Bezstratova konverzia mp4 do avi

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pitcairn 14. 3. 2006 12:50

Yusaku píše:
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazne?

http://www.google.com/search?q=mkvextra ... S:official

Fakt... len tiez mi vyhodilo vsetky mozne stranky len nie v english a tak som nevedel kde z konope... ale uz som nieco nasiel... dik
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod Yusaku 14. 3. 2006 13:36

Ja nevim, ale me spravny odkaz google nabizi na prvnim miste: http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=73819

Jestli vidis neco jineho, pravdepodobne te google zaradil podle IP adresy spatne a bylo by dobre si to v nastaveni opravit.
Yusaku
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pitcairn 14. 3. 2006 20:16

Tak som sa tym vsetkym nejako prehryzol... ale vo vyslednom avi je audio bitrate len 80 kbps a mne sa nezda ze by taky slaby bol aj v povodnom mp4... tak teraz zhanam nejaky soft na to aby som mohol ten bitrate na mp4 skontrolovat...
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod jech 14. 3. 2006 22:39

Zkus MediaInfo GUI
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pitcairn 14. 3. 2006 23:42

Velka vdaka... :wink:
Inac ten prevod mp4 do avi som nakoniec zvladol len takymto "skrabanim sa pravou rukou ponad hlavu za lavym uchom"... som si napisal aj postup aby som to nezabudol...
:?
V MKV Merge nacitat MP4... vybrat video a daku zvukovu stupu... ulozi sa to do formatu MKV...
V AVI-Mux nacitat MKV... je to potrebne pre spravnu naslednu konverziu (neviem preco ale ked som vynechal najprv tento krok tak mi nasledne neslo extrahovat video, len audio)... znova sa subor ulozi do MKV...
V MKV Extract nacitat upravene MKV... program rozdeli subor na video AVI a audio AAC...
V AVI-Mux nacitat Video AVI a audio AAC... program vytvori vysledne AVI spojenim vstupnych suborov...
No a s tymto som zabil asi cely den kym to slo v poho... :roll:
pitcairn
Junior

Odeslat příspěvekod Yusaku 15. 3. 2006 22:04

Tipnul bych si, ze ten dvoji prevod mkv>mkv by sis mohl odpustit, kdybys na extrakci videa pouzil mkv2vfr z haaliho stranky (pokud nebude nekde nejaky dalsi problem). Navic v pripade, ze MP4ka je VFR a tudiz nejde do AVI prevest se to alespon nejak dozvis.
Yusaku
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matho83 18. 3. 2007 14:33

zapasim s niecim podobnym MPEG-4 AVC, vobec sa v tom nevyznam
v pc som to otvoril cez VLC media player, potom som to previedol cez MP4Cam2Avi , v divx prehravaci to nejde aj tak
v pc to vyhodi hlasku "nelze najit dekomprimacni modul vids:divx. Video nebude k dispozici"
jedna sa o H.264 s AAC

cez media info ukazuje pri tom prerobenom subore cez MP4Cam2Avi

Divx (BVOP) mpeg-1 audio layer3

skusim to este cez virtualdub previest? alebo ako treba postupovat
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
Junior

Odeslat příspěvekod jech 18. 3. 2007 18:20

Předně to video z MP4Cam2AVI vypadá parametrama O.K. Umí vůbec ten stolní přehrávač MPEG-4? Možná je problém jenom ve FourCC kódu.

Já bych na tu konverzi zkusil použít Avidemux. Nastavim potřebné parametry - MPEG-4 (lavc) nebo XviD pro video, LAME MP3 pro zvuk a AVI kontejner. Uložim to a mělo by být vymalováno.

Je ale také otázkou, jaké má původní video rozlišení. Není to víc než zvládne přehrávač (obvykle 720x576)?
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matho83 23. 3. 2007 17:16

dik moc, skusim do buducna aj ten program
rozlisenie je 768*568, tak teraz neviem, ci je to video ok, alebo nie, s inymi videami nemam problem
asi bude problem s rozlisenim :-?

EDIT: a toto napise VD pri otvoreni
Obrázek

edit2: tak som pouzil Avidemux, zmenil rozlisenie a vsetko ide ako ma :-B , verziu 2.3 ani nespustilo, 2.1 OK
Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 24. 3. 2007 18:39

to je normální že virtualdub takhle blbne
KillerZero
Junior

Odeslat příspěvekod jech 1. 4. 2007 18:23

VirtualDub neblbne, ale hlásí, že audio je asi VBR a ptá se, zda to má přepsat na CBR. Pokud zvolíš, že jo a zvuk je opravdu VBR, tak se rozjede s obrazem. AVI formát totiž neumožňuje korektně uložit VBR zvuk.
jech
Pokročilý

Předchozí stránka