Bezstratova konverzia mp4 do avi

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pitcairn 8. 3. 2006 03:40

Potrebujem pls poradit akym programom je mozne previest bezstratovu konverziu mp4 do avi a pritom si vybrat zvukovu stopu (lebo mp4 ich moze obsahovat viac) a este potrebujem z tej mp4 vytiahnut aj titulky (do sub alebo srt)...
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod jech 8. 3. 2006 08:16

Zkus YAMB.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pitcairn 8. 3. 2006 12:25

jech píše:Zkus YAMB.

Skusil som... a nejde to... robim to samozrejme cez Extract... dam tam mp4 subor... zaskrtnem do avi... dam Extract a vypise chybu:
Track ID 1 is not MPEG-4 Visual - cannot extract to AVI
Error: BitStream Not Compliant
...skusal som aj nie global, ale jednotlive tracky... lebo prave to potrebujem... ale stale ta chyba... :?
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod jech 8. 3. 2006 20:20

Hm, nepříjemný. A co na to řeknou programy MKVToolnix a MP4Cam2AVI?
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pitcairn 9. 3. 2006 00:53

Tak som vyskusal ten MP4Cam2Avi... celkom dobry a jednoduchy program... no potreboval by som moznost vyberu zvukovej stopy... to asi tento program neponuka a takisto extrahovanie titulkov z mp4 formatu... inac je tu maly problem aj s vystupnym videom kde sa pri prestrihoch objavuju stvorce... dobra je jedine rychlost konverzie...
No a ten prvy MKVToolnix som takisto chcel vyskusat ale z toho mnozstva suborov som si nevedel vybrat ten spravny na stiahnutie a nakoniec som stiahol daky s divnou priponou (rmb alebo take nieco... hned som mazal)...
Naposledy upravil pitcairn dne 9. 3. 2006 02:05, celkově upraveno 1
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 9. 3. 2006 01:00

No, nevim jestli to vůbec bude možný. Pokud to někdo dělal do MP4 tak k tomu asi měl nějakej důvod. Nejspíš to bude AVC, který do avi prostě nejde.
KillerZero
Junior

Odeslat příspěvekod pitcairn 9. 3. 2006 01:03

Ale ide to len ten film ma dve zvukove stopy (CZ a EN) a po konverzii do avi mi vzdy spravi tu cesku... a neviem ako vy ale ja radsej si pozriem film v originale s titulkami ako s dabingom...
A potrebujem to preto lebo DVD prehravac mi format mp4 neprehrava... A dovod preco to dany clovek robil do mp4 je lebo je to jediny sposob kompresie DVD s moznymi viacerymi audio stopami a titulkami, ktory pozna a aj ja
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod pitcairn 9. 3. 2006 02:40

Tak znova... skusal som vsetky mozne mp4 subory co mam a prisiel som na to ze niektore islo konvertovat bez preblemov... cize vo vystupnom avi neboli ziadne stvorce... a v tych kde pri konverzii naslo frozen frames boli aj tie stvorce... takze co s tym???
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod Chupacabras 9. 3. 2006 09:32

pitcairn píše:A dovod preco to dany clovek robil do mp4 je lebo je to jediny sposob kompresie DVD s moznymi viacerymi audio stopami a titulkami, ktory pozna a aj ja

Viaceré zvukové stopy idú v pohode aj v avi (a pri prehrávaní sa dajú pochopiteľne aj prepínať). Čo sa týka titulkov, myslím, že divx6 podporuje aj vloženie titulkov do avi (čo sa týka titulkov, pre mňa osobne je lepšie ich mať v samostatných textových súboroch)
Chupacabras
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pitcairn 9. 3. 2006 12:37

Tak o tom pocujem prvy krat ze v avi ide viacero zvukovych stop... :shock: ...a tie titulky chcem prave dostat mimo toho povodneho suboru... do sub alebo srt
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod Chupacabras 9. 3. 2006 13:03

Použi buď VirtualDubMod, alebo avimux. Ide to úplne v pohode a pri prehrávaní v dvd/divx playeri sa dajú tie stopy prepínať (tak isto ako pri prehrávaní klasického dvd)...
Chupacabras
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pitcairn 9. 3. 2006 17:18

A potom mi tie zvukove stopy rozpozna aj DVD prehravac :?:
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod jech 10. 3. 2006 21:45

pitcairn> Jak který přehávač, spíš ale neumí. Na PC to je bez problémů. DivX má vlastní kontejner zvaný divx, což je hack AVI a umí titulky i menu. V praxi jsem to ale ještě neviděl a nemá to nic společnýho s DivX 6 kodekem.

Další kontejner kromě MP4, který umí bez problémů víc zvukovych a titulkovych stop je MKV. K převodu do něj právě slouží ten MKVToolnix. Takže moje idea byla, převést to do MKV a potom to z toho vyextrahovat do RAW. AVI-Mux GUI už to potom spojí do AVI. MKVToolnix si doporučuju stáhnout pro Windows a ne pro Linux, potom se nediv, že to má divný koncovky :-) Sroluj v downloadu úplně až dolů a stáhni si instalátor (.exe) a runtime knihovny (.rar).

Ale spíš mi šlo o otestování toho MP4 souboru, jestli není poškozený.

Pokud je komprese MPEG-4 AVC, lze ji použít i v AVI, ale není to vhodné. Navíc to stejně žádný stolní přehrávač nedekóduje, takže to nemá vůbec smysl. Kompresi videa můžeš ověřit programem MediaInfo GUI.

A poslední věc - umíš s GraphEditem? Tam by taky mělo jít ten MP4 překonvertovat.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pitcairn 14. 3. 2006 03:02

Tak som to skusil cez to MKVToolnix... :idea: vybral som samostatne video a samostatne audio... a potom som to v AVI-Mux GUI spojil... ale slo mi vytvorit len Matroska video subor (mkv)... ten uz ok... len cim mi ho najrychlejsie a bez zbytocnych kompresii do avi :?: uz som skusal zohnat MKV Extract GUI... ale neviem kde ho zohnat a googlovat som tiez skusal...
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod Yusaku 14. 3. 2006 09:16

pitcairn píše:uz som skusal zohnat MKV Extract GUI... ale neviem kde ho zohnat a googlovat som tiez skusal...

Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazne?

http://www.google.com/search?q=mkvextra ... S:official
Yusaku
Kolemjdoucí

Další stránka