Existuje externí box s USB, FireWire, PATA a SATA?

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mbing 26. 5. 2008 20:26

Existuje externí box/rámeček s těmito rozhraními současně?
  • USB
  • FireWire
  • PATA
  • SATA
RJ45 výhodou. :) Nejlépe 3.5", při nejhorším 5.25". Jsem hledal na internetu jak zběsilý a tuto kombinaci jsem prostě nenašel.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Matysek 26. 5. 2008 21:31

Spire SPřada standardně obsahuje jen USB + 1394, ale v zadní části je místo, kam se dá nacpat sATA redukce třeba ta od HighPointu (je opravdu mrňavá), případně jej lze "upravit" nebo prostě nepoužívat na dobu přetahování dat onen okrasný box.

V případě flexibility se nechá použít cokoliv a Sytche dělá velmi slušný konektor SCUPS Connect II. Patrně asi budete muset kombinovat jako všichni ostatní. Používám I-Teka, kte kterému mám přilepený Sythce Conn II a přes vyříznutou ďouru cpu kabely.

Cca +/- 3 roky zpět byl na Invexu (jezdím jen v rámci firmy a buss day) k vidění u Fujitsu během "reklamního školení" vámi požadovaný box, ale zda je to prodejné a co by to vůbec stálo těžko říci. V nabídce Fujitsu jsem ho nikdy neviděl.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Petr_S 27. 5. 2008 14:53

Už se to tady v diskusi probíralo: viewtopic.php?f=940&t=1031928
I když tam se řešil jenom PATA.

Požadovaný box by byl třeba AE5SACSUF USB 2.0/FireWire External IDE/SATA Hard Drive Enclosure od Addonics® Technologies, prodává ho třeba Dell: http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... u=A0395296
(nevím, jak v Evropě)
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mbing 27. 5. 2008 15:14

Matysek píše:Spire SPřada standardně obsahuje jen USB + 1394, ale v zadní části je místo, kam se dá nacpat sATA redukce třeba ta od HighPointu (je opravdu mrňavá), případně jej lze "upravit" nebo prostě nepoužívat na dobu přetahování dat onen okrasný box.
Jaký je přesný název modelu té redukce?

Matysek píše:V případě flexibility se nechá použít cokoliv a Sytche dělá velmi slušný konektor SCUPS Connect II.
Co jsem si všiml, tak SCUPS Connect II má pouze USB.

Petr_S píše:Už se to tady v diskusi probíralo: viewtopic.php?f=940&t=1031928
I když tam se řešil jenom PATA.
To není ono.

Petr_S píše:Požadovaný box by byl třeba AE5SACSUF USB 2.0/FireWire External IDE/SATA Hard Drive Enclosure od Addonics® Technologies
Tak přece existuje. Díky.

Mám tedy několik možností:
    USB + FireWire + SATA + redukce SATA->PATA
    USB + PATA + SATA (oželím FireWire)
    AE5SACSUF
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mbing 7. 9. 2008 19:37

Existuje externí box PATA/SATA => USB/eSATA i s funkcí PATA=>eSATA? Nechápu proč jsem našel externí box bez funkce PATA=>eSATA, když na ni existují redukce.
mbing
VIP uživatel