Převod Wmv do Avi.

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod deluX 17. 8. 2006 15:15

Zdravim odborniky na prevod videa. Stahl jsem si z ct1 strem video o velikosti 400mb . pokousim se jej prevest v Total Video converter 2.6 do avi ale vytvori mi 40mb soubor a kvalita *****.
Mate nekdo zkusenosti s timto programkem a jeho nastavenim???
diky Jiří
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod duch 17. 8. 2006 15:40

No ak to video nie je DRM tak ja by som odporucil avidemux (alebo virtualdubmod aleno nundub), je to sice trocha pomala bestia, ale prekonvertuje vsetko do vsetkoeho, z milion moznostami nastavenia a pod.
Dalsia vec avi je len kontainer to znamena ze sa treba rozhodnut pre spravny enkoder (Xvid, divx, h236 a pod) dalej Ide o nastavenia rozlisenia toho videa a hlavne bitrate.
Ja by som si zistil ake ma video rozlisenie aky je bitrate videa a audia. Nasledne by som konvertval Do Xvidu alebo DivXu pri zachovani danej bitrate alebo o nieco cca o 20-60% vyssej, co sa tyka audia, zalezi od vstupneho typu ak je to ac3 teda 5+1 alebo 6+1 a clovek si chce ponechat kvalitu odporucam nemenit, ak nie je tak trab dat bud MP3 a minimalne 192kbs alebo ogg (ma lepie vysky a stredne tony, mp3 su trocha plechovejsie, ale je to len otazka subjektivneho pocuvania), samozrejme ako by to malo byt do divxplayer tak to mp3. AK tie do stoloveho prehravaca odporucam pouzit pal teda 25FPS
Dalsie riesenie je rovno z toho urobit DVD ale na to je iny soft.
duch
Junior

Odeslat příspěvekod jech 17. 8. 2006 16:58

duch
Ani jeden z programů, který zmiňuješ ASF/WVM neotevře.

deluX
Stáhni si VirtualDub MPEG-2, pokud nemáš WMV, kodeky, tak je doinstaluj. Potom to ve VD zkomprimuj - můj návod.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nargon 17. 8. 2006 17:18

zkus tohle
http://www.blazemp.com/convert_wmv_to_avi.htm

Byla to jedna z prvnich veci, ktere google nasel. Mozna to bude fungovat.
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod duch 17. 8. 2006 19:05

Ano mas pravdu, len som si neuvedomil ze ten avidemux so si sam skompiloval na to aby vedel nacitat wmv (samorejme bez drm), inak tusim VLC player to dokaze aj prekonvertovat ale to som si nie uplne isty
duch
Junior

Odeslat příspěvekod deluX 6. 9. 2006 16:58

Pánové takže vlastně nevím jak na to. Zde jsem stahl prvni vec ktera byla mozna http://www.blazemp.com/convert_wmv_to_avi.htm

ale stejne nejsem spokojený. Blaze Media Pro. Chybí me tam nastaveni kvality atd. Kdyz jsem to prevedl do avi tak zustal obraz stejny jen se zvetsila velikost z 400mb na 900. Poradte mi nekdo jak na to. napr. uvolnete se prosim trva cca 35 minut a ma to 350mb a je to jako fotka v divx. Muj problem ma 25 minut a nejak mi to nejde.
Nemuze byt problem v tom ze je jiz stahle ne moc kvalitni video?? diky vsem
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod cache 6. 9. 2006 17:12

Stiahni si a nainstaluj AviSynth 2.5

Vytvor si takyto viedo.avs subor:

DirectShowSource("video.wmv", convertfps=true)

Potom video.avs otvor vo VirtualDubMod a pokracuj v konverzii podla navodov na obsluhu VirtualDubModu..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jech 7. 9. 2006 07:09

deluX
Zkoušel jsi VD MPEG-2? Četl jsi ten můj návod? Na co to tu potom radim, když to nečteš. Na všechny Tvoje dotazy by si tam našel odpověď.

cache
Já bych to udělal také takhle (přes AviSynth), ale pro laika je podle mě lepší VD MPEG-2, který umí ASF otevřít (pokud jsou nainstalovaný kodeky).
jech
Pokročilý