jak připojit CZ audio k ENG videu

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod balu376 27. 2. 2007 15:29

potřeboval bych připojit CZ zvuk ve formátu AC3 a potřebuji ho připojit k ENG mluvícímu videu ve formátu AVI . A ten ENG zvuk odstranit, přes jaký program to mohu udělat ?
balu376
Junior

Odeslat příspěvekod eXp10it 27. 2. 2007 19:43

Určitě to udelej VirtualDUBem, stáhnout si ho můžeš třeba tady a ani se neinstaluje. V položce Video dej DIRECT STREAM COPY, v položce audio dej WAV... a vyber soubor s audiem. Pak FILE >> SAVE AS AVi... a velice rychle mas pred sebou vysledne video se zvukem :) navíc si to tam můžeš pěkně synchronizovat :)
eXp10it
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod balu376 27. 2. 2007 20:15

když chci otevřít ten "film" tak mi to píše chybu:
couldn´t locate decompressor for format DIV3 (microsoft high-speed MPEG-4 V3 Hack DivX Low-motion ) .
Virtuladub requires a video for windows (VFM) compatible codec to decompress video. Direst Show codecs, such as those used by windows media player , are not suitable. Only ´direct stream copy´is available for this video.

nevím co stím
balu376
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 27. 2. 2007 20:26

Nic. To ti pise ze s tim muzes pouzit akorat Direct Stream Copy, coz je ovsem zaroven to co potrebujes. Obcas to chce taky cist, co ti to tam pise.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod jech 27. 2. 2007 20:31

balu376
Pokud bys potřeboval návod, najdeš ho na mých stránkách. Pokud potřebuješ DIV3 VfW dekoder, nainstaluj ffdshow a ve VfW konfiguraci povol dekódování DivX 3.

Ale celkem bych se divil, kdyby Ti ten český zvuk sednul na video. S tím si celkem užíješ, jestli to chceš srovnat.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod balu376 27. 2. 2007 21:11

a jak převedu ten zvuk z AC3 do WAV nebo MP3 ?
balu376
Junior

Odeslat příspěvekod jech 27. 2. 2007 21:51

balu376
Proč bys to chtěl dělat? Jinak použij BeLight nebo foobar2000 a AC3 plugin.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod balu376 28. 2. 2007 12:20

protože mi ten zvuk neotevře VirtualDUB , ale asi to bude chybějícím pluingem
balu376
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 28. 2. 2007 17:19

VirtualDubMod to načte. Dokonce můžeš původní zvuk v souboru nechat a pak mezi nimi přepínat.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jech 28. 2. 2007 20:02

Pokud chceš otevírat video s AC3 zvukem ve VirtualDubu, potřebuješ ac3 kodek (další AC3 kodek).

Každopádně na práci se zvukem je lepší VirtualDubMod a ten už má AC3 dekoder přímo zabudovaný, systémový kodek tedy nepotřebuješ.
jech
Pokročilý

Odeslat příspěvekod balu376 1. 3. 2007 12:47

asi dělám něco blbě,po přidání "DIV3 VfW dekoder" se mi to otevře video ale po akci " v položce audio dej WAV... a vyber soubor s audiem " mi to píše že to není WAV ale AC3 .
balu376
Junior

Odeslat příspěvekod balu376 1. 3. 2007 13:11

Už se mi to povedlo !!
Zvuk sedí, děkuji všem přítomným za ochotu a vytrvalost při řešení mého problému.

Ještě jednou DĚKUJI
balu376
Junior