Prohlížečka obrázků

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kano (novy) 23. 1. 2007 09:49

Zdravím,
neví někdo o free (ale opravdu free) prohlížečce obrázků, něco jako IrfanView?
Díky
KaNo
kano (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod sCrew 23. 1. 2007 09:53

sis odpovedel sam... IrfanView je freeware (pro nekomercni pouziti).
nevyhovuje ti?
Quis Custodiet Ipsos Custodes? | Cogito ergo sum
sCrew
Junior

Odeslat příspěvekod solomon7 23. 1. 2007 09:58

Google Picasa
If It Bleeds We Can Kill It!
solomon7
Junior

Odeslat příspěvekod Kroxigor 23. 1. 2007 09:58

XnView
Kroxigor
Junior

Odeslat příspěvekod Sith 23. 1. 2007 10:12

IrfanView jsem měl, ale už u mne nenávratně skončil, protože freeware ( pro domácí užití ) programu XnView 1.90 RC2 mi vyhovuje mnohem víc z hlediska počtu funkcí, možnosti rychlých prezentací atd. - mám ho ve slovenštině, bo česká verze není ( nebo už jo? ), ale to je detail ...

http://www.sosej.cz/software/design-a-f ... xnview-rc/ :P
Sith
Junior

Odeslat příspěvekod kano (novy) 23. 1. 2007 10:14

Díky za tipy. Ano Irfan mi nevyhovuje, protože pro firmy není free. Proto sháním něco jiného.
Díky
KaNo
kano (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod kano (novy) 23. 1. 2007 10:24

Tak bohužel, ani XnView není free...

XnView & NConvert are provided as Freeware for private non-commercial, educational use and non-profit organization. Commercial use is not authorized without agreement or ordering.

Tak se praví na autorově webu...
KaNo
kano (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Stefa 23. 1. 2007 10:33

Dokaze mi nekdo polopaticky vysvetlit co znamena "komercni vyuziti programu"? Znamena to, ze ho nesmim pouzivat na pocitaci, na kterem delam firemni ucetnictvi? Nebo ho nesmim pouzivat za ucelem vydelku (coz si treba u prohlizece fotek moc nedokazu predstavit)?
Stefa
Junior

Odeslat příspěvekod SlovakSoft 23. 1. 2007 10:34

SlovakSoft
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 23. 1. 2007 10:38

znamená to, že ho prostě nesmíš použít ve firmě...sice na "ukazování fotek lidem" se nějaká živnost postavit nedá, ale už samotný využívání programu k prohlížení obrázků zaměstnancem firmy, na firemním počítači a ve firmě je považováno za "komerční využití"...

protože firma si dokáže ošetřit, aby si její zaměstnanci prohlíželi obrázky v něčem komerčním a zaplaceným, pokud je to potřeba...

čili ano, pokud na tom počítači děláš učetnictví a je to tvoje živnost, pak bys neměl program používat, nebo na něj zakoupit licenci...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod repero 23. 1. 2007 11:07

A co tak zamysliet sa nad inym podnikanim pripadne zamestnanim ked ti tvoje terajsie podnikanie neumoznuje zaplatit jednorazovo cca. 20 usd? :oops: :roll:
repero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kano (novy) 23. 1. 2007 11:14

no ono to není "iba 20 USD" ale cca tak 50x20 a to už je na prohlížení obrázků trochu hodně. aspoň na můj vkus. Nemíním vyhodit >22000 za prohlížečku obrázků.
KaNo
Mimochodem, tohle není diskuze o tom zda chci nebo nechci platit - požádal jsem o názvy free prohlížeček. Čili tato odpověď je tak trošku "out off topic" :lol:
kano (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod repero 23. 1. 2007 13:04

Mas recht, to meni situaciu :mrgreen:
repero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jech 23. 1. 2007 19:27

Moc toho opravdu není. Z těch relativně použitelnych open-source prohlížečů jsou tu třeba GqView, ImgSeek a imgv. Nenašel jsem nikde, jakou má licenci PicGL, ale vypadá to, že je freeware i pro komerční využití.

Bohužel ani jeden z těch programů nesahá ani po kotníky XnView nebo FastStone Vieweru. Přitom tu je plno různych opensource knihoven CLI programů pro podporu všemožnych formátů a transformací, akorát chybí nějaký GUI, který by jednoduše a funkčně spojilo.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mungo 23. 1. 2007 19:45

Úplně zadarmo a jenom prohlížečka ? Nic jednoduššího: Internet Explorer nebo Firefox ...
Případně Mozilla Seamonkey - má i editor html.
mungo
Junior

Další stránka