MPC HC

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aurum 21. 4. 2024 20:39

Zdravím, chci se zeptat na program pro Windows a to Media Player Classic. Používám ho spoustu let, takže jde o návyk, ale údajně se přestal vyvíjet v roce 2017. Zkusil jsem VLC, možná je dokonalejší, ale chybí mi tam něco, co má MPC. Třeba myškou kliknout na obrazovku pro zastavení, jednodušší nalezení bitrate ve vlastnostech apod. Nalezl jsem nějaké verze programu jako 2.2.1, ale to asi bude nějaký soukromý vývoj a defender mě varuje. Jak je to tedy s tím MPC? Anebo, kdyby někdo věděl, jak nastavit ve VLC klikem myšky v obraze zastavení, rychlé nalezení bitrate prohlíženého videa, budu moc rád.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 21. 4. 2024 21:11

Vyvíjená verze je MPC-BE.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 21. 4. 2024 21:31

Děkuju ti, vyzkouším. Prozatím jsem nahodil tuto: MPC-HC.2.2.1.x64, jede v pohodě, ale není oficiální, tak snad nenatáhnu nějakou breberu.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 21. 4. 2024 21:46

U VLC jsou informace pod Ctrl+I a v nastavení lze zapnout gesta myši.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 21. 4. 2024 22:00

Ano, gesta myši tam jsou, ale fci kliknutí na obrazovku a její zastavení-spuštění jsem tam nenašel.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 23. 4. 2024 00:18

Kliknutí a držení, pak rychle levá/pravá nebo opačně - jako byste maloval > nebo <
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 23. 4. 2024 10:47

aurum píše:Ano, gesta myši tam jsou, ale fci kliknutí na obrazovku a její zastavení-spuštění jsem tam nenašel.

Funkci lze dodat pluginem - https://github.com/nurupo/vlc-pause-click-plugin.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 2. 5. 2024 22:37

to r34ktor: Prosím tě, asi něco dělám špatně s tím pluginem. Mám VLC 3.0.20, stáhnul jsem plugin vlc-3.0-64bit-win.zip (libpause_click_plugin.dll), nakopíroval jsem soubor do složky PF / VideoLAN / VLC. Fce zastavení obrazu na klik myši nefunguje. Dělám něco zle? Třeba až pak to ještě v programu někde povolit?
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 5. 2024 00:24

Plugin musíš nakopírovat do složky X:\Program Files\VideoLAN\VLC\plugins.

Poté ho musíš aktivovat v nastavení (Ctrl+P) v Rozhraní > Rozhraní vstupů
VLC_Pause_Click_1.png

a Video > Filtry
VLC_Pause_Click_2.png

Detailní nastavení lze provést ve Video > Filtry > Pause click
VLC_Pause_Click_3.png

Aby se změny projevily, je třeba po uložení nastavení VLC zavřít a znovu otevřít.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dreamer 4. 5. 2024 12:22

Povodne som nechcel reagovat, ale ked si bol zvyknuty na MPC HC, tak preco si nepresiel na MPC BE, ktory bol navrhnuty hned v prvej reakcii? Ten ma presne tu pauzu kliknutim.

Ked uz menis prehravac, tak preco prave VLC a zlozito riesit veci pluginmi - a nie spominany MPC-BE, alebo PotPlayer? Bitrate je mozne vyvolat jedinou klavesou ako OSD.

Mozno by si mohol napisat, co potrebujes v prehravaci, mas klasicku mys, alebo notebook bez mysi? Sledujes videa na celej obrazovke, v okne, alebo na druhom displeji?

Ja este navrhnem HotkeyP a mysie skratky, zjednodusene bocne tlacidla mysi su ako Shift a Ctrl a dalsie tlacidla a koliesko pouzivam spolu, takto funguju podobne, ako multimedialne klavesy, funguju aj bez toho, aby sa presuval kurzor mysi nad okno s videom, funguju aj pre audio, ovladam tak funkcie ako pauza, pretacanie, hlasitost a pod.
Dreamer
Dreamer
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 5. 5. 2024 20:04

to Dreamer: Ano, já na MPC-BE přešel, chválím si ho. Na VLC se mi zase líbí trochu jiné prostředí a nějaké fce. Jen ta stopka mi tam chyběla. Proč bych taky nemohl umět ovládat oba prřehrávače, že?

to r34ktor: Díky moc, vyzkouším.
aurum
Junior