Goldwave nepodporuje formát mp3

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod gemini17 20. 4. 2023 17:49

Dobrý den, na novém notebooku mi nefunguje Goldwave i další programy pro práci s MP3. Hlásí mi to, že soubor neexistuje nebo program nepodporuje tento formát. Přitom některý soubor MP3 v programu jde otevřít, ale většina nejdou. Hledala jsem na googlu, našla jsem info, že je chyba v L3CODECA.ACM. Tomu nerozumím a nevím, co s tím. Zkusila jsem si stáhnout jiný program - MP3EditorforFree, ale i tady je stejná hláška - soubor neexistuje, nepodporuje tento formát. Poradíte někdo? Děkuji.
gemini17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sodrak 21. 4. 2023 16:44

Uploadnite niekam niektorý súbor *.mp3, ktorý vám nejde otvoriť. Pozriem sa na to.
Predpokladám, že problém bude iba v diakritike, alebo nepovolených znakoch v názve súboru *.mp3
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod gemini17 23. 4. 2023 08:36

To mě napadlo taky jako první. tak jsem upravila název, aby bylo jen to základní - bez háčků, čárek, mezer, například jenom čísla, ale nepodařilo se. Zatímco když tam vložím nějakou písničku nebo pohádku v mp3, není problém.... Nepodařilo se mi sem vložit nějaký soubor - přes přílohu. Nevím proč.
gemini17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 4. 2023 09:00

Nepodarilo se Ti to kvuli limitu velikosti.

Kazdopadne - zkousela jsi, jestli nemas "rozbite" kodeky? Na jinych pocitacich se imo i ty soubory, ktere se Tobe neoteviraji, normalne otevrou => svuj problem dost mozna vyresis instalaci nejakeho codec packu, napriklad k-lite.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod gemini17 23. 4. 2023 11:00

Můžeš mi prosím trochu přiblížit, co a jak mám nainstalovat? Tohle je pro mě drobet neuchopitelné. Děkuji.
gemini17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 4. 2023 11:22

Zkus uchopit odkaz.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod gemini17 23. 4. 2023 12:11

Děkuji, stáhla jsem si to, nainstalovala, ntb restartovala... a pořád to samé. Je mi jasné, že zádrhel bude někde v nastavení ntb, třeba tam něco schází nebo přebývá. Hodně nahrávám na diktafon a pak samozřejmě potřebuju nahrávku upravit, sestříhat atd, a zvláštní je, že nějaké moje nahrávky jdou upravit a některé mi ten prg nevezme. Takže nemůže být ani problém v tom, že by diktafon zpracovával mp3 v jiném režimu....A v čem jsou odlišné ty písničky nebo pohádky od ostatních mp3 souborů? Asi by to chtělo nějakou diagnostiku ntb, ale nevím jakou a pak co s tím.....
gemini17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 24. 4. 2023 09:54

To by mělo stačit stáhnout samotný ten soubor a umístit ho do C:\Windows\System32\ - https://www.solvusoft.com/en/files/erro ... odeca-acm/
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 25. 4. 2023 11:09

gemini17:

Kdysi hodně dávno jsem Goldwave používal, tak jsem celkem v obraze :-)

Ten odkaz od KineCZek ti určitě pomoct nemůže, protože v K-Lite Full:
https://codecguide.com/features_full.htm
není žádný kodek na mp3.
Ten je až v K-Lite Mega:
https://codecguide.com/features_mega.htm
konkrétně
(ACM) MP3 (LAME) [version 3.99.5] [x86]
Jednak je to 32bit verze (aktuální verze Goldwave je 64bitová) a jednak Goldwave používá Lame ve formě dll.

To, co radil eviljack s nakopírováním L3codeca.acm ani nezkoušej, L3codeca.acm už Windows obsahuje a tady ten zásah je naboření systému.

Takže co s tím?
Jaký Windows používáš? Např. uveď Windows 10 Pro 64bit 19045.2846
najdeš to ve Start / Nastavení / Systém / O aplikaci
Jakou verzi Goldwave používáš? Aktuální verze je 6.75 a je 64bitová, starší verze 5.70 je 32bitová. Ta aktuální má přiložený Lame dll (LAME_ENC.DLL), ta starší ne, ale má odkaz na stažení z webu Goldwave pokud se pokusíš o uložení mp3 jako Lame, případně dll Lame jsou tu:
https://www.videohelp.com/software/Lame-MP3
Do starší verze patří ta 32bitová dll. Co si pamatuju, tak bylo vhodné mít tu Lame dll přiloženou pokud přiložená není.
Ale i tak nějak nerozumím tomu proč ti nejde načítat mp3, jak už tu psal Sodrak, někam nějakou mp3, která ti nejde načíst, uploadni, pokud to nejde sem tak třeba na uloz.to a dej sem odkaz. Je možné, že máš ty mp3 nějaké vadné a jdou nějak pořešit aby vadné nebyli a šli načíst, ale poradit jak by chtělo nějakou tu mp3 mít a zkoušet, jenže žádnou jsi zatím nedodala...
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod gemini17 25. 4. 2023 17:31

Ahoj, děkuji za obsáhlou odpověď. Mám Windows 10 Home 64 bit 19045.2846..... Co se týká souborů, které jdou otevřít a které nejdou, je tu jedna velká záhada. Soubory mám uložené samozřejmě ve složkách a v jednotlivých adresářích. Když jsem jeden z nich, který otevřít nešel, zkopírovala na plochu a tam ho zkusila otevřít v programu, otevřel se, v původním umístění nešel.... Zkoušela jsem to i s jinými soubory. Některý na ploše byl Ok, jiný ne. Takže vidím, že problém bude ještě někde jinde. A to mi hlava nebere.... Gold Wave používám starší verzi 5.12, která mi vyhovuje víc než ta nová. Je jednoduchá, přehledná a dobře se s ní pracuje. Ale kdybys namítal, že je to touhle verzí, tak ne. Protože na předchozím ntb, na kterém jsem měla ty samé Windows, mi tahle starší verze programu šla perfektně, to až tady se to takhle seká... Asi to budu muset vzdát, protože takhle na dálku to asi rozlousknout nejde. Ale děkuji za nápomocnou "ruku" :-).
gemini17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krakatoa 25. 4. 2023 18:09

gemini17:
S těmi verzemi jsem se ptal kvůli případnému testování aby se to zkoušelo s tím co máš ty.
Jako i ta verze 5.12 by měla nejspíš fungovat normálně, i když je hodně stará.
To je zvláštní, že ti to někdy nejde otevřít a někdy jde, těžko říct čím to může být, mně to hlava taky nebere :-)
Naposledy upravil Krakatoa dne 25. 4. 2023 18:59, celkově upraveno 1
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod gemini17 25. 4. 2023 18:39

Je to fakt záhada a nerozumím tomu. Ale asi budu muset zkoušet ten "závadný" soubor dát na plochu a uvidím, jestli ho gold wave schroupne nebo ne.... Zkusila jsem víc souborů, co jsem přenesla na plochu, a fakt některé jdou a některé ne..... A přitom jiné otevírám z původního umístění v adresářích, a ty jdou v pohodě. ..... No nic, , alespoň že se něco podařilo a třeba časem přijdu na to, proč se to takhle seká. ;-)
gemini17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krakatoa 25. 4. 2023 18:58

gemini17:
Přece jen zkus uploadnout na uloz.to nějakou mp3, která ti třeba nejde vůbec otevřít :-)
Zkusím jak je na tom u mě. :-)
Krakatoa
Junior