USB flash-ochrana heslom

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Morpheus1 23. 11. 2007 15:50

ahojte

Chcel som sa spytat,ze ci niekto pozna nejaky program na zaheslovanie USB kluca?Myslim taky program ktory nedovoli ani pripadne jeho sformatovanie bez zadania hesla.Mam niekolko takych programov ale ani jeden z nich nie je taky ze by nedovolil formatovanie.Pri kazdom z nich mi dovoli vstupit do USB a az potom je tam zaheslovana zlozka.Ja by som chcel aby nebolo dovolene ani vstupit do kluca a ani ho sformatovat.Pozna niekto taky soft?Poradte nieco zaujimave:)Zatial viem len o jednom ale ten je plateny a vola sa LOCKNGO.
Morpheus1
Junior

Odeslat příspěvekod Morpheus1 23. 11. 2007 15:58

No najskor by som to musel vediet cracknut.A nenasiel som ten lockngo nikde na wareze.Myslim ze toto nie je asi to najspravnejsie miesto na debatu o wareze.Nechceme predsa ban:))
Morpheus1
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 23. 11. 2007 15:59

Solidni vyrobci takovouto utilitu dodavaji s klicem. NIcmene vzdy je moznost jej uvest do definovatelneho stavu - ty ale chces aby byl flashdisk po ztrate hesla nepouzitelny.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod Morpheus1 23. 11. 2007 16:06

Miroslav Pragl píše:Solidni vyrobci takovouto utilitu dodavaji s klicem. NIcmene vzdy je moznost jej uvest do definovatelneho stavu - ty ale chces aby byl flashdisk po ztrate hesla nepouzitelny.

MP

Presne tak ako hovoris.Nemyslim si ze je dobra ochrana ta ktora mi dovoli usb sformatovat.Napr.ked stratis alebo zabudnes pin na mob.telefone tak si nahraty a oklamat sa to da len velmi tazko a vie to len niekto dost sikovny.Usb kluc pokial by som stratil alebo mi ho niekto ukradol,tak aby z neho nemal uzitok nikto.To je podla mna dobra ochrana.
Morpheus1
Junior

Odeslat příspěvekod digitalko 23. 11. 2007 20:12

Ja mám zase opačný problém : Pokiaľ som USB kľúč nezahesloval, všetko bolo OK.
Teraz mi píše :Vložte disk do jednotky E:
Čo mám robiť ?
digitalko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Morpheus1 23. 11. 2007 20:39

digitalko píše:Ja mám zase opačný problém : Pokiaľ som USB kľúč nezahesloval, všetko bolo OK.
Teraz mi píše :Vložte disk do jednotky E:
Čo mám robiť ?o/quote]

No zrejme ho zase odheslovat tak,ako si ho zahesloval.S akym programom si to spravil to zaheslovanie?
Morpheus1
Junior

Odeslat příspěvekod digitalko 23. 11. 2007 21:00

Názov neviem, bol to originálny program priamo z USB kľúča,
digitalko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pepák 23. 11. 2007 22:47

Zabranit zformatovani nejde. Leda snad u kompletne HW sifrovanych klicenek (Kingston Data Traveler Secure Privacy Edition, klicenka od Ironkey), tam by to teoreticky jit mohlo. Ciste softwarove je to nemozne (musel bys mit pod kontrolou ten pocitac, ke kteremu si "nalezce" klicenku pripoji, a to zajistit nejde).
pepák
Junior

Odeslat příspěvekod Morpheus1 23. 11. 2007 22:51

Dakujem za radu.Tak potom aspon by som potreboval ten program Lockngo 2.6 ale plnu verziu(nie demo).Vedel by to niekto najst prosim?Hladal som ho kde sa len dalo ale bohuzial bezuspesne.
Morpheus1
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 23. 11. 2007 23:15

Nejde to resit pomoci vytvoreni autorun.inf ze by po vlozeni flashky pred spustenim to chtelo heslo?Ze to jde takto udelat vim urcite ale nevim jak se to chova jestli je mozny provyst format.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Morpheus1 23. 11. 2007 23:20

Pozeral som tie kluce Kingston a Ironkey.To su super kluce a vyzera to tak ze zrejme si kupim jeden z nich a hotovo.
Morpheus1
Junior

Odeslat příspěvekod RST-marek 24. 11. 2007 00:04

Ahoj,
nevím sice na co to potřebujete zamknout, to tady nikdo nenapsal, ale pokud to je kvůli smazání omylem, či snad pokud je sdílen tak kýmsi škodolibým - já jsem nedávno viděl flash, jenž měl na boku jakýsi to čudl a ten když se "překlap" tak byl read only. Bohužel já flash používám stylem nahrát, přenýst, smazat takže mě to nezajímalo a tak ani nevím co to bylo pořádně zač a kdo to vyrobil. V tom případě Vám to asi moc nepomůže, ale alespoň jsem dal na vědomí, že něco takového existuje. Dík za pochopení.

Malá oprava, až teď mi došlo že chcete pro ostatní, aby byl nepoužitelný, to tohle rozhodně neřeší, no nechám to tady pro info.
RST-marek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Morpheus1 24. 11. 2007 00:10

Taka ochrana je dobra aj na to co hovoris ty aby sa omylom nezmazal jeho obsah ale aj na to aby ked ho niekto ukradne,nemohol zneuzit vsetky data ktore su na flashke.(samozrejme pokial su to citlive data)
Morpheus1
Junior

Odeslat příspěvekod burva 24. 12. 2007 21:29

Taky hledám již dlouho řešení tohoto problému. lockngo je super, ale chtělo by to tu plnou verzi - je jednoduchý. Moc se mi kvůli otmu nechce kupovat jinou flach pamnět.
burva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cyborg1977 25. 12. 2007 10:46

dobrý den,
mám zcela jednoduchý prográmek který se jmenuje ICEEncrypt a myslím že bohatě stačí dovede zaheslovat všechny soubory ve zvoleném adresáři a má jen 210 kB
cyborg1977
Kolemjdoucí