrazně rychlejší než nějaký běžný film.
Totální nesmysl. Chceš používat 64 bit jen kvůli rychlosti? Hahaha, úspora 10%, jo? 40 minut video s tímto nastavením převedeš do 24. hodin (h264, 1040x784)? Mám tuto grafickou kartu (geforce gt 430 koupil jsem ji na aukru v lednu za 1000 kč):
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50G117Oa převádí mi full hd video i na 60 fps tudíž nějaký 40. minutový klip (1040x784, 25 fps) převede do 7 minut do formátu h264.
A co se týče velikost kbps u videa s textem, tak to záleží i na tom co je ve videu, když budeš nahrávat s x264vfw obrazovku a budeš tam jen něco psát a občas s něčím pohneš, tak ty kbps budou hodně malé (a to s velmi dobrou kvalitou), takže udávat kbps je docela nesmysl.
Jen pro porovnání jsem teď udělal test v MediaCoderu (tento program používám jen na testování):
- vstupní video: x264_Benchmark_HD (mpeg2, 1280x720, 23.976 fps, 15 mbps)
- výstupní video h264 (3000 kbps)
- PC: AMD 4x3GHz, gt 430
Výsledky:
- x264: cpu 100%, gpu 0%, rychlost převodu 1.4x, 34 fps
- h264 CUDA: cpu 50%, gpu 55%, rychlost převodu 3.2x, 77 fps
Je to jen test v tomto programu a porovnal jsem jen rychlost, ne kvalitu a ani neřeším to, že u jiných programů budou rychlosti u obou způsobu enkodování vyšší.
A ještě jeden test, když enkoduju to samé video (x264_Benchmark_HD, mpeg2, 1280x720, 23.976 fps, 30 vteřin) ale uložené nekomprimovaně jako yuv, enkoduju ho tím exe souborem na enkodování přes GPU z MediaCoderu (cudaH264Enc.exe) a načtu si ho nejdřív do RAM, tak to enkodování přes GPU u tohoto yuv videa trvá kolem 5,6 vteřiny přesně, což je rychlost 5,33x a 127,7 fps (video 1280x720, 23.976 fps, výsledný formát h264). Můžete vyzkoušet

... kdo bude mít nějakou herní nvidia grafiku, tak to enkodování už bude spíš rychlostí blesku (gt 430 má 96 cuda jader, např. gtx 560 má 384 cuda jader).
human200 píše:Nezapomeň na 2průchodový mod
Absoulutní nesmysl. K čemu to? Stačí jeden průchod a nastavení enkodování na konstantní kvalitu. Kodek si vhodné bitrate podle náročnosti scén upravuje sám a není potřeba dělat nějaký ošahávací průchod. Dva pruchody = ZBYTEČNOST!
human200 píše:Máš tam zvukovou stopu na 128Kbps. Tak toto rozhodně sraž na polovinu. (možná by jsi se mohl toho nebát a zkusit si to dát ještě níže)
Použij jednoduchý Lame Drop. Nastav si tam nejvyšší kvalitu pro převod.. a Hlavně VBR.. (variabilní datový tok) Je to prezentace, takže 64Kbps bude zvuk kvalitní až zbytečně dost.
Ty k h264 cpeš lame (mp3)? Zvláštní. Lame (mp3) je u nízkých bitrate nepoužitelné. Já doporučuju AAC (Nero AAC kodek)
http://www.nero.com/eng/downloads-nerod ... -codec.php (využívá ho např. megui, mediacoder atd.). I písničky v datovém toku pod 30 kbps stereo jsou v AAC (enkodované s Nero AAC kodekem, např. q nastaveno na 0.12) hodně kvalitní a poslouchatelné, tipnul bych, že když pustíš méně náročnému posluchači 30kbps stereo (Nero AAC) a třeba tutéž písničku ve flacu, nepozná rozdíl. Zato 30 kbps Lame (mp3) mu urve uši.
human200 píše:.... lol ... Když něčemu nerozumím raději neradím snad né? Ale jsme v Česku je to poznat.
.... lol ... Když něčemu nerozumím raději neradím snad né? Ale jsme v Česku je to poznat
Tím neříkám, že tomu rozumím já, tím chci jen říct, že ty tu hážeš machry a jseš úplně mimo!