Zjištění kodeku

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod al.ish 26. 5. 2006 22:49

des_v_ocich píše:nejdřív jsem zkusil dát ffdshow, pak odinstaloval a zkusil CCCP.C/quote]

Ovsem zasadni vec - Odinstaloval jsi predtim Codecpack All in1?

Btw: CCCP je de facto prednastavene FFDShow + prehravace, VobSub apod.
al.ish
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod des_v_ocich 27. 5. 2006 10:08

jj, odinstaloval jsem všechno. teda, laicky řečeno, všechny kodeky, co byly uvedený v tom WinXP menu- Přidat nebo odebrat programy
des_v_ocich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Epe 27. 5. 2006 10:16

Podobny problem mam taky, ale u prehravani videa WMV. Kdyz to otevru ve windows media playeru tak je video jen zeleny, zvuk normalne bezi. Staci kdyz otevru video v BSPLAYERu. Tak nevim jestli ti to pomuze kdyz je tohle AVIcko resp. XviD.
Epe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jech 27. 5. 2006 20:38

des_v_ocich píše:jj, odinstaloval jsem všechno. teda, laicky řečeno, všechny kodeky, co byly uvedený v tom WinXP menu- Přidat nebo odebrat programyo/quote]

Musíš zjistit, jaký dekoder se Ti pro přehrávání filmu používá. Podívej se na můj návod na odstavec "řešení problémů".
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dodolo 29. 5. 2006 01:13

Videoinspector
dodolo
Junior

Odeslat příspěvekod cieluch 29. 5. 2006 06:49

Pro zjištění,jaké kodeky mámv počítači již nainstalované doporučuji: Start | Spustit a zde zadat wmic. Otevře se dosovské okno a v něm zadej:
path Win32_CodecFile get name, filename, description
Po stisknutí klávesy Enter zobrazí Windows seznam nainstalovaných souborů kodeků. U některých je v části „Description“ uvedeno i podrobné označení. Toto je postup kterým zjistíš, které tam už máš.
Notebook UMAX ActionBook 57T,Celeron 2,00GHz,1x 256MB RAM,1x512MB RAM,MS Windows XP Professional SP2,ADSL-Internet Expres
cieluch
Poslední varování

Odeslat příspěvekod timpo 29. 5. 2006 08:07

skus VLC alternativu (aspon na win :) ) http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html
[/img]
timpo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jech 29. 5. 2006 09:27

cieluch> To lze udělat i mnohem pohodlněji pomocí programů mmcompview, GSpot nebo DirectShow Filter Manager.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cieluch 29. 5. 2006 10:10

jech píše:cieluch> To lze udělat i mnohem pohodlněji pomocí programů mmcompview, GSpot nebo DirectShow Filter Manager.g/quote]

Zdravím,postup jsem napsal pro uživatele,co nedisponují tebou vypsanými aplikacemi
Notebook UMAX ActionBook 57T,Celeron 2,00GHz,1x 256MB RAM,1x512MB RAM,MS Windows XP Professional SP2,ADSL-Internet Expres
cieluch
Poslední varování

Odeslat příspěvekod x-DoDo 29. 5. 2006 12:35

nuz skus VLC player a nepotrebujes instalovat ziadne kodeky :)
x-DoDo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sislik 29. 5. 2006 12:47

nebo mplayer, ten pouziva taky vlastni kodeky
jeslti chces GUI, tak doporucuju MPUI
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod diablik 29. 5. 2006 13:12

ak pouzivate codec packy moze nastat situacia ze sa vam kodeky biju....osobne mam odskusane a funguje vyborne, jedina vec co nejde je DVDcko, ale na to staci pouzit napriklad bsplayer:LINK
odporucam odinstalovat vsetky kodeky co mas a potom pokracovat podla navodu...
diablik
Junior

Odeslat příspěvekod jech 29. 5. 2006 19:13

diablik> Proč by nešlo DVD? MPC hraje DVD bez potřeby jakýchkoliv systemových dekoderů. Pozue přehrávače ZoomPlayer a BSPlayer blokují (pokud nejsou cracklé nebo koupené) přehrávání DVD. Dokonce i přes FFDShow už jsem přehrávání DVD rozběhal, ale zatím to moc spolehlivě nefunguje.

VŠICHNI> Nedoporučujte prosím nikomu odinstalovávat nebo instalovat kodeky. Kodeky se používají pouze při konverzi videa (například ve VirtualDubu). Pro přehrávání videa se používají DirectShow filtry. Je to obrovský rozdíl. Pokud si nainstalujete například FFDShow, zjistíte, že má separátní nastavení pro VfW (kodeky). Pokud tedy nějaký kodek (kompresi) povolíte ve video dekoderu, ale zakážete ve VfW, bude takové video sice hrát ve všech DirectShow přehrávačích, ale neotevřete jej ve VirtualDubu (pokud tedy nemáte nainstalovaný alternativní kodek, který se použije). Většina instalátorů (FFDShow, DivX, XviD) obsahuje jak DS filtry, tak i kodeky, proto to plno lidí nerozlišuje. Ale je třeba vědět o tom, že ve Windows existují 2 systémy - VfW kodeky a DirectShow filtry. Pro přehrávání videa Vás zajímají pouze filtry, kodeky nepotřebujete!
jech
Pokročilý

Předchozí stránka