Nový hárdisk je OK ?

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jan.vykotlany 23. 10. 2007 11:54

mám takový problém, odešel mi hárdisk a koupil jsem si nový, PC servis mi do počítače nainstalovala nový hárdisk, ale doma jsem zjistil, že je uložen v BIOSU jako IDE THIRD MASTER, když spustím windows, tak tam mám u hodin takovou ikonku "bezpečně odebrat hádware ", když na to poklepu mohu tak jako u Flashky odebrat hardisk. Je to Samsung Sata II.

Myslíte si, že prodejce PC servisu zvolil dobře, když mi nainstaloval hárdisk jako IDE THIRD MASTER ? :?
Až dosloužím, chci do sběru !!!
jan.vykotlany
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 23. 10. 2007 12:02

Deska má asi 2 IDE konektory pro PATA zařízení (Primary Master a Slave, Secondary M+S) no a tak na SATA disk vybylo až být Third Master.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myznar 23. 10. 2007 12:22

ikonka bezpecne odebrat hardware u me vypada takhle
Obrázek

Edit: To je proto, ze SATA II zarizeni jsou hotswap - lze je odebrat, aniz bys musel vypinat pocitac.
prdění je sexy
myznar
Junior

Odeslat příspěvekod Darth Daron 23. 10. 2007 14:27

Pokud se nejedná o disk s OS..Pak neni zorvna dobrý ho odebírat za chodu... :mrgreen: :mrgreen:
Darth Daron
Junior

Odeslat příspěvekod DejmiJohn 23. 10. 2007 16:32

tak na to by som sa rad pozrel ako ho da odpojit za chodu . . .
Galaxy Note 10.1 2014 32GB LTE
DejmiJohn
Junior

Odeslat příspěvekod mattiash_king 23. 10. 2007 16:36

to odoberanie funguje normálne a keď si to nevidel presvedč sa, third je preto prečo napísal Tonda
LG Optimus Sol E730
mattiash_king
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mike.M 23. 10. 2007 17:12

Darth Daron píše:Pokud se nejedná o disk s OS..Pak neni zorvna dobrý ho odebírat za chodu... :mrgreen: :mrgreen:-/quote]
Ted sem te pochopil tak ze pokud se nejedna o disk s OS tak to neni dobre odebirat za chodu. Ale melo by to byt spise opacne. ZePOkud se jedna o disk s OS tak neni dobre odebrat,a le datovy se odebirat muze. Ty dve tecky mezo OS..Pak, jsou velice zavadejci. tak nam tu vnasis mylku, kdyz to clovek precte ocami rychle.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jan.vykotlany 23. 10. 2007 23:25

myznar píše:ikonka bezpecne odebrat hardware u me vypada takhle
Obrázek

Edit: To je proto, ze SATA II zarizeni jsou hotswap - lze je odebrat, aniz bys musel vypinat pocitac.

Přesně tak se mi to i ukazuje a co se stane, pokud nedopatřením/omylem to odeberu, může se to nějak zhroutit a poškodit HDD ? :shock:
Až dosloužím, chci do sběru !!!
jan.vykotlany
Junior

Odeslat příspěvekod KillmanCZE 24. 10. 2007 00:11

poskodit urcite ne. je to BEZPECNE odebrani... zajimalo by me, jestli z tama nejde nejak odstranit ta ctecka pametovych karet? docela me to tam stve :)
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
KillmanCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myznar 24. 10. 2007 00:17

jan.vykotlany píše:
Přesně tak se mi to i ukazuje a co se stane, pokud nedopatřením/omylem to odeberu, může se to nějak zhroutit a poškodit HDD ? :shock:o/quote]

Nic se neposkodi.
1. Disk se systemem ti proste windows odebrat nepovoli.
2. Je to tam kvuli tomu, ze spousta zarizeni zapisuje pres vyrovnavaci pamet (kvuli rychlosti) a muze dojit k jejich ztrate. (tohle v podstate jen zajisti, ze se cache vyprazdni a data budou skutecne zapsana na flash disku ci jinem podobnem zarizeni)
prdění je sexy
myznar
Junior

Odeslat příspěvekod myznar 24. 10. 2007 00:24

KillmanCZE píše:poskodit urcite ne. je to BEZPECNE odebrani... zajimalo by me, jestli z tama nejde nejak odstranit ta ctecka pametovych karet? docela me to tam stve :)

Pokud nepomuze ve Spravci zarizeni u ve vlastnostech u daneho zarizeni na karte "Zasady" vybrat "Optimalizovat pro rychle odebrani", pak uz snad je svecena voda.
prdění je sexy
myznar
Junior