Zprovoznění Pevného disku Maxtor

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ObilL 22. 9. 2007 09:16

Zdravím. Pořídil jsem si nový 320GB disk od Maxtoru. Zapojil jsem ho do pozice Slave, zapl počítač. Disk se mi normálně nainstaloval, napsalo to že "Hardware byl úspěšně nainstalován a je připraven k použití". Ale problém je že se nezobrazuje v Tento počítač, takže k němu nemám přístup. Ve správcích souborů ho ale mám... Prosím poraďte, díky.
ObilL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod šarik 22. 9. 2007 09:19

Ve správci ho musíš naformátovat.
Blbý můžeš být, ale musíš si umět poradit...
šarik
Junior

Odeslat příspěvekod Lake292 22. 9. 2007 09:21

bych povedal ze musi najprvt vytvorit particiu tu naformatovat a ta potom bude vidiet aj v tento komp...
Lake292
Junior

Odeslat příspěvekod ObilL 22. 9. 2007 09:21

Hmm žádnou takovou volbu tam nemám
ObilL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ObilL 22. 9. 2007 09:28

A nemůže to být nějakým nastavením v biosu?
ObilL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NiceOne 22. 9. 2007 09:30

Start -> spustit -> compmgmt.msc -> Sprava disku ....dale pouzij napovedu :)

Inicializace nových disků
Spusťte nástroj Správa počítače (místní).
Ve stromu konzoly klepněte na položku Správa disků.
Kde?

Správa počítače (místní)
Úložiště
Správa disků

Klepněte pravým tlačítkem myši na disk, který chcete inicializovat, a potom klepněte na příkaz Inicializovat disk.
V dialogovém okně Inicializace disku vyberte disky, které chcete inicializovat.
Je-li v počítači spuštěn operační systém Windows XP 64-Bit Edition, můžete vybrat, zda chcete použít oddíl s hlavním spouštěcím záznamem (MBR) nebo s tabulkou oddílu GUID (GPT).

Disk bude inicializován jako běžný disk.

Poznámky

Chcete-li spustit nástroj Správa počítače, klepněte na tlačítko Start a poté na příkaz Ovládací panely. Klepněte na odkaz Výkon a údržba, potom na odkaz Nástroje pro správu a poklepejte na ikonu Správa počítače.
Chcete-li dokončit tento postup, musíte být přihlášeni jako správce nebo jako člen skupiny Administrators. Pokud je počítač připojen k síti, může vám v dokončení tohoto postupu bránit také nastavení síťových zásad.
Nové disky se zobrazí se stavem Neinicializováno. Disk je třeba před použitím nejprve inicializovat. Pokud po přidání disku spustíte nástroj Správa disků, zobrazí se Průvodce inicializací a převodem disku a disk bude možné inicializovat.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Junior

Odeslat příspěvekod ObilL 22. 9. 2007 09:37

Bohužel nefunguje, mě se v tom správci PC ten disk vůbec nezobrazí... Jediné místo kde zobrazený je je BIOS a Správce zařízení...
ObilL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lake292 22. 9. 2007 09:49

tak pouzi niaku utilitu... acronis disk director... partition magic... to bude vyzerat jednoduchsie a mozno to uz aj uvidis...
Lake292
Junior

Odeslat příspěvekod Acorp 22. 9. 2007 10:15

a mohl bys vyfotit toho správce zařízení a správce PC ? to jsem totiž ještě nezažil, že by PC udělalo tenhle problém. Leda, že by byl ve správci zařízení zakázán nebo byl špatně nainstalovaný ovladač, příp. nastavený režim, jinak by ho měl správce PC(disků) vidět.

nejlepe obe okna vedle sebe
Acorp
Junior