Zkušenosti s "pazvuky" u 2,5" HDD od WD

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod muchacho 6. 10. 2008 21:43

Chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s 2,5" HDD WD 320GB, 5400ot. Mám už druhý kus, u prvního se mě objevovalo kromě jemného typického "cvrlikání" při pohybu hlaviček kovové cvakání, tak mě byla doporučena reklamace, která proběhla výměnou. U nového kusu se ale podobné zvuky objevují opět, ale slaběji, jakoby "prolupnutí" tenkého plíšku... (nevím, jak jinak tento zvuk popsat) HDD jinak běží a teď nevím, jestli je to v pořádku, když se objevují nějaké "zvuky navíc", které u původního 120GB Hitachi nebyly, nebo jesli se tak neprojevuje fce. SecurePark, která má hlavičky parkovat v době nečinosti... Nebo opět reklamovat? :hm
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nero666 8. 10. 2008 13:27

nemam moc skusenosti s HDD ale mne take zvuky robil ked som ho mal plny a nedefragmentovany tak mozno ak ho mas plny vycisti a defragmentuj
nero666
Junior

Odeslat příspěvekod muchacho 8. 10. 2008 17:33

Njn, jenže on ty zvuky "vyluzuje", i když je nový, s čerstvě nainstalovaným OS a víceméně prázdný... Jako by raménka lehce narážely na nějaký doraz, náhodně, 1x, 2x 3x za minutu, jak kdy... Nejvíc mě zaráží, že to dělal ten první (trochu hlasitěji), i ten druhý kus...
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Katmen 8. 10. 2008 17:39

tepelna kalibracia hdd to robi, pre istotu si osetri disk scandiskom, skus defragmentovat
Katmen
Junior

Odeslat příspěvekod muchacho 10. 10. 2008 16:11

Tak jsem provedl defragmentaci a "lupká" stále, nicméně v průběhu defragmentace, jak byl "vytížený", tak necvakl ani jednou!!! Jen bylo slabouce slyšet vrnění ramének, jak kmitali, ale po defragmentaci si opět semtam "lupne". Začínám věřit tomu, že parkují hlavičky v době nečinosti, fce SecurePark, jen že by tak často a na chvilku...?
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oXide 10. 10. 2008 16:27

Je to podobný zvuk (.wav, 441kB)? S týmto mám totiž už asi 3/4 roka problém, robí to sporadicky raz za čas, ale je to dosť nepríjemný a prenikavý zvuk. Reklamáciou som to neriešil, disk mám v notebooku a musel by som ho reklamovať celý, čo si nemôžem dovoliť, navyše preukázanie tejto "vady" je taktiež nereálne, no netuším, čím to je spôsobené.
oXide
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 10. 2008 17:43

muchacho píše:Tak jsem provedl defragmentaci a "lupká" stále, nicméně v průběhu defragmentace, jak byl "vytížený", tak necvakl ani jednou!!! Jen bylo slabouce slyšet vrnění ramének, jak kmitali, ale po defragmentaci si opět semtam "lupne". Začínám věřit tomu, že parkují hlavičky v době nečinosti, fce SecurePark, jen že by tak často a na chvilku...?

Podle popisu této funkce ano, má pomáhat při pádu v klidu i zachodu, takže odstavuje pořád.
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod muchacho 17. 10. 2008 20:14

Ještě počkám, až kamarád z práce odstaví "bicygl" a bude jezdit autem a vezme na porovnání a poslech svůj noťásek, ve kterém má úplně stejný HDD... On tvrdí, že jeho disk je zcela potichu, jen "cvrlikají" raménka se čtecími hlavičkami...
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Kolemjdoucí