Photoshop - průhlednost

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod T3SS 18. 9. 2006 15:46

Moc s PS neumím a mám problémek: když chci z jednoho okna, kde mám vytvořený obdélníkový výběr s kulatými rohy a chci ho překopírovat do okna druhého, tak se mi překopíruje s průhledností okolo okrajů, která tam být nemá. Nevíte jak někde nastavit aby to tak nebylo? dřív to šlo normálně...
ukázka:
Obrázek

Doufám, že mi poradíte co nejdřív, předem díky :wink:
"640kB musí stačit každému" (c) Bill Gates
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod el-codeas 19. 9. 2006 15:17

Jasně, je to položka Feather // Prolnutí
Pokud ji dáš na 0, tak to vytváří ostré přechody

Čím větší zadáš číslo, tím více se sice okraje zakulatí,ale tak pouze znázornují že tam je to prolnutí.. tzn. tímto výběr s kulatými rohy neuděláš..
el-codeas
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 19. 9. 2006 16:13

jj :wink:
protože se nejedná o výběr se zakulacenými rohy, ale právě o prolnutí :)
HP Pavilion PC Elite HPE-130cs,i7-860,8GB DDR3, 1500GB,DVDRW,GT260 ...Win7 64-bit
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod T3SS 19. 9. 2006 16:42

jo díky :wink: já myslel že se takhle dá udělat obdélníkový výběr se zakulacenými rohy, takže musím přijít na jiný způsob - v PS sem trochu lamka
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 19. 9. 2006 17:26

tak to jsme už dva :lol:
Obdélníkový výběr s oblými rohy jde určitě Adobe ImageReady..
V PS jsem nic podobnéno nenašel (ale netrvdím, že to tam není :-) )-
je možná libovolná transformace, ale to mi připadá strašně zdlouhavé..

Ale neber to jako bernou minci...třeba poradí někdo znalejší :-)

A když se tady takový nenajde, koukni na :
http://forum.grafika.cz/
HP Pavilion PC Elite HPE-130cs,i7-860,8GB DDR3, 1500GB,DVDRW,GT260 ...Win7 64-bit
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod T3SS 19. 9. 2006 17:39

je divné že nikde není volba takového výběru. ale vím jak na to, stačí udělat čtyři kružnice za současného držení shiftu a spojit je opět se shiftem. výsledný výběr pak lze transformovat a uložit a později použít...

edit: jo na to fórum sem chtěl napsat, ale tam ti moc neporadí, protože si většinou myslí že jsou mistři světa a když někdo kdo neumí základní věc ve phtoshopu tak se mu vysmějou :roll:
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod malcolmX 19. 9. 2006 17:48

"[b]rounded rectangle[/b]" vyber (obdelnik s oblymi rohy) prece muzete udelat lehce v [b]ImageReady[/b], ktery byste mel/mohl mit nainstalovany spolu s Photoshopem...
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 19. 9. 2006 19:15

malcolmX píše:"rounded rectangle" vyber (obdelnik s oblymi rohy) prece muzete udelat lehce v ImageReady, ktery byste mel/mohl mit nainstalovany spolu s Photoshopem...

to jsem nabízel výše :lol:
Naposledy upravil Pritel dne 19. 9. 2006 19:29, celkově upraveno 1
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 19. 9. 2006 19:27

T3SS píše:je divné že nikde není volba takového výběru. ale vím jak na to, stačí udělat čtyři kružnice za současného držení shiftu a spojit je opět se shiftem. výsledný výběr pak lze transformovat a uložit a později použít...

edit: jo na to fórum sem chtěl napsat, ale tam ti moc neporadí, protože si většinou myslí že jsou mistři světa a když někdo kdo neumí základní věc ve phtoshopu tak se mu vysmějou :roll:l/quote]

na namyšlené blbce narazíš všude :cry:
ale já měl asi to štěstí a v těch diskusích jsem na moc takových nenarazil...z frajírků si nic nedělej-nestojí za to (určitě umíš zase jiné věci, které oni neumí a určitě podstatnější)...a určitě se tam objeví alespoň jeden normální :lol:

Vyzkoušej ještě toto:
udělej obdélníkový výběr..pravým tl. do menu a tam "transformovat výběr"...a v nástrojové liště se Ti objeví vlevo vedle zrušení a potvrzení takový symbol (rastr)...když na něj klepneš objeví se přes obdélník mřížka a v nástrojové liště rozbalovací menu začínající "custom". Když to rozbalíš, objeví se množství tvarů, které dále můžeš ještě upravovat :wink:
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod T3SS 19. 9. 2006 19:48

mám asi starší verzi (7.0 CE) a tam tahle volba rastr není.
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 19. 9. 2006 20:00

Obrázek

takto to vypadá--
ono to bude asi i ve starší verzi, jen to bude někde jinde..prostě bych kliknul na transformaci výběru a hledal co mi to nabízí dál.
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod Cahir 19. 9. 2006 20:23

Co takhle nastroj Obdelnik, podnastroj Zaobleny obdelnik - pak vybrat nevyplneny . Nakonec pravym doprostred toho obdelniku a zvolit neco jako Vytvorit vyber.

Postup je pro CS2, takze nevim jestli bude funkcni i v 7.0, ale zrovna vcera jsem to potreboval (taky nejsem zadnej grafik).
GA628 -> T10 -> J6 -> 6210 -> T610 -> Mpx200
Cahir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shmoula81 19. 9. 2006 20:25

- Udelej si obdelnikovy vyber
- Dej v menu to Feather jak jsi delal predtim
- Pak se prepni do Quick Mask Mode (je na to tlacitko v palete nastroju, vypada jako bilej krouzek v sedivym obdelniku, pripadne klavesa Q)
- Dej menu Image > Adjustments > Levels (nebo Ctrl+L), tam mas pod obrazkem tri maly trojuhelnicky se kterejma muzes mysi hejbat, tak je pritahni az k sobe (do jednoho bodu)
- prepni zpatky do Standard Mode (Q)

Edit: Pripadne muzes pouzit Shape jako radi kolega nade mnou :o)
shmoula81
Junior

Odeslat příspěvekod Pritel 19. 9. 2006 20:34

Cahir píše:Co takhle nastroj Obdelnik, podnastroj Zaobleny obdelnik - pak vybrat nevyplneny . Nakonec pravym doprostred toho obdelniku a zvolit neco jako Vytvorit vyber.

Postup je pro CS2, takze nevim jestli bude funkcni i v 7.0, ale zrovna vcera jsem to potreboval (taky nejsem zadnej grafik).

jj..to je dobrý :idea: šikulka :)
Pritel
Junior

Odeslat příspěvekod T3SS 19. 9. 2006 21:38

Cahir
asi máš taky jinou verzi než já ten zaoblený obdélník tam nikde nemám, jedině v Image Ready je něco takového...
shmoula81
tohle je dobrý, díky

ale stejně mi vrtá hlavou kde je ten rastr jak mi psal Pritel, to by snad mělo být i v mojí "historické" verzi
T3SS
Junior

Další stránka