WD3200BEVT - točení ploten

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod koroner 9. 11. 2008 11:40

Ahoj,
chci se zeptat, jestli je normální, že se mi disk WD3200BEVT pořád tak nějak cyklicky ozývá, jakoby tam byl nějaký větráček, který se pořád zapíná a vypíná. Možná jde o ono pověstné točení ploten, moc tomu nerozumím.. Každopádně to působí dost rušivě, když v klidovém stavu musím poslouchat, jak při nějakých drobných diskových operacích se tam cosi rozhučí a vzápětí zas utichne.. :hm Poraďte prosíím.

Koroner
koroner
koroner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 9. 11. 2008 12:21

Čím rychlejší, tím hlučnější. Pokud je to zvuk točení je to v pořádku. Horší je klepavý zvuk, když odstavuje hlavičky a opakovaně. Hladina hlučnosti je někdy různá i kus od kusu. Dej ho na gumičky.
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod koroner 12. 11. 2008 19:11

No ale to mě poněkud irituje.. Počítač totálně nic nedělá a přesto cca co 4 sekundy slyším kratičké zapracování disku doprovázené šumivým zvukem (ala větrák), který ale ustane krátce po práci disku.
koroner
koroner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod muchacho 17. 11. 2008 20:58

Mám tentýž HDD a mě pro změnu vydává v době nečinosti lehké jakoby "polupnutí ocelového plíšku", snad parkování hlaviček v době nečinosti, fce. SecurePark, nebo nevím... To tvé "šustění" bych viděl v různé poloze hlaviček na plotnách a tím jiné obvodové rychlosti... mě to taky tak šumí v různých intenzitách, ale to mé "prolupávání"se mě nelíbí víc, zvlášť když už jsem poslouchal u dvou kamarádů jiné kusy, které byli v naprostém klidu. Nic naplat, zazálohuju systém Acronisem a zítra jdu reklamovat...
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod koroner 20. 11. 2008 16:42

Ozvi se prosím, jak jsi dopadl s tou reklamací. Taky ji trochu zvažuju.. To polupnutí mi taky občas dělá, na mé gusto docela často, ale ještě jsem to nijak dlouhodobě nesledoval.
koroner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod muchacho 14. 12. 2008 22:59

Takže, reklamace vyřízena výměnou HDD, nový si "lupká" taky, ale podstatně tišeji, než předchozí kousky(toto je 3.ks). Začínám věřit, že to tak má být...
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Kolemjdoucí